Abi Param Yok! (Sara İlacı Almak için)

Kodla Büyü
Yakın çevrenizde veya yakın çevrenizdeki insanların çevresinde mutlaka yardıma ihtiyacı olanlar vardır. Yoksa bile mahallenin muhtarına danışabilirsiniz.

Maddi sorunlar nedeniyle eğitimini sonlandıran çok kişiyle karşılaştım. Bunlardan bazıları öğrencileriniz olabilir. Bu öğrencinize sana burs ayarladım diyebilirsiniz. Bu bursun sizden geldiğini söylemenize gerek yok. Banka hesabına her ay ödeme yapabilirsiniz

Özellikle kendi akrabalarınız, eşinizin akrabaları içinde yardıma ihtiyacı olanlar mutlaka vardır. Her cuma iyilikte bulunmak ve akrabaya bakmakla ilgili ayeti işitiriz. Belkide insan iyilik yapmaya kendi çevresinden başlamalı. Herkes kendi çevresinde üstüne düşeni yaparsa sorun kalmayacağını düşünüyorum.

Sokakta gelip açım diyen bir insan olursa sakın para verme, götür bir lokantaya, oturt bir masaya. Yemeğin parasını kasada öde-git.

Veya gir markete temel gıdasını al-gönder.
Gerçi aldığım gıdayı bakkala geri satanı, aldığım ekmeği fırıncıya geri satamayınca yere bırakıp gideni gördüm. Ama bence para vermekten çok daha güvenli.

Hastayım, ilaç alamadım yalanına kanmayın Bknz: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/21314_0.html

Bir kişi sabahtan akşama kadar gezip, çalışamadığını, paraya ihtiyacı olduğunu söylüyorsa bu işte bir gariplik var demektir. Bunu yapmak için harcayacağı efor pek çok uzmanlık gerektirmeyecek işten daha az. Demek ki dilenmenin getirisi daha yüksek.
ozgurgitarim' Alıntı:
pretadorg hocam, çok teşekkür ederim...

bu gibi durumlarda ne gibi bir çalışma yapılabilir? ya da yöntem nedir? sizin buna dair bir çalışmanız var mı?

ozgurgitarim' Alıntı:
Balık bilmezse, Allah bilir...
Allah görendir, işitendir....

bugün, sadece öğrenmek için, 112 acil servisi arayarak olayın olduğu civarda, bu tarz vakaların olup olmadığını sordum....

telefondaki görevli, söylediğiniz mevki hakkında bilgim yok ancak istanbulda bu tarz kandırma olayları sıklıkla yaşanıyor dedi...

Hocam iç rahatlığı ve gerçekten bir yardım olabilmesi için söylüyorum yanlış anlaşılmasın, kimseyi eleştirmek haddime değil.
En güzeli sanırım adamın telefonunu almak. Artık herkeste var. Yok ise adres de olur. Ardından "sonra görşeceğiz" tarzı bir hitap ile ayrılmak.

Sonrası yardım kuruluşları. Ülkemizde çok var. Merak etmeyin adı kötüye çıkanlar bile az çok da olsa bizlerden daha iyi yardım etmekteler.
Arayın ve yardım isteyin. Ne yapabileceğinizi sorun. Aramadan önce adamı birkaç arkadaşınızla mekanında ziyaret etseniz iyi olur bence (doğru ve detaylı bilgiler alabilmek adına)

Çoğu zaman belediye ve kaymakamlıkların sosyal yardım kurumları o kadar iyi ki, aradığınız sivil yardım kuruluşu sizi direk bu resmi kurumlara yönlendiriyor. Reklam olmaması adına ilçe söylemeyeceğim ama bizim ilçemiz o kadar iddialı imiş ki sivil toplum kuruluşuna yeter ki ihtiyacı olduğu tespit edilsin, biz gerisini hallederiz deyip tek kuruş yardım ettirmiyormuş.

Sizin vereceğiniz bir sefere mahsus ilaç parasından ise bu kuruluşlarla ihtiyaç sahibini buluşturmak için harcayacağınız zaman ve para emin olun çok daha kıymetli ve manidar olacaktır.

Diyeceksiniz ki bu kadar zamanı nereden bulacağız. Eğer buna imkanınız yoksa vicdanınızı susturup olayı görmezden gelmenizi öneririm.

BBNET
Geri