Acer dizüstü düşük parlaklık sorunu

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar elimde acer aspire 6935g dizüstü bilgisayar var bilgisayar açık olmasına rağmen ekran ışığı çok düşük olduğu için görünmüyor ancak cep telefonu ışığıyla ekranı görebiliyorum. Sebebi ne olabilir acaba?

Bilgisayarı kapat, pilini çıkarıp bir süre bekleyip adaptörü ile denermisin hocam.

Sayın hocam, bilgisayar açılırken görüntü normal mi yani POST ekranındayken ya da BIOS'a girdiğinizde görüntü normal mi?
Eğer normalse problem Windows'tadır. Belki ekran kartı sürücülerini güncellemek, ürünün sitesinden kendi sürücülerini indirip, kurmak çözüm olabilir. Geçen yıl Lenovo bir bilgisayarda benzer bir sıkıntı yaşamıştım, Parlaklı çok düşüktü, problemi registry'de bir şeyleri değiştirerek çözmüştüm. Eğer problem windowstaysa bir şekilde çözülür ama BIOS'ta da durum aynıysa ekranın aydınlatmasında bir sıkıntı olabilir.

biosta da durum aynı hocam power düğmesine basıldığı andan itibaren ekran görünmüyor.

Aynı sorun bir arkadaşımın bilgisayarında da olmuştu. Görüntüyü bilgisayarın vga çıkışından bir monitöre verince sorun yoktu. yani ekran kartından kaynaklan mıyordu sanıdım. dizüsütünün monitörünün florasanı ile ilgili olabilir dedim servise yönlendirdik ne yaptı bilmiyorum. okum açılınca sorarım.

Hocam LCD ekranınız floresan aydınlatmalı eski tip LCD lerden. Yeni LCD ler LED aydınlatmalıdır. Sorununuzun iki sebebi olabilir; çok yüksek ihtimalle floresan gitmiştir, küçük bir ihtimal inverter gitmiştir. Fakat inverter gitse hiç görüntü alamazdınız, çok düşük parlaklıkta görüntü olduğuna göre floresan arızası var ekranınızda.
Çözüm:
1. LCD ekran komple değiştirilebilir, kendiniz de yapabilirsiniz çok kolaydır. Fakat elinizdeki ürün 16 inch ve floresanlı LCD. Yani zor bulunan bir ürün. Şöyle bir baktım 400 TL civarında sıfırı. Değer mi bilmem...
2. Sadece floresanı değiştirebilirsiniz, youtube vs. sitelerde nasıl değiştirileceğine dair videolar var. Fakat sizinkine uyumlu bir floresan bulabilir misiniz bilmem...
3. Harici monitör ile rahatlıkla kullanabilirsiniz, masaüstü niyetine.
Geçmiş olsun hocam...

teşekkür ederim hocam bilgisayar bir arkadaşın bir bilgisayarcıya götürmesini önerdim.

Re: Ynt: Acer dizüstü düşük parlaklık sorunu

Hocam sitelerden araştırın. Ayrıca Satıcıya telf ile marka belirterek floresanları alın. Takması basit. Kapatması sorundur.Bende 2 vida arttı. Bulamadım yerlerini. :grin: fazladan galiba
Ama sorunsuz kullanıyorum.

HP marka bir bilgisayarda da benzer bir sorun yaşamıştım. Kayıt defterinde birkaç değişiklik yaparak sorunu çözmüştük.
Deneyin belki sizin de işinize yarar.

Kayıt Defteri Yöntemi:
1-Çalıştır>regedit.exe'e girin
2-Şu yolları izleyin:
2a-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000 içinde "FeatureTestControl"
2b-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001 içinde "FeatureTestControl"
"FeatureTestControl" Anahtarını yandaki kodla yeniden değiştirin -----> 0000f048 ya da f048
3-Bilgisayarı yeniden başlatın.

BBNET
Geri