Ahmet Gündoğdu, artık istifa etmeli

Kodla Büyü

egunay

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
947
http://www.memurlar.net/haber/237392/

Toplu sözleşme ve hakem heyeti görüşmeleri sona erdi. 23 Mayıs eylemi sırasında yapmayı istediğimiz ancak görüşmelere zarar gelmemesi için ertelediğimiz bir değerlendirmeyi bugün yapma gereği hissediyoruz. Nereden bakılırsa bakılsın makamlar önemlidir ve Memur-Sen Başkanlığı makamı da önemli bir koltuktur. Ancak bu makamlara oturan kişilerin, bu makamlardaki konumlarının devam etmesi için de makamı hak edecek fedakarlıklarda bulunması gerekmektedir.

Toplu sözleşme görüşmelerinde imza yetkisine, Memur-Sen sahipti. Zira en çok üyeye sahip konfederasyondu.

Ahmet Gündoğdu, daha toplu sözleşme görüşmeleri başlamadan önce öğretmenlere verdiği, "istenilen ek ödemenin alınacağı ve buna çok yakın olduğu" mesajlarıyla, beklentileri hep yüksekte tuttu. Ancak siyasi iradeye yakın olmak, alınan her mesajın doğru olduğu anlamına gelmiyordu. Süreç içinde bunu net olarak gördük. Aslında herkes görmüştü, Gündoğdu hariç...

Gündoğdu, toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken de, yine hep aynı yere güvendi. Ancak güvendiği dağlara kar yağdı. Israrla 23 mayıs eylemine karşı çıktı. Bir hafta öncesinde yaptığı cılız bir kaç basın açıklamasının yeterli olacağını düşündü. Ancak, Kamu İşveren Heyeti, 11 yıldır yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde ilk kez bu derece düşük tekliflerde bulunuyordu. Neticede, üyelerden gelen baskıya dayanamadı ve Eğitim kolunda grev kararına destek verdi.

Gündoğdu bir hatasını ise Kamu Görevlileri Hakem Heyeti görüşmeleri sırasında yaptı. Heyet 4 gün boyunca esasa girmemiş hep usul üzerinde konuşarak, topu taca atacağının mesajını vermişti. Herkes bu mesajı almış ancak Gündoğdu almamıştı. Memurlar.net olarak "sendika temsilcileri heyetten çekilsin, heyet karar alamaz duruma getirilsin" dedik. Kamu-Sen ve KESK Başkanı ile görüştük. Destek verdiklerini belirttiler. Ahmet Gündoğdu'yu aradık. Gündoğdu, telefonlara çıkma zahmetini bile göstermedi. "Ne söyleyeceklerse basın müşavirime söylesinler" diyordu. Öyle bir durumki, kendisi çok büyük bir makamda olduğu, telefon açtığında Başbakan ile görüştüğü için memurlar.net kim oluyorduki... Daha sonraki açıklamalarından gördük ki, hizmet kollarındaki bir iki kazanım tehlikeye girmesin diye böyle bir karar almışlar. Fakat, Bugün Gazetesindeki şu habere sarılacak kadar durumu kötüydü Gündoğdu'nun... Bu konudaki takdiri üyelerimize bırakıyoruz.

Son hatası ise 4+4'e oy veren akademisyen üyeyle ilgili olarak ısrarlı bir şekilde doğru olmayan açıklamalarda bulunmasıydı. Doç. Aydın bey, görüşmelerin başında neden 4+4'e evet dediğini ve sonra neden Hayır dediğini memurlar.net sitesinde net bir şekilde açıklarken, Gündoğdu yanlış bir stratejiyle, "önerdiğimiz akademisyen üye 4+4'e kabul oyu vermedi" dedi. Oysaki Doç. Aydın bey başlangıçta Evet dediğini bizlere ifade etmişti. Ancak buna rağmen Gündoğdu ısrarla yanlışını devam ettirdi. Oysaki, akademisyenin yaptığı gibi "şu nedenden dolayı başlangıçta Evet demiştik, sonra şöyle şöyle gelişmeler olunca Hayır dedik" demeliydi. Bu konuda bile tutarlı ve doğru bir strateji oluşturamamıştır.

Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, heyet görüşmeleri sonrasında yaptığı açıklama ile "Bu maç burada bitmez" demektedir. Oysaki maç bitti. Tek görmeyen yine Gündoğdu'nun kendisi... Bir iki gün içinde kararlar Resmi Gazetede yayımlanacak ve yürürlüğe girecektir. Yapılacak hiçbir şey yok.

Süreci yönetemeyen ve sendika üyelerinin ortak gücünden ziyade hep hükümete bel bağlayan Ahmet Gündoğdu'nun artık istifa vaktinin geldiğini düşünüyoruz.

Gündoğdu istifa etmelidir çünkü Allah'tan sonra üyelerin gücüne değil hükümetin gücüne bel bağlamıştır.

Gündoğdu istifa etmelidir çünkü makamın gücüne kendini kaptırmıştır.

Gündoğdu istifa etmelidir çünkü yüzbinlerce Memur-Sen üyesinin başının öne eğilmesine sebep olmuştur.
 
Karar bütün öğretmenleri ilgilendirmeseydi memursenin iç meselesi olur bize yorum düşmezdi, bu durumda şahsın istifası memursenin üzerindeki baskıyı kaldırır ve doğru bir karar olur ama yetmez.

Eğer ek ödeme konusu iki yıl daha açılmayacaksa, bu iş bittiyse, o yetkili sendika da başkanı kadar bu işten mesuldür. Sağa sola kabahat bulmanın, batarken başkalarını da yanında götürme çabalarının üyeler tarafından benimsenmemesi gerekir. Daha uygun bir kişiyi oraya seçmenin bir yolunu bulmalılar.

Ya da çık hesap sor o kişilerden, sana birileri ek ödeme sözü verdi mi vermedi mi? Vermediyse neden o kadar emin konuştun? Verdiyse bu adamlar kaypak çıktı, sözünde durmadı de işi bitir, oyuna getirilen sen değilsin ki yetkili sendikan ve temsil ettiğin bütün öğretmenler, neyine susup daha kabahati pay etmeye çalışıyorsun...
 
Daha uygun bir kişiyi oraya seçmenin bir yolunu bulmalılar.
hardware.gif
 
inanmadığım sendika inanmadığım bir başkan 2 sene sonraki sonra akp milletvekili adayı olacağına % 100 eminim her türlü iddiasınada varım bu adamın hangi verdiği sözünü tuttuğunu gördünüz en sınıf öğretmenlerine norm fazlası olmayacaksınız 4+4+4 sistemini kayıtsız şartsız savunan bir adam şimdi o kadar sınıf öğrt norm fazlası oldu çıkıp bir açıklama bile yapmıyor bu adamın misyonu akp de muhalif olan hakkını aramak isteyen memurları istedikleriniz olacak deyip uyutmak susturmak

memursenin başında gerçek manada bir sendikacı olsa memurunun menfatini düşünen biri olsa gerçekten elinde büyük bir güç var istediği herşeyi yaptırabilir hükümeti ama hükümetin adamı olunca iş değişiyor üyelerinin de çoğu çıkarı için orda oldukları için sesleri çıkmıyor

umarım gerçek madada bir sendikacı gelir
 
Yok kardeşim bunlar oturdukları koltuğa japon yapıştırıcı ile yapıştırılmışlar . Ben ve arkadaşlarım toplu olarak istifamızı verdik çok şükürde bunların yüzsüz il başkanı aklınca hesap sormak için telefon etti . keşke kendiside bu onurlu duruşu gösterebilseydi . benim anlamadığım yurt genelinde öğretmenler kendilerini değersizleştiren ve sendikacılık faaliyetleriyle alakası olmayan bu sendikaya gidip üye oluyolar . yetkisini kaybetmesini beklediğimiz sendika güçlendi . sen hem vaadettiklerini yapama hem üye sayın artsın . bu iş çok karmaşık ya altında fırıldaklar dönüyo yada bizlere herşey müstehak . meb i yap boz tahtasına çevirdiler itibarımızı ayaklar altına aldılar . öğretmen şikayet hattıda cabası..
 
Niye etsin ki ? Kendince görevini yerine getirdi. Her şeye rağmen üye sayısını artırıp 1 yıllığına daha yetki almayı başardı. Üye başına her ay 10 küsür TL sendikanın hesabına gelir akıyor. Bu kadar başarılı bir başkan istifa etmez. 2015 te milletvekili adayı olacağı zamana kadar istifa edeceğini sanmıyorum.
 
bu ülkede insanlar verdikleri yetkinin hesabını sormayı öğrenmedikçe; üç kuruşluk menfaat için mesleki haysiyetini satmayı bırakmadıkça hiçbirşey çözülmez...
 
herkes kendine çalışıyor adam oraya gelene kadar ne aşamalardan geçti iki gün sonrada milletvekili olur oh. bizde ek ödeme bekleyelim. daha önce birçok kez dedim yine diyorum bu sendika işi iş değil herkes bildiğini yapıyor kazanıldı denilenler haklarda bize bir lütufmuş gibi gösteriliyor
 
Geri
Üst