Adanada bir kolej soru:Serbest kıyafet güzel oldu mu? Cevap

Kodla Büyü
keşke gercekten içindeki düsünceleri bu cocuklar gibi haykırsada bunlar yaptıkları yanlışların farkına varsalar

evet video sayfanın altın da var kaçmaya çalıştı ama :)

aramızda kalsın mı diyor orda ne diyor.. ne akılla arkadaş, yaptılar bi iş hayırlısı artık

Hayırı duyunca hiç de bozuntuya vermiyo hee. Çocuğun yanaklarını falan sıkıyo :) Bi de öyle afallamışki Ne yapıosunuz burda çocuklar diye soruyo :) Cevap da : Sizi karşılıyoruz oluyo doğal olarak.

serbet kıayfetin altında başörtüsü yatıyor gibi millete sunuluyor ama işin aslı öyle değil. bunun iki amacı var birincisi imam hatip e öğrenciyi yönlendimek diyer ama özel okullara avantaj sağlamak. 3 haftadır bizim öğrenciler serbest kıyafet giymeye başladı. disiplin olayları %100 arttı.

Aferin çocuklar. İşte bizim çocuklarımız. Canlarım benim.

Kıyafetler tek tip olmalı ve kitaplar gibi kıyafetlerin de bedava temin edilmesi sağlanmalıdır. Veliler esnafın insafına bırakılıyor. Her sene kıyafet telaşı yaşanıyor. Yazık.

Nihayet kral çıplak diyen birileri oldu.Bu arada küçük bir dipnot,
Kesintili eğitim sisteminde, zorunlu eğitimin 12 yılı çıkarılmasına karşın ortaokulun ardından öğrencilerin açık liseye geçerek eğitime devam etmesini sağlayan düzenleme kapsamında 2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde toplam 136 bin 115 öğrenci örgün eğitimden ayrılarak okulu bıraktı.

Kesintili eğitim sistemine geçişle birilikte 4+4+4 olarak kademelendirilen eğitim sisteminde kız çocukların okullardan alınarak evlere kapatılacağına yönelik endişeler haklı çıktı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılıyla birlikte uygulanmaya başlanan sistem kapsamında ortaokulun ardından öğrencilerin yaygın eğitim kapsamında da eğitime devam etme imkânı verilmesi nedeniyle on binlerce öğrenci okulu bıraktı.

Kesintili eğitim sistemine göre 8. sınıftan sonra ortaokulu bitiren öğrenciler 12 yıllık zorunlu eğitimin son 4 yılını örgün eğitim yerine yaygın eğitim aracılığıyla da tamamlayabiliyor. Bu durum İslam inancına göre kız öğrencilerin örgün eğitime devam etmeme nedenleri olan “karma eğitim”, “yatılı okul” ve “türban yasağını” kısmen ortadan kaldırıyor. Başka bir deyişle 8. sınıftan sonra zorunlu olmasına karşın aileleri tarafından örgün eğitime gönderilmeyen kız çocuklar 9, 10, 11 ve 12. sınıfları evde oturarak açık lise aracılığıyla okuyabilecek.

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu’nun konu hakkındaki soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde ortaokuldan sonra örgün eğitimi bırakan öğrencilerin sayısını 136 bin 115 olarak açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre birinci dönemde örgün eğitime devam ederken 9. sınıfı bırakarak açık liseye kayıt olan öğrencilerin sayısı 95 bin 561, 10. sınıfı bırakan öğrencilerin sayısı 21 bin 639, 11. sınıfı bırakan öğrencilerin sayısı 13 bin 737 ve 12. sınıfı bırakan öğrencilerin sayısı ise 5 bin 178 olarak belirlendi.

Libertad' Alıntı:
Nihayet kral çıplak diyen birileri oldu.Bu arada küçük bir dipnot,
Kesintili eğitim sisteminde, zorunlu eğitimin 12 yılı çıkarılmasına karşın ortaokulun ardından öğrencilerin açık liseye geçerek eğitime devam etmesini sağlayan düzenleme kapsamında 2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde toplam 136 bin 115 öğrenci örgün eğitimden ayrılarak okulu bıraktı.

Kesintili eğitim sistemine geçişle birilikte 4+4+4 olarak kademelendirilen eğitim sisteminde kız çocukların okullardan alınarak evlere kapatılacağına yönelik endişeler haklı çıktı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılıyla birlikte uygulanmaya başlanan sistem kapsamında ortaokulun ardından öğrencilerin yaygın eğitim kapsamında da eğitime devam etme imkânı verilmesi nedeniyle on binlerce öğrenci okulu bıraktı.

Kesintili eğitim sistemine göre 8. sınıftan sonra ortaokulu bitiren öğrenciler 12 yıllık zorunlu eğitimin son 4 yılını örgün eğitim yerine yaygın eğitim aracılığıyla da tamamlayabiliyor. Bu durum İslam inancına göre kız öğrencilerin örgün eğitime devam etmeme nedenleri olan “karma eğitim”, “yatılı okul” ve “türban yasağını” kısmen ortadan kaldırıyor. Başka bir deyişle 8. sınıftan sonra zorunlu olmasına karşın aileleri tarafından örgün eğitime gönderilmeyen kız çocuklar 9, 10, 11 ve 12. sınıfları evde oturarak açık lise aracılığıyla okuyabilecek.

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu’nun konu hakkındaki soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde ortaokuldan sonra örgün eğitimi bırakan öğrencilerin sayısını 136 bin 115 olarak açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre birinci dönemde örgün eğitime devam ederken 9. sınıfı bırakarak açık liseye kayıt olan öğrencilerin sayısı 95 bin 561, 10. sınıfı bırakan öğrencilerin sayısı 21 bin 639, 11. sınıfı bırakan öğrencilerin sayısı 13 bin 737 ve 12. sınıfı bırakan öğrencilerin sayısı ise 5 bin 178 olarak belirlendi.
8. sınıfta da açıktan bitirmesi gereken çok fazla öğrenci var.

meslek temelli eğitim yerine sınav merkezli, ezberci eğitim modelsizliği nedeniyle 8.sınıfta da okuyamayan, okulu açıktan bırakması gereken öğrenciler var.

Bu bağlamda bazı öğrencilerin açıktan bitirmelerini sağlamak, okul disiplini açısından ve de öğrencinin okulda vakit kaybetmek yerine dışarda bir kalfa eğitimi alması açısından(tabi eğer kontrollü yapılırsa) faydalıdır. Bir de bunu lise bazında ele aldığımızda çok daha faydalıdır diye düşünüyorum.

Kız çocukları meselesine gelince. Gerçekten okuyacak olan bir kızı okula göndermeyecek aile günümüzde kalmadı diye düşünüyorum.

BBNET
Geri