Akıllı Tahta çok basit birşeymiş

Kodla Büyü

koray45

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün okula takılan ancak daha kurulumu yapılmayan akıllı tahtalardan birini çalıştırdım.Olay çok basit.Pardus felan diyenler yanıldı.Okuluna gelenler bilir.Fujitsu siemens bilgisayarlar yollandı hani.Hem 64 bit Win7 hemde pardus yüklü.Açılışta dokunmatik özellik çalışmıyor.Ancak yan tarafta 2si bir yerde diğeri daha altta 3 usb girişi var.Klavye takıp işletim sistemini seçebilirsiniz.Tahtanın dokunmatik ders anlatım vs.özelliği için gerekli yazılım olan ise win7 de yüklü.
Hatta tahtanın kısaca anlatımı yapılmış pdf.ve flash olarak onlarıda aldım ekte yükledim.Arzu edenler inceleybilir.(Dosya 21Mb olduğu için hotfilede)Akıllı tahta dokümanı için tıklayınız. https://hotfile.com/dl/161630732/4722a1c/AKILLI_TAHTA.rar.html

grnt0028.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/696/grnt0028.jpg
grnt0030.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/6674/grnt0030.jpg
grnt0035.jpg
http://img853.imageshack.us/img853/2724/grnt0035.jpg
grnt0037i.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/337/grnt0037i.jpg
grnt0040g.jpg
http://img600.imageshack.us/img600/6263/grnt0040g.jpg

bılıyorum kardes saolsın bende ıncelemedım bı esprısı yok bıldın dokunmatık ekrna :D neresı akıllı :D akıllı olanlar onu kullanacak olanlar tahtadan mahtadan ıs cıkmaz ıhaleyı kım aldısa artık paralaar akar

btnotlari' Alıntı:
bılıyorum kardes saolsın bende ıncelemedım bı esprısı yok bıldın dokunmatık ekrna :D neresı akıllı :D akıllı olanlar onu kullanacak olanlar tahtadan mahtadan ıs cıkmaz ıhaleyı kım aldısa artık paralaar akar
:+1:

konuyu açan arkadaş akıllı tahtayı görünce heyecan yapmış sonrada umduğunu bulamamaış anlaşılan....nerdeyse 2-3 ay önce takılan okullar var öncesinde pilot okullar var...yani günaydın :)

sınıfları projeksiyon derdinden kurtaracak vay lambasıydı vay belli olmuyor vay ters görüntü vs vs
başka bir esprisi yok umarım çocuklar camını falan çatlatmaz

yeditepelim' Alıntı:
Fujitsu siemens i nereden çıkardınız tahtalar vestel
Okullara gelen Fujitsu siemens Bilgisayarlar gibi çift işletim sistemli ayrıca.Gelen vestel plazma anakart işlemci vs.nedir incelemedim.Arkadaşın dediği gibi all in one Pc lerin büyük modeli.
Ayrıca heyecanda yapmadım.Bugüne kadar yazdığım-yayınladıklarımdan da anlaşılacağı gibi paylaşımcıyım.
Varsan baksan çalıştığınız okul proje listesinde bilem yoktur.

sonuç olarak şöyle diyebilieriz yine öğretmenlerin bilgisayar programlarını bilmeleri gerek yani tahta akıllı falan değil yani söylediklerimizi yapmıyor yapabildiklerimizi yapıyor. Bilgisayar öğretmenleri yinede bunun dışında kalmayacak göreceksiniz. Sınıflardaki bilgisayarlarla uğraşmıyormuyuz ya da öğretmen bana şu lazım bu lazım demiyormu aynı şey olacak ama yük hafifleyecek :)

Hoam gerilmeye gerek yok :)
arkadaşlar takılmıştır öylesine :)

Dediğiniz gibi heyecan yapacak bir durumda yok neticede büyük boy bir PC-beyaz tahta ve yeşil tahtadan oluşan bir kombinasyon karşınızdaki, ama gene de bu başlıkta da söylendiği gibi projeksiyon sıkıntısını ortadan kaldıracaktır umarım.
Bilgilerine bakarsanız kullanım ömrünün ortalama bir projeksiyonun 10 katı olduğu gibi bir hesaba geliniyor ki hadi yalandır ne fazla 6 katıdır diyelim buda güzel bir durum bence.
Umarım etkileşimli tahtanın camı kırılmaz evet aynen ama eskiden de umardım ki
projeksiyonun kablosuna bir çocuk takılmasın ve
umardım ki projeksiyonun kumandası kaybedilmiş olmasın sıra üstünden yada süpürge sapı ile çalıştımak zorunda kalmıyayım yada
umardım ki tenefüste çocuklar top oynarken henüz sıcak olan projeksyona top gelmesinde lamba gitmesin hatta
umardım ki tavana monte projeksiyonu öğrenciler tutmaya çalışmasın ve projeksiyonla beraber düşmesin

Haklıyız yahu kaygıları yüksek bir kitleyiz. :puhaha:

evet gerilmeye gerek yok heyecana da korkma koray bizde tahtalar çok önceden takıldı :) ayrıca çift işletim sistemli makinaların sadece fujitside olduğunu bilmiyordum.
Ayrıca şu resimleri boyutlandırmaya çalışsan diyorum :)
Akıllı tahtalar adı üstünde zaten smart board değil star board ......yine de şekilleri düzeltiyor işlemleri kaydediyor vs birçok gelişmiş özellikler var...
Ne olursa olsun sınıflardaki projeksiyon ses sistemi pc kargaşasından kurtarması bile yeterli.

dobra1979' Alıntı:
sonuç olarak şöyle diyebilieriz yine öğretmenlerin bilgisayar programlarını bilmeleri gerek yani tahta akıllı falan değil yani söylediklerimizi yapmıyor yapabildiklerimizi yapıyor. Bilgisayar öğretmenleri yinede bunun dışında kalmayacak göreceksiniz. Sınıflardaki bilgisayarlarla uğraşmıyormuyuz ya da öğretmen bana şu lazım bu lazım demiyormu aynı şey olacak ama yük hafifleyecek :)

Sayın Hocam buradaki mantığa çok güldüm ve hatta sesli güldüm,

hayır bizim evde de akıllı fırın var ama bizim hanım sürekli birşeyleri kesiyor ediyor henüz fırına dönüp bize dolma hazırla deyipte salona gelip oturduğunu görmedim allah var şimdi.

Bence akıllı ismini mi değiştirmeli derken şunu hatırladım YEGİTEK'te süreç içinde evrim gördü,

akıllı tahta---etkileşimli akıllı tahta---etkileşimli(akıllı) tahta---etkileşimli tahta bugün yaptıkları açıklamalara, sunumlarına bakarsanız etkileşimli tahta dediklerini görürsünüz.
Burada biz buna akıllı demeyelim sonra öğretmenler "hani akıllıydı söylediklerimizi yapamıyor" diye çıkışırlar düşüncesi etkilimiydi onu bilemem.

bu akıllı tahta tanımı yanlış bilmiyorsam smartboard firmasından dolayı geliyor. Yanılmıyorsam ilk bu ürünlerden getiren firma oldukları için ürün bu markayla anılır hale gelmiş. Margarine sanayağ denmesi gibi hani. Yoksa yapay zekalı bir tahta henüz satışa sunulmadı :D

Aslında şahsi kanaatim şu
(Son 1-1,5 senedir emkotechin akıllı tahtasını kullanıyorum)
Akıllı tahta kavramı piyasaya yeni bir şey getirmedi.Ancak teknolojiyi kullanmaktan uzak öğretmen abi-ablalarımızı zor durumda hatta bazen emekli edeceği kesin gibi duruyor.İlaveten dokümanlar hazır olarak verilmeyecek ise öğretmenin görsel döküman hazırlayarak gelmesi icab ediyor.
Hepimize kolay gelsin

Aslinda akilli lafi resmi belgelerde yok sanirim.
Panel tipi dokunmatik ekran olarak hep lanse edildi. Pilot okullerimizdaki ogretmenler cok memnun

ist_koord' Alıntı:
dobra1979' Alıntı:

hayır bizim evde de akıllı fırın var ama bizim hanım sürekli birşeyleri kesiyor ediyor henüz fırına dönüp bize dolma hazırla deyipte salona gelip oturduğunu görmedim allah var şimdi.

Bence akıllı ismini mi değiştirmeli derken şunu hatırladım YEGİTEK'te süreç içinde evrim gördü,

akıllı tahta---etkileşimli akıllı tahta---etkileşimli(akıllı) tahta---etkileşimli tahta bugün yaptıkları açıklamalara, sunumlarına bakarsanız etkileşimli tahta dediklerini görürsünüz.
Burada biz buna akıllı demeyelim sonra öğretmenler "hani akıllıydı söylediklerimizi yapamıyor" diye çıkışırlar düşüncesi etkilimiydi onu bilemem.

"Etkileşimli akıllı tahta" mebin ifadesi. Aslında bu akıllı tahtanın bir üst seviyesi. :puhaha: Hem akıllı hem etkileşimli :puhaha: mantığıma gülmüşün ama sanki yanılmışın neyse işin şakası bi yana sen gülmeye devam et hocam :)

arkadaşlar akıllı değilse bile çok aptalda değil. kara tahtadan ve projeksiyondan çok ilerde. hem şunu yap diyorum yapabilecekmi? gibilerinden konuşuyorsunuz bu çok zor değil biliyorsunuz.artık hayal edebildiğimiz herşey üretilebiliyor.hatta sesle yönlendirme bilişim aygıtlarında hatta teknolojik aygıtların bazılarında kısmen de olsa uygulanıyor.altı üstü bir yazılım eklenecek ve artık tahta sesle de yönetilebilecek.akıllıdan kastınız bu ise oldu bilin:D

bunlarda yüklü olan win7nin admin şifresini bilen varmı, bizde daha kurulum tamamlanmadı ama sınırlı hesapda adım attırmıyor.

dobra1979' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
dobra1979' Alıntı:

"Etkileşimli akıllı tahta" mebin ifadesi. Aslında bu akıllı tahtanın bir üst seviyesi. :puhaha: Hem akıllı hem etkileşimli :puhaha: mantığıma gülmüşün ama sanki yanılmışın neyse işin şakası bi yana sen gülmeye devam et hocam :)

Hocam yanlış anlama bizim evdeki fırında akıllı fırın ben eşimin fırına gidip bize dolma yap dediğini düşündüm de ona güldüm güzel olurdu valla.
neticede okuldaki akıllı tahta ise evde ki de akıllı fırın be birader yapsın şöyle üstü nar gibi bir dolma

nht268' Alıntı:
bunlarda yüklü olan win7nin admin şifresini bilen varmı, bizde daha kurulum tamamlanmadı ama sınırlı hesapda adım attırmıyor.
okulunuzda kurulum yapan firmanın bu şifreyi vermiş olması gerekiyor.

BBNET
Geri