hakanyandım
Üye
Halk Eğitim Merkezinde Bilişim teknolojileri öğretmeni olarak görev yapıyorum. İlköğretim ve liselerde bilgisayar dersi müfredatta olmadığından dolayı liseyi yeni bitirmiş kişiler halk eğitim merkezine kursa gelip bilgisayar ve ofis programlarını öğrenmeye çalışıyorlar. Sayın Bakanımızın son dönemde Bilişim Teknolojileri ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar çok yanlış. En son katıldığı bir televizyon programında ilköğretimde dağıtılan tabletleri çocukların 30 sn de öğrendiklerini bu nedenle Bilişim Teknolojileri dersine de öğretmenlerine de ihtiyaç olmadığını dile getirdi. http://www.youtube.com/watch?v=EWqxgRvO ... re=related Sayın Bakanın bilgisayar dersi müfredatını incelemesini ve ülkemizde artık Bilişim Teknolojileri dersine ve öğretmenlerine gereken önemin verilmesini istiyorum. Hindistan gibi ülkeler yazılımda atağa geçerken bizler ilköğretimde çocuklar bilgisayarı biliyor gibi bir cümleyle Bilişim teknolojileri dersini kaldırıyoruz. Bilgisayarı açmak, oyun oynamak, sosyal ağlarda yazışmak bilgisayarı bilmek değildir. Bilgisayar yalnızca internet ve oyundan ibaret değildir. Nitekim birçok ilimizde öğrenciler okula başlamadan önce bilgisayar bile görmemiş durumdadırlar. İlköğretim ve liselerde Bilişim teknolojileri dersi vazgeçilmez bir ders olarak zorunlu okutulmalıdır. Bu derslerin kaldırılması ile Bilişim teknolojileri öğretmenleri de çok zor durumda kalmıştır. Her yıl norm kadro fazlası olarak yer değiştiren öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimizin bu şekilde yıpratılarak bu ülke için verimli olmaları beklenemez. Bilişim Teknolojileri dersinin ve öğretmenlerinin bu ülkede hak ettikleri değeri görmeleri ümidiyle. Saygılarımla..