Acronis yaktın beni

Kodla Büyü

igzemel

Aktif Üye
Arkadaşlar Acronis 9.0 ı kullandım okuldaki makinada. herşey güzeldi.
- Güvenlik kartının C korumasını kaldırdım. bütün düzenlemeleri yapıp backup yaptım. D sürücüsüne aldım imajını. buraya kadar herşey normal.
- Boot CD oluşturmak istedim. CDyi taktım. Boot yapacağı yerine CD nin içine klasör açıp klasörün içine dosyalar yüklemiş.
- Bari bilgisayara windows ortamında kurayımda ağdan diğer bilgisayarın imajını kullanabilecekmi diye düşündüm.
- Programı kurdum, ağdan imajı gösterdim. bir işlem yapıp bilgisayarı yeniden başlattı.Acronis bootlu bir şekilde başladı. Ancak benden imajın yerini istemedi. sadece imajın adresini gösterdi (\\Client\Ogrenci.tib). yüklemeye çalıştı ama beceremedi. bir hata mesajı verdi. OK dedim(başka secenek yoktu) Bilsiayar kapandı. yine aynı şekilde açıldı. yine aynı işlemler. anlayacağınız kısır döngü oluştu. ne yaptıysam Windows'a geçemiyorum. sürekli Acroniste başlayıp kapanıyor.
- Canımı sıktı bu acronis. Yardımcı olabilecek biri varmı? Şimdiden TEŞEKKÜRLER

Hocam hdd parçalanmış olmalı format atmanız gerekiyor. Windowsun kendisine ayırdığı 8 mb vardıya işte onunla ilgili olmalı.

1.yol---bu makineyle aynı özellikte baska bir makineye yedek aldıysanız onu ag üzerinden d sürücüsüne yapıştırınız..daha sonra bunu windows üzerinden acronislemeye çalışın...bunun olma ihtimali yuksek ben daha önce yapmıştım bunu...bunu yaptıgınızda tabiki diger makinenin yedegi oldugu için o makinenin özelliklerine bürünür makine...ag uzerinden sabit ip verdiyseniz onları degişmeniz gerekir..yoksa ip çakışmasına neden olabilir...
2.yol--boot cd sini takın...acronis bootlayıp basladıgında files managerolması lazım.. d sürücünüzdeki bilgisayarın kendi tib dosyasını bulup gösterin...oradan sürücüden yedekleme yerine klasörden yedekleme secenegini seçin..çünkü klasörden yedekleme gerekiyor şu an size..diger herzaman yapılan yol direk c sürücüsünü biçimlendirmeye kalkışacaktır..ve makinenin donmasına neden olacaktır..siz açılış arayuzunden klasörden yedeklemeyi seçerseniz yedekleme gerçekleşecektir...
3.yol--diger adımlar gerçekleşmezse ag üzerinden cdromdan boot etmeye çalışın...bu yol zor bir yoldur..veri akışı olduça yavaslayacaktır...sizde bu yolu denediniz sanırım..dikkat edilecek nokta sizin acronisi çalıştırcagınız pc de yedek dosyanız duruyormu..bunun için win98 cdsiyle dos ortamında pcyi açıp yedek dosyanızı bulup dostan çalıştırın..ben denemiştim bunu acronis bir restarttan sonra çalışmaya baslıyor...

kolay gelsin...

bacanak aynı olay benimde başıma geldi güvenlik kartını iptal edip acronisle yedeği recover edecektim sonuç çıkmadı yükledi ama sistemi açmadı siyahlara büründü bilgisayar.
güvenlik kartı komple kaldırılması gerekiyo galiba diye düşündüm sonra güvenlik kartından geri yükleme yaptım düzelttim.
bide acronis 9 değilde acronis 10 ile yapsan belki sorun olmayacak bende bu sorunu 9 ile yaşadım sonra kartı komple çıkarttım o zaman çalıştı

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alacağım. olmazsa yine rahatsız ederim :oops:

BBNET
Geri