Aidat Takip Programı Apartman Site Kooperatif Hobi Bahçesi Yönetim Hesap Gelir Gider Takip İşlemleri(İnternetsiz Masaüstü Uygulaması)

Kodla Büyü

exelsior

Aktif Üye
Güncelleme 07.12.2025

Usulüne uygun işletme defteri tutuyorsanız, bir de yönetime ait banka hesabınız var ise herşeyi otomatikleştirir. Sizin yerinize banka hesap hareketlerinizi işletme defterine işler ve işletme defter sayfalarını yazdırabilir.

Sizi sayfalarca işletme defteri yazmaktan kurtarır, hazır çıktısını verir. Tüm hesabı sizin yerinize ayrıntılı yapar. Rutin olarak yapılan yönetim işlemlerini kısa sürede kolay bir şekilde gerçekleştirerek zamandan tasarruf ettirir.
Alın deneyin kullanın. Binlerce blok, daire eklenebilir. Teknik destek sağlanır.

Hem kendim hem de birçok apartman yönetimi tarafından kullanılan yönetim uygulamasıdır. Bilgisayarda çalışmaktadır ve verilerinizi bilgisayarınızda tutmaktadır. Verilerinizin güvenliği size aittir. Otomatik yedekleme ile verileriniz güvendedir.

Uygulama işletme defteri mantığı ile çalışmaktadır. O nedenle sadece apartman-site yönetimi olarak değil, kooperatif, hobi bahçesi gibi bir yönetimin olduğu her yerde çalışabilir. Gelirler ve Giderler kaydedilir ve sonra programın muhteşem özellikler devreye girer.

Gelir-giderleri sizinde belirleyebileceğiniz sarfiyat-demirbaş-gecikme tazminatı-kira vs.... kalemlerine göre tutar.
Aidatlara ve diğer yönetim gelirlerinin ödenmesini takip eder. Parça parça ödeme yapılabilir. Geciken ödemelere gecikme tazminatını otomatik hesaplar ve isterseniz ekler. Gecikme tazminatı oranını belirleyebilirsiniz.

Gecikme tazminatı her borç ödendiği güne göre belirlenen orana göre yapılması zorunludur. Uygulamanın muhteşem özelliğinden biri de parça parça ödenmiş bir aidata yapılan her parça ödemeyi göz önüne alarak, her parça ödemeye düşen gecikme tazminatını ayrı ayrı hesaplayabilir ve toplamı gecikme tazminatını yansıtabilir. Üstelik bunu siz hiçbirşey yapmadan sadece gelir bilgisini girerken otomatik olarak yakalar ve uygulamak için size sorar.

Basitçe bir yönetim, yönetimin sorumluluğundaki bloklar ve bloklardaki bağımsız bölümler(Daireler, dükkanlar vs) tanımlanır.

Mevcut eldeki kasa duruma göre kalem kalem tutarlar önceki dönemden devir olarak işlenir, ardından ödenmemiş aidatlar tanımlanır ve uygulama çalışmaya başlar. Gelirler girildikçe ödeme yapanların isimleri de hızlı işlem için kayda alınabilir.

Aidatlar ister daireler için tek tek, ister blok bazlı tüm dairelere toplu olarak uygulama arayüzüyle yapılabilir.
Diğer muhteşem özellik ise şablona göre excelde kopyala-yapıştır ile hızlıca hazırlanan farklı blok-daire, farklı aylara, farklı kalemlere ait binlerce aidatı tek seferde uygulamaya aktarabilir.

Banka hesap hareketlerini kopyala-yapıştır ile uygulamaya aktararak otomatik olarak gelir-gider kayıtları oluşturur. Size sadece gelirlerin hangi aidatlara aktarılacağını belirlemek kalır. Bir kişi birden fazla dairenin birden fazla aidatını yatırmış olabilir. Aynı şekilde giderler kısmında da gerekli kalemlerin belirlenmesi işlemleri yapılmalıdır. Tüm bunlar kısa sürede tamamlanır.

Gelirler girilirken dairelerin ödenmemiş/parça ödenmiş aidatlarını otomatik olarak listeler. Gelişmiş aidat filtreleme özellikleri mevcuttur. Ödeme yapılırken gecikmeye uğramış bir aidatı otomatik olarak yaklar ve istenirsen gecikme tazminatı uygular. Gelirdeki tutarın net olarak aidatlara işlendiğini takip eder.

Toplu ve fazla ödeme yapanların takibi yapılır ve her aidat belirlenmesi işleminden sonra bunlara hızlıca erişilerek ödemelerinde düşülmesi sağlanır.

İster bir bok bazlı, ister tüm blokların aidat borç takip listesini diğer borçlar listesi ve fazla ödeme yapanların listesiyle beraber tek çıktı olarak baskı önizleme alabilir, istenirse yazdırabilir, istenirse tek tuşla PDF dosyası haline getirip apartman grubundan paylaşabilirsiniz.

Kasa kontrol sayfasında hangi kalemden ne kadar tutar olduğu, banka hesabında ne kadar olduğu kuruşu kuruşuna gösterilir. Kayıt altındaki tüm yıllar kalem kalem ayrıntılı bir şekilde gösterilir.

Bir gelir birden fazla bağımsız bölüme ait aidata bölüştürülebilir. Aynı şekilde giderlerde birden fazla kalemden karşılanabilir.

İşletme defteri kullanıyorsanız, tam olarak elinizdeki işletme defteri sayfalarına yapıştırmaya sığacak şekilde gelir-gider listelerini ayarlayıp yazdırabilir.
İşletme defteri yerine onaylı A4 kağıt kullanacaksanız sürekli A4 şeklinde gelir giderleri yazdırabilir.

Özetler bölümüyle ayrıntılı gider gelir ödemeler listelenebilir:
Giderleri yıllara göre ve yılın aylarına göre kategorik görebilme.
Bağımsız bölüm bazlı yapılan ödemeleri görebilme
Bağımsız bölüm bazlı yapılan sadece aidat ödemelerini görebilme
Bağımsız bölüm bazlı yapılan sadece diğer gelir ödemelerini görebilme
Kişi bazlı yapılan ödemeleri aidat ve diğer gelir bazlı görebilme.
Tüm bağımsız bölümlere yıl içinde yapılan ödemeleri tablo halinde görebilme
Hesap her zaman kuruşu kuruşuna tam tutar, işletme defterleri hatasız çıktı alınır hesap asla şaşmaz.....

Uygulamanın çalışması için Bilgisayarınızda 64 Bit Office 2021 ve üstü Yada 64 Bit Ms Access 365 Runtime kurulu olmasını gerektirmektedir.

Microsoft 365 Access Runtime Türkçe 64 Bit Ücretsiz indirmek için tıklayın.

Programın nasıl kullanılacağını gösteren anlatım videolarını yükledim, burada izleyebilirsiniz..

Ekteki uygulama 500 daire ile sınırlandırılmış deneme sürümüdür.
Bazı Ekran Görselleri(Tüm görseller için ekteki dosyayı indirin):
GecisPanosu.webp
Aidat.webp
Gelir2.webp
GelirGiderAnaliz2.webp
IsletmeDefteriRaporlama.webp
AidatBorcListesiPDF.webp
BorcListe1.webp
BorcListe2.webp

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kruvazör' Alıntı:
libre office de nasıl açabiliriz acaba baya uğraştım.
Bilemiyorum, ama office 2016 da çalışıyor. Veritabanı tablolarını sanırsam görür ama form-rapor-sorgu ve kod kısmında sıkıntı yaşıyabilirsin, o zamanda kullanılamaz zaten.

Son düzenleme:
genel kullanım için yapmış olduğum veritabanı programında bazı eksiklikler gözüme çarptı ve bazı değişiklikler yaparak güncelledim. Dileyenler tekrar indirebilir.

Re: Ynt: Apartman Yönetim Programı

Abartmayalım.
100 daire ile sınırlı, Basit bir excel tablosu daha verimli olurdu.

Moderatör tarafında düzenlendi:

COBOL' Alıntı:
ots' Alıntı:
Birde şunu inceleyin hocam : http://dijiyon.com
Abartmayalım.

Uzuntu verici ve önyargılı bir yorum olmuş. Apartman yonetimi hesaplarini, ozellikle yuksek hacimli merkezi isitma sistemler yonetimlerin hesaplarini excellde tutmak sizce bizim aklimiza gelmedimi? belki biz de ilk basta excelli denedik ve baktik ki gun gectikce olusan verinin fazlaliginin yarattigi karmasa bizi accesa veritabanina yonlendirdi. Ustelik yonetimler bir işletme gibi gelir-gider hesabini islemek zorunda. İsletme hesabini excellde nereye kadar tutabilirsiniz? Lutfen emege saygi.
Bilgisayarlar isimizii kolaylastirmak icin degil mi? Tek tusla bize aidat borcu olankarin guncel listeni ayrintisiyla verebilen bir vertabani uygulamasi abartma midir?

O kadar cok excel uygulamasi goruyorum ki, insanlar kirk taklayla veri islemeye çalışıyorlar. halbuki karmasik oldugu onyargisindan kurtulup, accessi ogrenip kullanabilseler buyuk veri islemede excelli kullanmazlardi.

Yinede sagol dostum.

COBOL' Alıntı:
ots' Alıntı:
Birde şunu inceleyin hocam : http://dijiyon.com
Abartmayalım.

Hocam artık 300 - 500 - 1000 - 2000 dairelik konutlar var. Ayrıca 10-15 bin daireye bakan bina yönetim firmaları var.
Bu halde iş oldukça karmaşıklaşıyor. Profesyonel bir programa illaki ihityaç duyulacaktır.

Öncelikle bir yönetim ve yönetime ait bir blok tanımlamalısınız.

Bu bilgiler girilirken sonra varsayılan yönetim ve blok kısımları güncellenecektir. Bu kısımlar seçim yapmak içindir, bilgi girişi yapamazsınız.

ilksms
Geri