Acillll BTR Ders dışı eğitim çalışması

Kodla Büyü

epsilon06

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar. Bugüne kadar hep BTR için ders saatleri dışında açtıktan sonra egzersiz alınabiliyor dendi. Fakat idarecim bana ekteki yazıyı gösterdi. Ücret ödemiyor. 2009 tarihil yazı çok açık.

"Bu çerçevede, geçici olarak başka görevleri yürütmek üzere görevlendirilen ve bu görevlerine bağlı olarak ilgi (b) Kararın 16’ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılan öğretmenlerin, bu geçici görevleri süresince ders dışı eğitim çalışmalarını yürütmeleri mümkün bulunmamaktadır."

Bu konuda bilgisi olanlar acil görüş bildirirlerse ona göre puantaj yapılacak.

Hocam bildğim kadarıyla 8-17 arası egzersiz açılamıyor fakat haftasonu kurs verilebiliyor yanılıyor olabilirim . Siz haftaiçi onay mı istediniz?

2009 yılında görevlendirmeler yapılırken 08:00- 17:00 arasında çalıştırılmak üzere görevlendiriliyorduk. Şimdi ise okul saatleri içerisinde görevlendiriliyoruz. Yani okul saatleri dışında özgürüz. Ders dışı eğitim çalışmaları yapılabilir.

s.alkaya hocam görüş yazısında saat vs. ayrımı yokki. 18 saat ücret karşılığı görevlendirilen alamaz diyor.

Bu görüş yazısından sonra 19/08/2010 tarihli ve 2010/49 sayılı "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar" konulu genelge yayınlanmış ve burada sadece yöneticilerden bahsedilmiş ve ek ders alamayacağı belirtilmiştir. Bunun dışında bir ifade kullanılmamıştır. Ayrıca Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 27/12/2012 tarihli ve Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi (Tereddüt edilen hususlar) konulu yazısının 11. maddesi;

11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.

-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim Öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs saatleri de dahil), ilgi (a) yazı elinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de * dâhil olmak üzere başka bir görev veremeyecektir.
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar doğrultusunda verilebilecektir.

şeklindedir. Hal böyle iken 07/10/2009 tarihli görüş hala geçerlimidir sizce?

Hocam müdürün takıldığı ve göremediği yer çalışma saatleri.. BTR görevlendirmesi okulların açık olduğu yani ders varken diyor.. Onun haricindeki ders dışı zamanda egzersiz yapabilirsiniz.. O tip müdürleri de anlamıyorum.. Bazı müdürler kendi odasına laminant parke, zebre perde klima, makam koltukları alırken devlet aklına gelmez, israf düşünmez, konu öğretmen ek dersi olunca bir anda devleti aklına gelir.. Şeref yoksunu çok insan var..

epsilon06' Alıntı:
Bu görüş yazısından sonra 19/08/2010 tarihli ve 2010/49 sayılı "Ders Dışı Eğitim Çalışmalarına Dair Esaslar" konulu genelge yayınlanmış ve burada sadece yöneticilerden bahsedilmiş ve ek ders alamayacağı belirtilmiştir. Bunun dışında bir ifade kullanılmamıştır. Ayrıca Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 27/12/2012 tarihli ve Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi (Tereddüt edilen hususlar) konulu yazısının 11. maddesi;

11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.

-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim Öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs saatleri de dahil), ilgi (a) yazı elinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de * dâhil olmak üzere başka bir görev veremeyecektir.
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar doğrultusunda verilebilecektir.

şeklindedir. Hal böyle iken 07/10/2009 tarihli görüş hala geçerlimidir sizce?

Hocam güzelce açıklamış.
Dikkat ederseniz, bahsi geçen il tarafından personel müdürlüğünden görüş istenmiş.
Yüksek ihtimalle, görüşü isteyen kişi-ler; btr vb. lerin ders dışı ekdersi almasını istememektedirler.
Yani görüş isterken menfi yönde görüş istemişlerdir.
Başka bir il, müsbet yönde görüş istese, aynı personel müdürlüğü müsbet yönde görüş bildirirdi yüksek ihtimaldir ki.
Burda her konu dönüp daloşıp idarecinin bilgisi, basireti ve en sonunda da insiyatif almasına bakar. Kolay gele.

Malesef ilçeden şube müdürü alamayacağımı düşünüyor ve ekdersi yapmıyorlar.

Maddesinin egzersizi kapsamayacağını düşünüyor.

Bilişim alanına yönelik egzersiz faaliyeti yok hocam malesef..Buna rağmen egzersiz açan ve ücretini alan birçok arkadaş var fakat işin resmiyetine dikkat edenlerle karşılaşırsanız açılmıyor normalde. Halk eğitim bünyesinde kurs olabilir ama oda okul saatleri dışında yada haftasonu..

Bilgisayar dersi dışında diğer alanlarda egzersiz yapılabilir. Bu yazı eskiyi bağlar yei görevlendirmeyi bağlamaz.

Zaten bilgisayar değil. Model uçak yapımı. Ama ilçeki şube müdürüne bir türlü anlatamadım. Hatta benim 8:00-17:00 saatlerinde görevli olduğumu bile idda ettiler. İşin özü BTR yi bile ilk defa duyordu.

Diğer alanlarda hiç bir sıkıntı yok egzersiz açmak hakkımız. BTR çalışma saatleri de eğitim öğretimin olduğu ders saatleri dışında egzersiz açılabilir. Sanki adamlar lütfediyo gibi davranıyolar ya.Ana branşlarda kursu da var egzersizi de var satrançı bilmem nesi..Onlara çıt çıkarmazlar çünkü sadece onlar lazım bu ülkede.Valla hocam bence ısrar edin sonuçta engel bir durum yok

2012'deki görüşte de olumsuzdu hocam cevap. Görüş sormayın olumsuz derler :( Şu bizim ünlü yönetmeliğe ders dışı eğitim de yapabilir yazsalar olay çözülecek aslında.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri