eğer askere giden birisinin yaşadıklarını bilseydiniz;
asker öğretmen olma ihtimaliniz yüzde 1 de olsa bunu değerlendirmek için elinizden ne geliyorsa yapardınız, tek şansınız var o da ağustos askere gitmek,
bu şansınızı kullanırsanız, önünüzde yeni bir şans sizi bekleyecek, bu ihtimal, meb in bilişimci alımıyla doğru orantılı, yani ihtimalinizin artması o dönemde alınacak bt cilerle alakalı, sonuçta meb, bin bt ci alacaksa, tsk da o oranda bt ciyi asker öğretmen yapıyor, benim şahsi fikrim zorunlu hizmet bölgesinde bt ci olmak şansınızı biraz etkiler olumlu yönde,;
asker öğretmen olarak giderseniz , inş gidersiniz, adaylığınızda arkadaşların dediği gibi bir sorun yaşamıyorsunuz, adaylığınız kalktığında; 9/1 deyseniz şuan kalktığında direk 9/3 oluyorsunuz, yani 9/2 yi görmeden atlıyorsunuz hepsi bu..ha tabi bi de en son hali ne oldu bilmiyorum tayinde isteyemiyorsunuz adaylığınız kalkmadığı için, kalkana kadar..(adaylığım sırasında kendi okulumda asker öğretmenlik yaptım, darısı başınıza)
not: yukardaki gibi söylentiler hep var olacaktır, tek gerçek kriter, meb in o branş ile alakalı alımı,
en çok asker öğretmen en çok alım olan braştan (o dönem ki)
en az asker öğretmen en az alınan braştandır...şansınızı kendiniz hesaplayın, gerisi efsane