Ahmet Turan ALKAN'ı nasıl bilirsiniz?

Kodla Büyü
Güzel yazmış evet... :+1: .Bir de sakalım olsa hani... :++:
 
Durup dururken, sırf Başbakan işaret etti diye kırkından sonra Jinekoloji ve İslam Fıkhı uzmanı kesilenleri de anlamıyorum ayrıca. :D
 
"Sıdk, karmaşık hesaba her zaman galebe eder"

bitiriş cümlesi mükemmel.Toplum olarak Peygamber efendimizin "sıdk" özelliğini iyi anlarsak herşey düzelir.
 
zamanda değilde cumhuriyette yazsa "golü" atmış derdim ama anlaşılan o ki kaleyi şaşırmış:)
yakında aforoz edilmesi mümkün olan kişidir kanımca
 
erdcan' Alıntı:
zamanda değilde cumhuriyette yazsa "golü" atmış derdim ama anlaşılan o ki kaleyi şaşırmış:)
yakında aforoz edilmesi mümkün olan kişidir kanımca

Hocam bu bakış açısı sizi yanıltır. Arşivlere bakarsanız gerekli yerlerde eleşti yapılıyor hükümete. Gazeteyi okumadan lütfen değerlendirmeyin.
 
aliu_71' Alıntı:
"Sıdk, karmaşık hesaba her zaman galebe eder"

bitiriş cümlesi mükemmel.Toplum olarak Peygamber efendimizin "sıdk" özelliğini iyi anlarsak herşey düzelir.
en başta da AKP yönetiminin anlaması gerekiyor....
afaroz edilir diyen arkadaşlar daha dün şahin alpayın benzer bir yazısı vardı.Öven olduğu kadar yeren de olması normaldir.
 
"Halbuki geleceği, lüzumundan fazla planlayıp öngörmek endişesi "Gayretullah"ı incitebilir. Sadelikten, açık kalplilikten, hesap verebilir olmaktan, dürüstlükten ayrılmamalı. "
Gerçekten bir panik havası var sanki iktidarda...
Neyin niçin yapıldığının açık net ortaya koyulması lazım...
süper yazmış :alkis:
 
takip ederim kendisini uzun zamandır. kalemini kılıç gibi görüyorum.
bana göre birçok meselerde doğru yerden bakıyor
 
doğruya doğru diyemeyen,yanlışa yanlış diyemeyene yazıklar olsun derim. körü körüne destek veya red acizliktir. eleştirmeyi de bileceksin alkışlamayı da

:alkis:
 
Kendisini tanımıyorum, zaman gazetesinide almadım hiç ama bu yazısı güzel eline sağlık.
 
Sürekli takip ettiğim ve uslubuna bayıldığım bir yiğit sivaslıdır. Artık yandaşçı muhabbeti yapan düşünceden gına geldi. Gasteyi azcık takip etseler belki fikirleri değişir lakin takip eden çok az...Önemli olan hakkı sölemektir.
 
değerli bir insan,
TV leri gezen bir çok yazarı topla bir araya getir bir Ahmet Turan etmezz...
 
Yeni eğitim reformunun, şöyle tabandan gelen, öğretmenler, eğitimciler- veliler ve öğrencilerden yükselen bir talebe cevap teşkil ettiğini kim söyleyebilir? Rivâyet odur ki bu reform, "Geldin gidiyorsun; şu İmam-Hatipli gençlerin mağduriyetini onarmayı ihmâl etme" tavsiyesinin hayata geçirilmesinden ibaret gibi görünüyor. Bir hışm ile geldi ve geçti. Daha şimdiden tadilata ve tashihe muhtaç bir reform!
yandaş yazarların gıkını bile çıkarmadığı, eleştiremediği, hatta türlü bahanelerle arkasında durdukları eğitim sistemi için, yine hükümete yakın bir yazar olarak cesurca bu yorumu yapana helal olsun derim. bi kaç satırla olayın can alıcı noktalarını özetlemiş, kral çıplak diyebilmiş. yazının gerisi de aynı güzellikte :alkis:
 
Cevaplar sözlük formatında olmuş, çok da hoş olmuş :) Ben de öyle devam edeyim madem:

Çok kıymetli köşe yazarı, akademisyen. Her şeyden önce gerçek bir entellektüeldir. Kalemini de çok ustaca kullanır, en sıkıcı konularda yazdığında bile kendini okutur. Yıllardır zaman.com.tr'ye giriş sebebimdir.
Elbette her insan gibi eleştirilebilir, sizden farklı düşünüyor olabilir. Ama tutarsızlığa düştüğünü ben hatırlamıyorum. Beğendiğim az sayıdaki köşe yazarlarındandır.

"Hayret!" ya da "yakında kovulmazsa iyi" benzeri yorum sahibi arkadaşlara da esef ettim doğrusu. A.Turan ALKAN ilk defe böyle yazmıyor. Hep öyledir kendisi. Zaman'dan kovulması da sıfıra yakın ihtimaldir. Varsayın ki kovulsun başbakanı eleştirdi diye, tıpkı Yeni Şafak'ın Ali Akel'e yaptığı terbiyesizlik gibi, Zaman kaybeder, Ahmet Hoca değerinden hiçbir şey kaybetmez.
 
easytr' Alıntı:
sivas cumhuriyette hoca kendisi. 10 numara yazardır. galatasaraylıdır.


Hocam arkadaşlar yanlış bilgilendirilmesin. Kendisi bu yaz emekli oldu ve İstanbul'a yerleşti. İstanbul'da yaşıyor. Tanpınar'ın "Beş Şehir" kitabına istinaden Sivas'ı anlatan muhteşem kitabı "Altıncı Şehir" adlı kitabı var. Tabii bunun dışında başka kitapları da var. Ayrıca kendisi şiir hariç her tür ve her konuyla ilgili yazı yazıyor...
 
çok değer verdiğim bir yazar üni. den beri okurum

bu yazıda :++:
 
resha13' Alıntı:
harika üslübu olan yazar... hiciv sanatını tüm incelikleriyle kullanıyor.
yazdığı gün ilk onu okumayı tercih ettiğim, en ciddi konuları bile neşelendiren, asıl mesleğinin marangozluk olduğunu tekrar tekrar belirten, eski (!) kelimelerle orjinal fikirler sunan kişi.
işte bir kaç muhalif örnek:
http://ahmetturanalkan.net/yazi/basbaka ... e-gecirdi/
http://ahmetturanalkan.net/yazi/kamburl ... an-yegdur/
http://ahmetturanalkan.net/yazi/abye-gi ... su-olalim/

Kendi sitesi MEB erişim engelli olduğuna göre okumadan bile doğru şeyler yazdığı söylenebilir...
 
güzel yazmış. etrafta dolaşan omurgasızlardan değil mesela. eleştirdiğim yönü de seçtiği kelimeler. ben ilgimden dolayı pek çoğunu bilsem de günümüzde millet tarafından kullanılmayan Osmanlıca kelimeler kullanarak yazmanın yazıyı çok daha çekici ve anlamlı kılmadığını birisi kendisine söylemiş midir bilemiyorum. belki de söylemiştir de söyleyenin sakalı yoktur...
 
Geri
Üst