Acil bir sorunum var lütfen yardım? Araba hakkında

Kodla Büyü

yusufpb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir saat önce 2005 model otomatik wv polo arabamın emisyon ikaz lambası yandı, daha doğrusu az önce araştırınca buldum onun adını.
Sorunum da söyle oldu, bulunduğum ilçenin devamlı benzin aldığım yerden 100 tl lik benzin aldım, eve geldi , yarım saat sonra çarşıya gitmek için arabamı çalıştırdım o lamba bi daha da sönmedi.
Şimdi benim yapmam gereken nedir, böyle kullanabilirmiyim, masarafı ne kadar olur???

Aşagıdaki resimde 6 numaralı yerin lambası sönmüyor
ikazlambalaripy6.jpg

Hocam büyük bir ihtimalle motor aksamında oluşan bir hatadan kaynaklanıyor. Bilgisayarlı bakım yapan tamircilerden birine götürüp arızanın ne olduğuna baktırmanız lazım. Hata önemli değilse 20 TL lik bir bedelle arızayı siliyorlar.

zengin karışım yada fakir karışım diye geçiyor sorunun adı.

bende mazda 3 var benim ki de yanmıştı. serviste fakir karışım çıktı. yakıttan oluyor.

muhtemelen oksijen (lambda) sensörü arızası .Serviste bilgisayara bağlanınca açıkca görülür arıza

hocam eğer yanlış görmediysem o yanan " motor arıza ışığı ". aracı çık fazla hareket ettirmemek doğru olur galiba.
birde aracın kitapçığı varsa ordan neler yapabileceğinize bakabilirsiniz.
bence birde yarın deneyin hocam. kontağı çevirip marşa bastıktan sonra sönmesi lazım. sönmezse bulunduğunuz ildeki vw servisini arayıp böyle bir durum var. ne yapmalıyım diye sorabilirsiniz hocam.
Geçmiş olsun.

belirtilen arıza motor arızası değildir.eksoz arızasıdır.eksoz arızası derken manifolttan çıkışa kadar olan tüm bölümlerde olabilir.vw lerde çokca görülür.o halde de kullanılabilir ama yaptırmanızda fayda var.kullanırsanız da ciddi zararlar verecek bir durum oluşturmaz.

lpg li araçlarda çokca karşılasılan bir durum bu. denildigi gibi fakir karışım durumundan kaynaklanıyordur buyuk ihtimalle. aracınız lpg li değilseede karsılaşılabilecek bir durumdur. bilginize...

arkadaşın dediği gibi karışımdan da kaynaklanır ki bu sizin için en iyi ihtimal.bir süre sonra kendiliğinden düzelebilir.kötü ihtimal ise katalizör dolmuş/dağılmış olabilir.yetkili servisler uçuk fiyatlar ister.rakam aralığını söylemeyeyim.dışarıdan daha uygun fiyatlara yapılır.inşallah belli bir süre sonra düzelir.

arkadaşım tek yapman gereken arabayı bilgisayara bağlatıp arızayı buldurman.sana en fazla 50 liraya patlar.benim c3 dizel arabamda oldu,çok ilginçtir ki arıza fren müşüründen kaynaklanıyormuş,sigortayı değiştirdiler arıza çözüldü.korkacak birşey yok yani.

Hocam bende 2000 model vw polo var. Birdün servis lambasının yandığını fark ettim. Bilgisayarlı tarama yapabilen bir oto tamircisine götürdüm, lambda (oksijen sensörü) hatası var dedi. Zararı olup olmadığını sordum, yakıt tüketimi biraz artabilir dedi. Fiyatı içinde 350 tl civarındadır dedi. Ve ustanın yaptığı tek şey sensörü çırak silmek oldu. Aradan 2 ay geçti ve hala bir sorun yok. Servise gidersen muhyemelen onu uçuk bir fiyata değiştirirler.

BBNET
Geri