Ahmet GÜNDOĞDU Bey’e açık mektup…

Kodla Büyü

firtuna61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
300
Sayın GÜNDOĞDU; Sizde takdir edersiziniz ki şu anda kamuda görev yapan devlet memurları arasında en düşük maaşı öğretmenler almaktadır.

Şöyle ki, Bugün göreve yeni başlayan bir öğretmenin 1.560 TL maaş aldığını göz önüne aldığınızda , Lise mezunu bir polisin 2150 TL ile göreve başladığı, Sözleşmeli bir sağlık memurunun maaş +döner sermaye ile 2500 TL yakın ücret aldığı, Maliye’de görev yapan Ortaokul mezunu bir teknik siyenin 1800maaş +600 TL mesai aldığı , Belediyede çalışan bir çöpçünün 2.250 TL maaş aldığı, Milli Eğitim Bakanlığında çalışan bir memurun hatta hizmetlinin bile öğretmenden fazla maaş aldığını göz önüne aldığımız zaman bu masadan öğretmenler lehine pozitif bir ayrımcılık ile kalkamazsanız öğretmenleri üzeceksiniz.

Sayın GÜNDOĞDU, Memurlar adına tek yetkili, memurlarınızın ve özellikle de öğretmenlerinizin verdiği destek ile sizsiniz.

Sayın GÜNDOĞDU nereden geldiğinizi ve nereye döneceğinizi asla unutmayın.

Unutmayın ki sizde bir öğretmensiniz.

En çok üyeniz öğretmen…

Buna rağmen en az maaş alan öğretmen..

İktidarın en zor zamanlarında ve kırılma noktalarında haklı olarak ortak akıl mitingleri, Referandum sürecinde “Evet” mitingleri ile hükümete destek olurken yanınızda ve en önde öğretmenler vardı…

Türkiye’nin sivilleşmesi sürecinde oynamış olduğunuz etkin rolde sendikanızın ve hükümetin en büyük destekçisi yine fedakar ve sizlere inanan öğretmenlerimizdi…

Buna karşın Ak Parti iktidarının 10 yıllık iktidarında maaşları eriyen tek kesim öğretmenlerdir.

Öğretmenlerin ek dersleri var sözleri tamamen hikayedir.

Öğretmen ek ders falan istemiyor..

Diğer devlet memurlarına verilen maaşlar gibi adam gibi bir maaş istiyor.

Yüksek lisans yapan öğretmen ek derslerine verilen yüzde 5 zam bir kazanım değildir. Çünkü yüksek lisans yapan öğretmenlerin yüzde 25 fazla ek dersini yine Ak Parti hükümeti gasp etmiştir.

Kısaca öğretmenlere önce eşeği kaybettirilmiş. Daha sonra ise sadece semeri verilmiştir.

Sonuç olarak; Hükümetin ıvır zıvır birkaç kalem üzerinden sosyal haklarda göz boyamak için vermiş olduğu haklar öğretmenleri tatmin etmez.

Devlet memurlarına verilecek olan yüzdelik zamlar bile öğretmenleri ilgilendirmemektedir.

Öğretmenlerimizin isteği, aylardır sizin de dile getirdiğiniz gibi “ Ek Ödeme” dir.

Toplu sözleşme masasında memura yüzde 16 zam bile verilse, öğretmenlere ek ödeme verilmeden lütfen imza atmayınız.

Öğretmenlerimiz, özellikle de sendikalı öğretmenlerimiz dört gözle toplu sözleşme masasından çıkacak sonucu beklemektedir.

Ev kiralarının 500 TL olduğu bir ülkede 1.500 TL maaş verilen öğretmenlerden öğrenci yetiştirmesini beklemekte hatadır. İşte bu noktanın hükümetin temsilcilerinin kafasına sokulması ve buradan hareketle toplu sözleşme masasının 1 numaralı konusunun öğretmenler olması gerekmektedir.

Sayın GÜNDOĞDU; Ek ödeme konusunda öğretmenlerin yanında , imamları, sağlıkçıları, emniyet personelini, akademisyenleri vs. kişileri de masaya getirdiğiniz zaman öğretmenler yine arada kaynayacaktır.

Lütfen öğretmenlere ek ödemeyi masasın 1 numaralı konusu haline haklı gerekçelerle getirin.

Gücünü öğretmen üyelerinden alan öğretmen kökenli sendikacı olarak lütfen bu sorumluluğu omuzlarınıza alın ve öğretmenlerin rahat bir nefes almasını sağlayın..

Eğer ki öğretmen rahat nefes alamazsa, sizin de hayat damarlarınız olan öğretmen üyeleriniz nefes borularınızı emin olun tıkayacak ve sizlere vermiş olduğu destekleri haklı olarak geri çekecektir…

Artık Mhp li olan öğretmenler şu sendikaya…

Akp’li olan öğretmenler şu sendikaya…

Chp’li olan öğretmenler şu sendikaya kavramları tarihe karışacaktır.

Bu toplu sözleşmeden öğretmenlere hatırı sayılır bir ek ödeme alırsanız öğretmenler tarafından daha çok destekleneceksiniz. Aksi takdirde öğretmenlerimizin yeni yeni arayışlar içerisine gireceğinden hiç şüpheniz olmasın.

İşçi sendikalarını gözünüzün önüne aldığınızda, işçi sendikalarının neden eridiğini sizlerden iyi kimse bilemez..

Öğretmenlerimiz artık adam gibi bir maaş ile insan gibi bir yaşam istemektedir.

Buda onların en temel haklarıdır…

Sayın GÜNDOĞDU; Kamudanhaber sitesi olarak 700 bin öğretmen adına bu size açık bir mektuptur.

NOT: SEVGİLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM LÜTFEN BU YAZIYI PAYLAŞARAK YÜZBİNLERCE ÖĞRETMENİMİZE ULAŞMASINI SAĞLAYALIM.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com
 
Geri
Üst