bugün akşam saatleri...
yoğun istanbul trafiğinde ve sisli havada rutin bir akşam...
geceyi sıradışı yapan, virajı alırken sol tarafa baktığımda,görür gibi olduğum şey...yolda yatan bir adam,hem de yolun
tam ortasında...
arabayı sağ tarafa çektim,adamın yanına koştum hemen...
başında bir kaç kişi...yerde çırpınıyor,çırpınırken de kafasını yere vuruyor...ağzında köpük...başındakiler şaşkın...çocukluktan, sara hastalığı ile ilgili derin ve acı izlenimlerim olduğu için sara nöbeti olduğunu anladım hemen...
adamı yolun kenarına taşıdık...20-25 yaşlarında...genç...yorgun....yaşlı.....ama genç....
çevredeki boş kartonları taşıdığı koca çuval yolun ortasında....
o kartonlardan bir yastık yapıp, kafasının altına koyduk....
bir kaç dakika sonra kendine geldi...
iyimisin dedim, başını salladı...
sara hastasımısın dedim, başını salladı...
üstünü başını düzelttik, oturttuk...artık söylediklerimizi anlar, yanıt verir olmuştu...
niye ilacını almadın dedim, bizi izleyen şaşkın ve meraklı bakışlar arasında...
abi param yok! o yüzden alamıyorum dedi...
ne kadar ilacın dedim,53 lira abi, alamıyorum, o yüzden bu kartonları topluyorum dedi....
yüzünü okşadım, iyimisin kardeşim dedim son olarak, iyiyim abi dedi....
ayrıldım....
yolun ortasında yatan, üstü başı çamur, yüzü yarım tıraşlı (belli ki kendisi sakal tıraşı olmuş, becerememiş),genç, taşı sıksa suyunu çıkaracak adam, hayati bir ilacı almak için 53 lirayı bulamıyor...
bizler izliyoruz...
Allah sonumuzu hayır etsin....
yoğun istanbul trafiğinde ve sisli havada rutin bir akşam...
geceyi sıradışı yapan, virajı alırken sol tarafa baktığımda,görür gibi olduğum şey...yolda yatan bir adam,hem de yolun
tam ortasında...
arabayı sağ tarafa çektim,adamın yanına koştum hemen...
başında bir kaç kişi...yerde çırpınıyor,çırpınırken de kafasını yere vuruyor...ağzında köpük...başındakiler şaşkın...çocukluktan, sara hastalığı ile ilgili derin ve acı izlenimlerim olduğu için sara nöbeti olduğunu anladım hemen...
adamı yolun kenarına taşıdık...20-25 yaşlarında...genç...yorgun....yaşlı.....ama genç....
çevredeki boş kartonları taşıdığı koca çuval yolun ortasında....
o kartonlardan bir yastık yapıp, kafasının altına koyduk....
bir kaç dakika sonra kendine geldi...
iyimisin dedim, başını salladı...
sara hastasımısın dedim, başını salladı...
üstünü başını düzelttik, oturttuk...artık söylediklerimizi anlar, yanıt verir olmuştu...
niye ilacını almadın dedim, bizi izleyen şaşkın ve meraklı bakışlar arasında...
abi param yok! o yüzden alamıyorum dedi...
ne kadar ilacın dedim,53 lira abi, alamıyorum, o yüzden bu kartonları topluyorum dedi....
yüzünü okşadım, iyimisin kardeşim dedim son olarak, iyiyim abi dedi....
ayrıldım....
yolun ortasında yatan, üstü başı çamur, yüzü yarım tıraşlı (belli ki kendisi sakal tıraşı olmuş, becerememiş),genç, taşı sıksa suyunu çıkaracak adam, hayati bir ilacı almak için 53 lirayı bulamıyor...
bizler izliyoruz...
Allah sonumuzu hayır etsin....