Access Pointten Etkileşimli tahtaya internet gelmiyor?

Kodla Büyü

ozge_bahar

Site Gezgini
Merhaba, okuldaki 4 tahtada internet yok, diğerlerinde var. 444 45 64' e 3 defa arıza kaydı bıraktım, en sonunda biz kontrol ettik, internet gözüküyor yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Sınıfların bazılarında access pointlerde yeşil yanıyor yani internet var gözüküyor ama ethernet kablosu takılı değil diye uyarı veriyor. Muhtemelen kablo kanalının içinde bir temazsızlık var. Sizce bu plastik kanalı açsam sorun olur mu? Kanallar silikonla yapıştırılmış, nasıl açabileceğim konusunda tüyo verirseniz de svinirim.

açma hocam snin işin değil. Ara gelirler. bizde internet sorunu oldu. telekomu aradım. akşamına geri aradılar ertesi gün geldiler.

4444564 galiba. bugün başka okuldayım yarın bakayım okuldan yinede.
telekom kurumsal

Bizim okulda da bir iki tahtanın internet kablosunda sorun vardı yukarıda sumunu hocanın yazdığı numarayı 4444564 aradık. Bir iki gün sonra geldiler.

ozge_bahar' Alıntı:
Merhaba, okuldaki 4 tahtada internet yok, diğerlerinde var. 444 45 64' e 3 defa arıza kaydı bıraktım, en sonunda biz kontrol ettik, internet gözüküyor yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Sınıfların bazılarında access pointlerde yeşil yanıyor yani internet var gözüküyor ama ethernet kablosu takılı değil diye uyarı veriyor. Muhtemelen kablo kanalının içinde bir temazsızlık var. Sizce bu plastik kanalı açsam sorun olur mu? Kanallar silikonla yapıştırılmış, nasıl açabileceğim konusunda tüyo verirseniz de svinirim.
Hocam bildiğim kadarıyla tahtalara internet access pointten gelmiyor. Tahtaların internet kablosunda bir sorun vardır kırmızı kablolarda. Belki sistem odasında uçları takılı değildir.

halince' Alıntı:
ozge_bahar' Alıntı:
Hocam bildiğim kadarıyla tahtalara internet access pointten gelmiyor. Tahtaların internet kablosunda bir sorun vardır kırmızı kablolarda. Belki sistem odasında uçları takılı değildir.

Harici access point, tavanda. İnternet buradan geliyor diye biliyorum. İl formatörlerine haber verdim, ilgileneceklerini söylediler.Umarım kısa zamanda çözülür.

ozge_bahar' Alıntı:
halince' Alıntı:
ozge_bahar' Alıntı:

Harici access point, tavanda. İnternet buradan geliyor diye biliyorum. İl formatörlerine haber verdim, ilgileneceklerini söylediler.Umarım kısa zamanda çözülür.
Tahtanın içindeki access pointler değil mi hocam sonradan dışarı çıkarıp tavana taktıkları.

faz1 de acces point için 1 tahta için 1 2 tane uç var. ayrı ayrı yani.

faz2 de ise 1 uç var, önce accesspointe ondan tahtaya geliyo.

Bizim tahtalardan birinde de ağ yok kabloda hiç sinyal yok kabinete baktım farklı kabloyla denedim falan hiç ışık yok faz1 iki kablo gidiyor sınıfa ikiside mor renkli ama sınıfta renkler değişmiş ap ye gelen sarı tahtaya gelen kırmızı acaba diyorum bu renk değişimi nasıl yapılmış ordamı temassızlık var il formatörünü aradım bi numaralar verdi aradım ettim hepsi birbirine atıyor bir sonuca ulaşamadık 08502096565 bu altyapıyı yapan şirket aynıysa sizde bir arayın belki işinizi görür

BBNET
Geri