acer 5520g açılmama sorunu

Kodla Büyü

yolcu.19

Site Gezgini
merhabalar arkadaşlar...
elimde bulunan Acer 5520g bilgisayarımda açılmama sorunu yaşıyorum...
Bilgisayarın Power tuşuna bastığımda ışık yanıyor fan çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor boot sayfası gelmiyor... sadece bilgisayarın ışığı sürekli yanıyor ve fan çalışıyor...
Ancak bilgisayar bazen açılabiliyor ve hiç bir sorun vermiyor. garantisi bitti ve anakart problemi olabilir mi diye düşünüyorum...

eğer bios'a girebiliyorsan sorun çok ödemli değil.
güvenli kipte açabiliyorsan yazılımsaldır.güvenli kipte açıp yazılımsal olarak düzeltmeye çalış,olmuyorsa format at.
eğer açılıştan itibaren ne güvenli kip ne de bios girişi yaparak da görüntü gelmiyorsa sorun çok ciddi.
bu durumda
-anakartın belli bölümleri yanmış olabilir.
-işlemcin yanmış olabilir.
-belkide bios güncellemesi yapıyordun,ya yanlış güncelleme ya da güncelleme esnasında elektrik kesintisi sonucu bios boşalması oldu ki,bu durumda biosuna yeniden yazılım yüklemesi yapılmalısır.garanti kapsamındaysa servis,değilse İST/Kadıköy'de bu işle uğraşanlar var.Sıradan bilgisayar tamirinden,onarımından,kurulumundan anlıyorum diyenlerin yapacağı iş değil.
sorun ile alakalı biraz daha net bilgi verseydin daha ii yardımcı olabilirdik.
yapabileceğin sorunun kaynağını tahmini de olsa tespit etmeye çalışmak.
mesela bilgisayarını projeksiyon,lcd tv ya da hirici bir mönitörle bağlantı kurarak görüntü alabiliyor musun bir bak bakalım.
bios kaynaklı ise biosu resetlemeye çalış.batarya ve güç kablosu takılı olmadan power'a uzun süreli(15sn) bas ya da kısa süreli 4-5 defa bas.
karışık bir anlatımım oldu ama sorunla alakalı net bilgi olmayınca çözümle alakalı bir çok olasılık var.

Hocam ekran kartının çıkardığında beyaz bi ekranla karşılaşıyor olmalısın. Eğer beyaz ekran geliyorsa ekran kartın yanmış demektir. Zaten bahsettiğin modellerde kronik bir sorun....

Kardeş, biraz geç bir cevap oldu ama, aynı bilgisayar bende de vardı. Garanti kapsamında aynı arıza beninde oldu. Garantiye yolladım. 2+1=3GB Ram vardı. 1 GB ram değiştirdiler oldu. Yani sorunum ramlardanmış. Siz de ram ların tekini çıkarıp o şekilde deneyebilirsiniz.

Bu modelden bir arkadaşımda var çok sıkıntılı diyebilirim,ondaki sorun ise DVD Okuyucu çalışıyor;fakat işletim sisteminden görünmüyor,henüz bir çözüm bulamadık.Sizin sorununuz RAM kaynaklı olabilir.Fabrika çıkışında 2GB RAM takılı olarak geliyor,RAM yükseltmesi yaptıysanız RAM arızalanmış olabilir...

BBNET
Geri