Akıllı Tahta Format Çözümü

Kodla Büyü

erdem175

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ilk defa btr olarak akıllı tahtaların olduğu bir okulda bu işle muhattap oldum.Sorunların hepsini hafta sonu çözdük. İmaj dosyası olmadan cd olmadan flash bellek olmadan bütün tahtalara format atıp gerekli programları da yükledikten sonra atak programını sorunsuz kurduk.Ben çok araştırdım çok uğraştım. Benim gibi acemi arkadaşlara faydası olursa diye burada sizlerle paylaşıyorum. Bu işlerde uzman olanlar da kusuruma bakmasın çok bilmişlik yaptığımı düşünmesinler.
Dokunmatik özelliği dahi kitlenen formattan başka çaresi kalmamış fakat usb girişleri çalışan akıllı tahtalar için söylüyorum.

1)Akıllı tahtaya bir klavye bağlıyoruz.Açılışta f8 tuşuyla bilgisayarı onar seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza gelen klavye seçeneğine ileri dedikten sonra kullanıcı adı vestel olan ve bizden parola isteyen pencereye parola girmeden tamam seçeneğini iki üç kere tıklıyoruz ve pencereyi geçiyoruz.(Bu her tahtada oluyor mu bilmiyorum bizim okuldaki her tahtada oldu denediğim şifreleri tutturamayıp sinirlenip iki üç kere tıkladım kendi geçti)
2)Sonra formattaki gibi windows yükleniyor 30dkka falan sürüyor.Sonra yeniden başladığında her şey formatlanmış sıfır olarak karşımıza geliyor.Eski windows dosyası da kendi kendine siliniyor.
3)Bu aşamadan sonra akıllı tahtayı güvenli modda açıp bilgisayar-yönet- yerel kullanıcılar ve hesaplar-administrator sağ tıkla özellikler hesap devre dışı tikini kaldırıp hesabı aktif hale getirdikten sonra, sağ tıkla deyip parola belirle diyoruz hiçbir şey yazmadan parola boş kalacak şekilde oluşturuyoruz.Böylece admin hesabı aktif hale geldi.
4)3. maddede anlattıklarımı yapmazsanız ki ben yapmadım ilk etapta bilmiyordum. Tahtaya atak programı yanımda olmadığı için öğrenciler giremesin diye şifre koydum.3. maddeyi yapmadan. Tahta yeniden başladığında oluşturduğum şifre otomatik değiştiriliyor. Ve ne denediysem tutturamıyorum. Tekrar format.Önce 3.madde sonra şifre değiştirseniz de sorun yaşamıyorsunuz.
5)Daha sonra gerekli kurulumları yaptıktan sonra atak programıyla koruma altına aldım ve şu an sorun yok.

Umarım işinize yarar.

Bütün her şeyi bitirip gerekli programları yükledikten sonra deepfreeze kurulabilir tabiki

güvenli mod içinde f8 yapıyoruz değil mi? bize daha gelmedi tahtalar bilgi sahibi olalım tşk :)

bizim okula da geldi tahtalar ama alt yapısı kurulmamış, öylece kapalı duruyor hepsi .. tahtaların kullanım kursuna filan da gitmedik hiç bir şey bilmiyoruz hadi hayırlısı..

Sağol Muzilla. Hocam sanırım kuran ekiple yazılımını aktif hale getiren ve internet bağlantılarını yapan ekip farklıymış yakında gelirler.

BBNET
Geri