Acemilik ve 0 km araç???

Kodla Büyü

m_ersoyy

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba,

PEUGEOT 206 Comfort plus 70 Hp 1.4 HDI 2010 model araba almayı düşünüyorum, ancak ilk arabam olacak ve sürekli araç kullanmadım hiç.Acemiyim yani. :oops: Arabayı çok beğeniyorum, küçük bir ilçede yaşıyorum. Trafik sıkıntısı olmayan. Siz olsanız ne yapardınız? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Korkma al. Kendi arabanla 1 haftada ilk acemiliğini atarsın. Başkasından pek birşey öğrenilmiyor, kendi kendine öğrenmen en iyisi.

Hocam kullana kullana alışacaksınız. Ben de araç kullanmaya başlayalı 1 yıl oldu. yavaş yavaş alışacaksınız. Önce kısa mesafede, yavaş ve çok dikkatli kullanırsınız zamanla hızınız normale çıkar, arabaya alışmış olursunuz ve mesafeyi arttırırsınız. Kenidize güvenin sadece :+1:

ben 3 günde hallettim o işi. ayrıca kimse annesinin karnından şöför doğmuyor. kullandıkça acemiik gider hocam

Modeli daha düşük bir araçta acemiliği at, sonra alırsın diyenler var. Biraz mantıklı geliyor ama yüreğim beni o arabaya götürüyor :lol:

Ben de acemiydim 0 Km araç almıştım araçta ben de kazasız belasız hayattayız. Al korkma bişey olmaz. Acemiler daha dikkatli kullanıyor.

Allah vermesin kimseye kaza bela. Haber bekliyorlar inşallah kendim için en hayırlı kararı verebilirim, biraz heyecanlıyım açıkcası ama yazdıklarınızla koşup alasım geldi. Teşekkür ederim :)

hocam hayırlı olsun gidin aracınızı alın. bakmayın o acemilik için "eski bir araba al onda öğren sonra sıfırını alırsın" diyenlere.
ben imkanım ölçüsünde 2. el araç aldım fakat şu anda arabanın masrafları yüzünden 0 araç alsam daha iyi olacaktı diyorum.
2. el araçta alsanız yine acemisiniz, 0 araçta alsanız acemisiniz. onun için 0 alma imkanınız varsa gidin alın, kurallara uyduktan sonra hiç bir şey olmaz.
en azından aracınızı siz bilirsiniz, 2. elde o imkanınız yok , adam hiç bir şeyi yok diyor bi bakıyosun araç pert,1 kapı boyalı diyor, evet 1 kapı boyalı diğer 3 kapı değişmiş 8) onun için aracınızı alın keyfinize bakın kazasız belasız sürüşler.

erdcan' Alıntı:
hocam hayırlı olsun gidin aracınızı alın. bakmayın o acemilik için "eski bir araba al onda öğren sonra sıfırını alırsın" diyenlere.
ben imkanım ölçüsünde 2. el araç aldım fakat şu anda arabanın masrafları yüzünden 0 araç alsam daha iyi olacaktı diyorum.
2. el araçta alsanız yine acemisiniz, 0 araçta alsanız acemisiniz. onun için 0 alma imkanınız varsa gidin alın, kurallara uyduktan sonra hiç bir şey olmaz.
en azından aracınızı siz bilirsiniz, 2. elde o imkanınız yok , adam hiç bir şeyi yok diyor bi bakıyosun araç pert,1 kapı boyalı diyor, evet 1 kapı boyalı diğer 3 kapı değişmiş 8) onun için aracınızı alın keyfinize bakın kazasız belasız sürüşler.

Evet hocam bayan olarak da sürekli sanayi bölgesine de gidilmez. Zamanı gelince servise bırakılabilir. Teşekkürler görüşleriniz için

hocam bayan olarak sanaiye gidilmez haklısınız. ancak siz o sıfır araçta araç sürmeyi öğrenirken aracı hiçbir yere vurmasanızda motoru ne hale gelecektir. sıfır araçlarda kullanım kitapçığında ilk 3 bin km 2500 devri geçmeyin sonraki 3 bindede kademeli olarak devirlenin 6 binden sonra motor sıcakken istediğiniz gibi sürün yazıyo bu şartlara uyabilirmisiniz. bence sıfır alırsanız hele dizel çok güzel ama kullanımı özen ister

crepis' Alıntı:
hocam bayan olarak sanaiye gidilmez haklısınız. ancak siz o sıfır araçta araç sürmeyi öğrenirken aracı hiçbir yere vurmasanızda motoru ne hale gelecektir. sıfır araçlarda kullanım kitapçığında ilk 3 bin km 2500 devri geçmeyin sonraki 3 bindede kademeli olarak devirlenin 6 binden sonra motor sıcakken istediğiniz gibi sürün yazıyo bu şartlara uyabilirmisiniz. bence sıfır alırsanız hele dizel çok güzel ama kullanımı özen ister

bunları bir arkadaşı 15 dakika anlatırsa hocamızda dikkatli sürer..çok acemiyse zaten sıfır araç alması mantıksız.sanırım sadece pratik eksiği var.teorik bilgileri umarım tamdır :) 2.viteste arabayı bağırta bağrta okula gidip gelirse araca tabiki yazık olur.. :wink:

2. el al hocam. Satıcak kişiye dersin expertiz raporu alıcaz eğer dediklerin dışında arabada problem çıkarsa raporun parasını sen ödersin çıkmazsa ben öderim. Zaten çıkmazsa arabayıda temiz almış olursun. O raporda 200-300 tl arası birşey. Dedikleri gibi sıfır alırsın ama arabayı vurmasan bile motoru eskitirsin kısa sürede.

dizel arabayı devirsiz kullanırsan hocam sana iyi masraf yapar. İlk araban dizel olmasa bence daha iyi...

hocam hiç korkma.En fazla 2 ya da 3 gün sonra olayı bitirirsin.
Öğrendikten sonra zaten seni kimse tutamaz :D

azaz' Alıntı:
dizel arabayı devirsiz kullanırsan hocam sana iyi masraf yapar. İlk araban dizel olmasa bence daha iyi...

Evet hocam aynı şeyi eniştem de söyledi. Bir de yaşadığım yerde rakım 1200 , kışın -22 gördük. :( Dizel aracı çalıştırmak zor olur dediler ayrıca çalışırken de stop edermişşşş....

hocam bence alın gönül rahatlığıyla binin isterseniz 2.viteste bağırta bağırta okula gidin arabaya hiçbirşey olmaz yeni nesil araçlara zarar verme şansınız yok zaten.
kaza yaparsanız onu bilmem ama bulunduğunuz şehir trafik açısından rahat sanırım.
ama debriyajı çok kullanmamaya gayret edin.

crepis' Alıntı:

Bende sıfır dizel almıştım ... Bence yeni araçları kullanması çok daha kolay hele ki benim gibi Toros ta öğrenmişseniz sürmeyi :) Bence Sıfır alın hocam sorun çıkarmıyor bi 3 yıl :)

Valla hocam kararsız kaldım. Fikir belirten tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Sanırım cesaretli olmak lazım :wink:

Araba kullanmaya sıfır araçta başladım, hala aynı arabayı kullanıyoorum 2005'den beri çok şükür kazasız sayılır.(geri geri giderken bi arabanın aynasını çatlattığımı saymazsak).
Otomatik vites olmasının büyük kolaylığı ve rahatlığı var. İlk kez kendi kendime sürdüğümde Çukurambardan Abidinpaşa'ya gitmiştim, çok güzel bi duygu hiç korkma Allah'ın izni ile bi şey olmaz. Ha bi de sıfır olduğu için hiç sorun çıkarmıyor(Maşallah)

acemiyken ikinci el al diyenlere pek itibar etme. acemi olduğun için arabada bir sorun olunca anlamaycaksın. direksiyon çekecek, titreme olacak, debriyaj-fren balatalarında sıkıntı olacak, motordan bir ses gelecek, lastiklerin havası mı indi, kabak mı oldu, rot-balans mı bozuldu, tehlikeli mi, fikrin olmayacak.

acemiye, parçası da kendisi de ucuz, benzini az yakan (multijet ya da tüplü), büyük şehirde ve şehirler-arası kullanılacaksa da mutlaka kasko tavsiye ediyorum.

ayrıca üç günde beş günde anca o arabayı hareket ettirmeyi, manevrayı-parkı falan öğrenirsiniz. ama şöförlük önündeki, sağındaki solundaki arabanın, yayayın yapacağı hareketlere, tersliklere karşısında hamle yapabildiğinizde, önceden tedbir alabildiğinizde ve risk almayı bıraktığınızda başlar. onun için uzun bir müddet (3-5 ay) şehirler-arasına falan çıkmayın.

ben de acemiliğimi mazda 626 1999 model bir arabatla attım şimdi her türlü arabayı sürebiliyorum.. ama yine de küçük araba almak e iyisi

hydundai getz , fabia , gibi.. tabiki 2.el almak daha mantıklı diğeri maddi zarardır...

hocam önce otomatik vites alın bence dediğniz modelin otomatik viteslisi var uğrşmayın debriyajla felan daha sonra kmleriniz çoğalınca kafanıza göre takılırsınız 206 iyi seçim derim ben bilhassa şehiriçi için park olayı felan rahat olur ayrıca toyata yaris,citroen c3 ve nissan micra da güzel

BBNET
Geri