ACİL-web sitemin trafiği çok hızlı artıyor.

Kodla Büyü

osiris

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar web sitemin trafiği çok hızlı artıyor. GÜnde 250 mb civarında trafiği var. Ama sayafaya okadar girilmiyor. Sayfama bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Aylık trafiğim 1gb civarındayken 8gb civarına yükseldi. Ancak tıklayan kişi sayısında bir artış yok...

Bu konuda bir fikri olan var mı?

hocam download amacıyla 3-5mb lık bile olsa dosya eklediyseniz sitenize, bu linkleri başka forumlarda paylaşmış olabilirler.
yani adam sitenize girmeden o dosyayı indirebilir. günde 100kişi indirse başka forumlarda 400-500mb yapar.

Ben bir siteye Bandwith aşımı için saldırmış olsam yüksek boyutlu bir resim bile saldırı aracım olabilir ve BANDWITH sınırlı hostinglerde bunun bir çözümü yok. Ama mantıksız gelen tarafı bunun 250mb ile sınırlı kalması. Eğer saldırı yapılacaksa günlük 10gb indiririm acımadan.

yorukali' Alıntı:
Ben bir siteye Bandwith aşımı için saldırmış olsam yüksek boyutlu bir resim bile saldırı aracım olabilir ve BANDWITH sınırlı hostinglerde bunun bir çözümü yok. Ama mantıksız gelen tarafı bunun 250mb ile sınırlı kalması. Eğer saldırı yapılacaksa günlük 10gb indiririm acımadan.
Hocam açıkçası ben de resimlerden uşkulanıyorum. Bİ de swf dosyası var. Resim dosyaları 60-70kb civarında swf ise 1mb civarında. site zaten toplamda 250mb. 200mb civarı fotoğraf. Ne dersiniz??

Merhaba, kontrol panelinizde hotlink koruma adında bir başlık olmalı.bu başlığa kaynağı sizin hesabınızda bulunan ve başka sitelerde kullanılmasını engellemek istediğiniz dosyaların uzantısını yazmanız yeterli olur.bu işlemden sonra uzantısı yazılan dosyalar başka sitelerde kullanılamaz.

ugur_incir' Alıntı:
Merhaba, kontrol panelinizde hotlink koruma adında bir başlık olmalı.bu başlığa kaynağı sizin hesabınızda bulunan ve başka sitelerde kullanılmasını engellemek istediğiniz dosyaların uzantısını yazmanız yeterli olur.bu işlemden sonra uzantısı yazılan dosyalar başka sitelerde kullanılamaz.

bunlar yapılmış halde. :( bi bulamaık sorunu

Yine kontrol panelinizden ayrıntılı ziyaretçi istatistiklerini inceleyin.Buradan hangi ip adresinden ne kadarlık tarfik tüketilmesine neden olunduğu anlaşılır.Eğer tek ip adresinde diğerlerine göre daha fazla mb. cinsinden değer varsa bu ip adresini siz ya da hsoting hizmeti aldığınız firma engelleyebilir.Eğer birden fazla ip adresi varsa .htaccess dosyanızda kodlama yaparak belirleyeceğiniz dosyaların kullanılmasını tamamen engelleyebilirsiniz.

NOT:Hotlink koruma genelde tüm panellerde oluyor ancak bazen aktfileştirilmemiş olabiliyorBu korumanın aktif olduğuna emin olmanız gerekiyor.

yada hotlink'e karşı şöle bir .htaccess dosyası yaratıp resimlerin olduğu yada animasyon vb. dosyalarının olduğu klasörün içine koyabilirsin.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?siteadresi\.com/.*$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteRule \.(jpe?g|gif|avi|mp3)$ klasöradı/resim.jpg [L]

-> siteadresi : sitenin adresini yaz.
-> klasöradı/resim.jpg : dışardan hotlink geldiğinde gösterilecek olan resim..

RewriteRule \.(jpe?g|gif|bmp|png|mpg|swf)$ - [F]

Son satırı yukardaki satır ile değiştirirsen 403 Forbidden sayfası gösterebilirsin...

BBNET
Geri