hasan' Alıntı:
bilisimci61' Alıntı:
arkadaşlar acronish ile image ı alınan bir bilgisayarın, aynı image ı bir başka bilgisayara gömme işini bilen var mı? ya da ghost hakkında bilgisi olan birileri, "cannot open ghosterr.txt insert diskette" hatası neden oluşuyor? yardım
sadece ilk soruna anladığım kadarıyla cevap vereyim, a bilgisayarının yedeğini b bilgisayarına yüklemek istiyorsun. Olur. Ben yaptım oldu en azından.
Karşılaşabileceğin sorun sadece İşletim Sitemin (xp-vista-linux) yeni kurduğun bilgisayarın donanımlarını otomatik tanıyıp tanımaması. Tanıyorsa senden iyisi yok.. Bilgisayar 4-5 dakikada hepsini tanıyor ve cıncık gibi bir sistemin oluyor. Tanımadığı olursa eksik olanları kurman gerekir.
Hocam atölyedeki en büyük sorunlarımızdan bir tanesi bu. Şöyle açıklayayım:
Sabit diski 3 kısma ayırıyoruz. İşetim sistemini kurup Office, Derslerle ilgili programlar, ağ ayarları, sistem ayarları vs. yapıyoruz. D sürücüsüne öğrencilerin derslerde kullanacakları örnek çalışma dosyarını kopyalalıyoruz. Belgelerim klasörünüde E sürücüsünde olacak şekilde değiştiriyoruz. Deepfreeze programını pafis hale getirip acronis ile Disk klonlama yapıyoruz. Ardından her makinenin kendi ayarlarını yapıp (kullanıcı adı, bilgisayar adı,IP, deepfreeze aktif etme) atölyeyi hazır hale getiriyoruz.
Bu ana kadar sıkıntı yok. Ancak donanımları farklı olan makinelerde durum böyle olmuyor. Şu ana kadar karşılaştığımız sorun anakartları farklı olan makinelerde işletim sistemi çaılmıyor bile. Mavi ekran hatası veriyor. Dolayısıyla hepsini baştan yapmak zorunda kalıyoruz.
İstediğimiz sürücülerden kaynaklanan bu problemi çözmek.
İnternet önceki sayfada verdiğim programı indirdim. Ancak tam anlamıyla deneme şansım olmadı.
Sizin çözüm önerilerinizi bekliyorum...