Akıllı debriyaj sistemi

Kodla Büyü

aak

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar otomatik araç almam lazım ancak hangi markayı araştırsam ya araç çok pahalı, ya şanzıman sorunlu yani alacak durumum yok. Eskiler ise güven vermiyor.

Bu sebeple bir süredir araştırdığım akıllı debriyaj sistemi bana mantıklı gibi geliyor. Hem maliyet düşük hem de Otomatik gibi yüklü masraf açmayacak.

Peki azranizda kullanan var mı. Tavsiye eder misiniz?

Bu tiptronik mi oluyor?Genelde Renault, Egeların fena değil.Velim oto tamircisi kolay yaplıyor diyor.Diğer otomatik yabancı arabaların otomatik şanzımanları zaten pahalı.Yeni izledim sonradan takılıyor bence güzel bir şey.Fiyatını ömrünü araştırmak lazım.

Son düzenleme:
Hocam fiyat konusuna bir şey diyemem de, sorunlu kısmı için şunu diyebilirim. Yıllardır otomatik araç kullanırız (ben, eşim, ablam) daha bir kez şanzıman arızası görmedik. Ve bu araçların çoğunu ikinci el alıp kullandık. Şuan kullandığım araç da otomatik ve ikinci el olarak almıştım. Düşük kilometreli, orasıyla burasıyla oynanmamış, kazasız ve en önemlisi bakımları zamanında yapılmış bir otomatik aracın sorun çıkaracağını sanmam. Bence çok düşünüp kafaya takmayın. Çok da araştırmayın. İşin içinden çıkamazsınız.

Arkadaşlar şuan 16. Aracımı kullanıyorum. Bunların yarısı otomatik yarısı manuel araçlardı. Araba konusuna yabancı değilim yani. Ben de sorun yaşamadım ancak şuan modeli yüksek 2018-20 Clio4 gibi 550-600Bin₺ ekonomik araç almak istiyorum. Şimdiki aracım 2000mod CRV Otomatik. 20 yaşında da olsa 400.000₺ altında otomatik araç yok. Yeni otomatik alma seçeneğim de yok. Ben de yüksek model olması adına böyle bir yol denemek istiyorum.
O Yüzden grupta bu sistemi kullanan var mı memnuniyet durumunu merak ettim.

Haberlerde duydum bu sistemi ama ne kadar verimli ve sorunsuz iyi araştırmak lazım.

Kıymetli hocalarım, ben de manuel araç kullanıyorum. Bu akıllı debriyaj işini haberlerde gördüm; oldukça araştırdım. Pek çok ilde bayileri var. Bulunduğum ilde takan ustaya da sordum. Test araçları varmış ama satmışlar. Hatta kendi sitelerindeki telefon numarasına yazıp sordum ama kullanan birisini görmediğim için bilemedim. Bu sistemi gören, duyan, deneyen var mı?

Eski otomatik araçlara hiç bulaşmayın. Tünel içinde şanzıman kitlenmeleri ile karsilastigim oldu.

Eskilerde Kronik arıza sacmaliklariyla uğraşmak zorunda kaliyorsunuz. Bazı arizalar kolay kolay çözülmüyor. Bence bir arıza kronikse firma ücretsiz değişim yapmali.
Ama arabadan soğutuyor.tekrarliyor arızalar.

Suan Toyota güncel model cvt kullanıyorum japon sorun çıkarmaz ümidiyle. Çok atak olmamakla beraber pürüzsüz bi sistem.

Bir de kullanma kılavuzunda bakim periyotlarina bakin. Şanzıman yağınin değişmesi gereken zamanda genelde satıyorlar.

Eski otomatik araçlara hiç bulaşmayın. Tünel içinde şanzıman kitlenmeleri ile karsilastigim oldu.

Eskilerde Kronik arıza sacmaliklariyla uğraşmak zorunda kaliyorsunuz. Bazı arizalar kolay kolay çözülmüyor. Bence bir arıza kronikse firma ücretsiz değişim yapmali.
Ama arabadan soğutuyor.tekrarliyor arızalar.

Suan Toyota güncel model cvt kullanıyorum japon sorun çıkarmaz ümidiyle. Çok atak olmamakla beraber pürüzsüz bi sistem.

Bir de kullanma kılavuzunda bakim periyotlarina bakin. Şanzıman yağınin değişmesi gereken zamanda genelde satıyorlar.
Sayın hocam, soracağım içerikle ilgili bir konu vardı, yeni konu açmak istemedim. Son mesajda belirttiğim akıllı debriyaj olayını sordum, otomatik vitesle ilgili değil bu durum.

Konuyu Ben açmıştım. Taktırdım ve 8-9 aydır kullanıyorum.

2019 0.9 Clio Sportourer sahibiyim ve akıllı debriyaj ile kullanıyorum.

Yazın aracı satacağım. O zaman söktürüp ikinci el olarak taktırdığim servise vereceğim.

Sorunuz varsa Sorabilirsiniz hocam.

Yazın aracı satacağım. O zaman söktürüp ikinci el olarak taktırdığim servise vereceğim.

Aracım Clio 2020 0.9 benzinli.
Sistemin uyumu nasıl? Herhangi bir güvenlik zaafiyeti var mı? Araca zararı var mı? Vites geçişlerinde sarsıntı oluyor mu? Aracı satma amacınız, bu sistemle ilgili mi?

Kullanımı konusunda biraz detay yazar mısın? Eksi, artı yönleri vs..

Muayenede nasıl geçiyor. Sökülüp takılıyor mu ruhsata işleniyor mu
Ruhsata işlenmiyor. Sistemin kapatma tuşu var. Muayeneye girerken kapatıp normal manuel olarak giriyorsunuz herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Ben muayeneyi yeni yaptırdım.

Son düzenleme:
Aracım Clio 2020 0.9 benzinli.
Sistemin uyumu nasıl? Herhangi bir güvenlik zaafiyeti var mı? Araca zararı var mı? Vites geçişlerinde sarsıntı oluyor mu? Aracı satma amacınız, bu sistemle ilgili mi?

Güvenlik zaafiyeti aksine katkısı var hocam. Eşim manul kullanamıyordu aracı bu şekilde yaptırdığımdan beri rahatlıkla kullanıyor çünkü stop etme olayı olmuyor.

Vites geçişinde değil kalkışta sarsıntı olabiliyor. Ama onun sebebi 0.9 motorda zaten olan o sarsıntı. Hatta ADSyi kullanmaya iyice alışınca manuelde kullanırken yaptığınız sarsıntılı kalkıştan daha hafif oluyor diyebilirim. Ama sıfır olmuyor. Büyük motor (1.6-2.0 gibi) daha konforlu kakış sağladığını biliyorum. ADS yi kullanmaya alıştığınızda vites geçişleri kusursuz oluyor. Ben kullanmaya çok alışmışım geçen gün manuele alıp kullanmak istedim ama hemen vazgeçip otomatiğe döndüm.

Aracı satma sebebim SUV araç almak. Uzun zaman bir kaç SUV araç kullandım. Ev aldığım için satmıştım. Tekrar SUV a geçmek istiyorum. Eşim de öyle istiyor. SUV alacak bütçeyi çıkaramazsam bu aracıma ADS ile binmeye devam edeceğim. Henüz ilana koymadım zaten.

Satmadan söktürmek isteme sebebim ise aracım henüz 35BinKm de insanlar ben orijinal isterim diyebilir. Bir de bilmeyenlere ADS anlatmakla uğraşmak istemiyorum. Ayrıca 30Bin₺ lik bir sistemi bedava verip bir de dert anlatacağıma 12-13Bin₺ ye ikinci el satarım diye düşünüyorum. Param da cebimde kalır.

Son düzenleme:
Kullanımı konusunda biraz detay yazar mısın? Eksi, artı yönleri vs..
Youtube videolarını izlemenizi tavsiye ederim hocam.

Aracınızla uyumlu ise Eksi bir şey söyleyemem. Ama tatbikî bütçeniz yetiyorsa tam otomatik araç almanız daha konforlu olacaktır.

Bana katkısı ne oldu derseniz şöyle anlatayım. Ben dizel ve sorunlarından dolayı çift kavrama araç tercih eden birisi değilim. Bu şartlarda o dönemde elimdeki bütçe ile 2010 200BinKm civarında tam otomatik araç alabilecekken, ben 2019 Model 25BinKm de manuel araç tercih ettim ve bu sistemle eşimin de kullanabileceği sıfır ayarında bir araca sahip olduk.

O kadar alışmışım ki geçen gün manuele alıp kullanayım dedim, ama hemen geri otomatiğe döndüm.

Bir diğer avantajı da otomatikteki gibi yüksek bütçeli bir arıza olasılığı yok. Sistem 2 yıl 100BinKm garantili. Zaten tamamen boşa gitse bile maliyet 30Bin₺. Hatta bazen bayilerde ikinci el de bulunabiliyor. Maliyet daha da düşer.

Arkadaşlar genel olarak şu şekilde yorumluyorum

Tam otomatik aklınıza yatan bir araç alacak bütçeniz varsa tabii ki onu tercih edin daha konforlu olur taktırdığım kişi dahi bunu söyledi. Hatta bana da bu araca ilk kez takıyoruz memnun kalmazsan geri söküp alırım hocam dedi. Bir ay kullanım süresi tanıdı. Ben söktürmedim.

Ben neden bunu tercih ettim çünkü o dönemde ya çok eski otomatik bir araba almalıydım ya da yüksek model manuel araç alıp bu sistemi taktırmalıydım Ben bunu tercih ettim

Benim taktırdığım yer, sistemi ilk bulan mühendis olduğu için gerekli tüm ayarlamaları çok güzel yaptı ve bana da güzel bir şekilde tarif etti.

Sistemde istediğiniz zaman manuele dönebiliyorsunuz otomatiğim bozuldu Yolda kaldım gibi bir dert yok

Benim eşim hiç manuel kullanamıyordu, Bu sistemi taktırınca bir günde aracı kullanmaya başladı. Çünkü araç stop etmiyor. Zaten benim arabamda kalkışta olduğu için otomatikmiş gibi kullanılabiliyor.

Baskı balata konusunda sistemi kullanan taksicilerin söylediği balatanın ömrünü uzattığı şeklinde ama benim aracım henüz 35 bin kilometrede olduğu için baskı balata ile ilgili herhangi bir yorum yapamam

Sistemde çok sayıda sürüş modu var. Siz zamanla kendinize göre bir mod seçip kullanmaya daha iyi alışıyorsunuz ve daha konforlu bir sürüş oluyor.

8-9 aydır kullanıyoruz eşim benden daha çok kullanıyor arabayı. Küçük bir ilçedeyiz. işe o gidip geliyor arabayla. Günlük 3-4 kilometre falan kullanıyor. Bu süreçte 2 kez yokuşta sorun yaşadığını söyledi ama benim tahminim yokuş kalkış desteğini ayarlayamadığı için geri kaçırdı. Sistemle ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Özetle kimseye %100 memnun kalırsınız gibi bir garanti veremem. Beklentiye göre değişebilecek bir şey. Ama olumsuz yorum yapmam da üreticiler için haksızlık olur. Bugün alacak olsam aynı iki araç arasında üzerinde ADS olanı tercih ederim. Kullanmasam da üzerinde bulunsun derim.

Güvenlik zaafiyeti aksine katkısı var hocam. Eşim manul kullanamıyordu aracı bu şekilde yaptırdığımdan beri rahatlıkla kullanıyor çünkü stop etme olayı olmuyor.

Vites geçişinde değil kalkışta sarsıntı olabiliyor. Ama onun sebebi 0.9 motorda zaten olan o sarsıntı. Hatta ADSyi kullanmaya iyice alışınca manuelde kullanırken yaptığınız sarsıntılı kalkıştan daha hafif oluyor diyebilirim. Ama sıfır olmuyor. Büyük motor (1.6-2.0 gibi) daha konforlu kakış sağladığını biliyorum. ADS yi kullanmaya alıştığınızda vites geçişleri kusursuz oluyor. Ben kullanmaya çok alışmışım geçen gün manuele alıp kullanmak istedim ama hemen vazgeçip otomatiğe döndüm.

Aracı satma sebebim SUV araç almak. Uzun zaman bir kaç SUV araç kullandım. Ev aldığım için satmıştım. Tekrar SUV a geçmek istiyorum. Eşim de öyle istiyor. SUV alacak bütçeyi çıkaramazsam bu aracıma ADS ile binmeye devam edeceğim. Henüz ilana koymadım zaten.

Satmadan söktürmek isteme sebebim ise aracım henüz 35BinKm de insanlar ben orijinal isterim diyebilir. Bir de bilmeyenlere ADS anlatmakla uğraşmak istemiyorum. Ayrıca 30Bin₺ lik bir sistemi bedava verip bir de dert anlatacağıma 12-13Bin₺ ye ikinci el satarım diye düşünüyorum. Param da cebimde kalır.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Açıkçası ben de 100 bin km üstü 2010 model civarı bir otomatiğe para vermektense manuel düşük km 2020 model Clio aldım. En azından otomatik şanzıman korkusu olmadan binerim demiştim. Manueli kullanıyorum ama önceki aracımdaki CVT otomatik ve sarsıntısız geçişten sonra 0.9 motordan dolayı sarsıntılı vites geçişleri takıntı oldu resmen. Bir de yoğun trafik epey zor geliyor.
Ankara'da Murat bey montaj yaptı sanırım.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Açıkçası ben de 100 bin km üstü 2010 model civarı bir otomatiğe para vermektense manuel düşük km 2020 model Clio aldım. En azından otomatik şanzıman korkusu olmadan binerim demiştim. Manueli kullanıyorum ama önceki aracımdaki CVT otomatik ve sarsıntısız geçişten sonra 0.9 motordan dolayı sarsıntılı vites geçişleri takıntı oldu resmen. Bir de yoğun trafik epey zor geliyor.
Ankara'da Murat bey montaj yaptı sanırım.
Evet hocam Murat Ünal taktı.

BBNET
Geri