ABDli tarihçiden şaşırtan analiz

Kodla Büyü
Önce Nusayrilik ve şeytan arasında ki bağlantıyı araştırın...
Esed.... Babası gibi yakın çevresindeki önemli görevlere genellikle kan bağı olan Nusayrilerden oluşturmuştur, istihbarat ve güvenlik örgütlerinin idaresini de yine büyük çoğunlukla Nusayrilere verdi...göstermelik olarak ta birkaç sunni bakan her zaman kabine de olmuştur....İslamla ilginiz nedir bilemem ama müslümanım diyenelr akpye muhalefet edeceğim derken kimi desteklediğini bir düşünsünler.

ilon' Alıntı:
Esed.... Babası gibi yakın çevresindeki önemli görevlere genellikle kan bağı olan Nusayrilerden oluşturmuştur, istihbarat ve güvenlik örgütlerinin idaresini de yine büyük çoğunlukla Nusayrilere verdi...göstermelik olarak ta birkaç sunni bakan her zaman kabine de olmuştur....İslamla ilginiz nedir bilemem ama müslümanım diyenelr akpye muhalefet edeceğim derken kimi desteklediğini bir düşünsünler.

biz müslümanız ve müslüman bir başbakanımız var ama ABD nin emrinde taşaronlu yapıp sözde arap bahar(haçlı seferi) ırak, suriye, mısır, cezayir, libyada ki müslümanların ölmesine destek vermedik mi? biz ABD nin her dediğine evet demedik mi? müslüman ülklerde ölenlerin ve yüzbinlerce kadına tecüz edenlere destek veren başbakanmızın müslümnalığınıda tartışmak geremez mi?

ilon' Alıntı:
obsearchver el cezirenin bir haberiyle ilgili linkleri paylaşmana gerek yok...uluslararası haber kanallarından kanıt göstermeniz gerekiyor
Srebrenitsa' Alıntı:
İçimizde en çok müslüman kesilip, müslümanlara batı emperyalizminin getireceği demokrasiyi reva görenlerde akıl-mantık var mı merak içindeyim.

Ya da ben göremiyorum gerçeği. ABD'nin BOP'u İslâm Dünyasını tek çatı altında birleştirmek, Osmanlı'yı geri getirmek ve İslâm'ı, dünyaya yaymak olmalı. Yoksa Gülen'in ne işi var ABD'de. :sleep:
senin gibilerinde iRANın yanında olmasından iranın sahte dinci olduğu sonucunu çıkarmamız gerek bu durumda...
AKP hükümet suriye yanlısı olsaydı o zaman hepinizde Amerikancı olacaktınız irancı olsaydı yine Amerika diyecektiniz...Şimdi suriyeyi eleştiriyor diye anti amerikancı oldunuz.
Esed rejiminin hangi dinden ve ne kadar islam düşmanı olduğunu biraz araştırın.

Beni kendinle karıştırma, ben dünyada hangi masuma zulmediliyorsa zalime karşı olurum. Çıkarcılık yok benim kanımda. Baştakilerin dinci, minci, solcu, sağcı ya da neci olduğu benim için fark etmez. Eğer ki kendi görüşümden bir hükümet başa geçer de yine benzer zulümlere ortak olur da ben karşı çıkmazsam lânet olsun bana!

barthez' Alıntı:
Öyle iletiler okuyorum ki bazı başlıklarda, tüylerim diken diken olarak, ürpererek, utanç duyarak okuyorum. Zalimin sopasını tutan zalimoğlu zalimdir. Bide bu arkadaşlar bu düşüncelere sahip olmak için ne yiyip içerler, ne okurlar bunlarıda çok merak ederim. Çünkü hiçbir din, ideoloji o bakış açısını desteklemez bunuda biliyorum. Burada aklıma gelen şey şu sadece kesinlikle ve kesinlikle oradan çok ciddi çıkarı vardır. Zalimin kucağına oturmuşsun olsun ben zevk alıyorum diyorsun resmen.

Ne okuyorlar? Zaman, Taraf, Akit ... vs

ilon' Alıntı:
ilon' Alıntı:
obsearchver el cezirenin bir haberiyle ilgili linkleri paylaşmana gerek yok...uluslararası haber kanallarından kanıt göstermeniz gerekiyor
Srebrenitsa' Alıntı:
İçimizde en çok müslüman kesilip, müslümanlara batı emperyalizminin getireceği demokrasiyi reva görenlerde akıl-mantık var mı merak içindeyim.

Ya da ben göremiyorum gerçeği. ABD'nin BOP'u İslâm Dünyasını tek çatı altında birleştirmek, Osmanlı'yı geri getirmek ve İslâm'ı, dünyaya yaymak olmalı. Yoksa Gülen'in ne işi var ABD'de. :sleep:
senin gibilerinde iRANın yanında olmasından iranın sahte dinci olduğu sonucunu çıkarmamız gerek bu durumda...
AKP hükümet suriye yanlısı olsaydı o zaman hepinizde Amerikancı olacaktınız irancı olsaydı yine Amerika diyecektiniz...Şimdi suriyeyi eleştiriyor diye anti amerikancı oldunuz.
Esed rejiminin hangi dinden ve ne kadar islam düşmanı olduğunu biraz araştırın.

2011 ramazanı;
birinin ya da birilerinin dini sizi neden bu kadar ilgilendiriyor!!!
neden birilerinin dinini sorgulama gereği duyuyorsunuz!!!!
NATO, Libya operasyonuna Ramazan'da da devam edebilir,
http://www.zaman.com/haber.do?haberno=1 ... m-edebilir
-kaldı ki ramazanda operasyonlar aynen devam etti.-

Abdullah Gül'den Suriye'ye sert mesaj
Mübarek Ramazan ayına girerken Hama'da tankların eşliğinde ağır silahların halka karşı kullanılması beni derinden sarsmıştır.
http://dunya.bugun.com.tr/gul-den-esad- ... aberi.aspx

2011 de ramazan suriye'ye geldi, ama libya'ya gelmedi heralde,
ya da Müslüman bir ülkede iktidarı ve iktidarı destekleyenleri bombalayan emperyal, hristiyan güçler olunca bi şey olmuyor da,
bi iktidarın kendine karşı silahlı ayaklanma içinde olanları bombalayınca mı bi şeyler oluyor!!!

dindarlıklarındaki samimiyeti siz tartışın artık.

Sana lanet olmasın Srebrenitsa hocam, Lanet okunacak o kadar çok insan varki memlekette. Senin gibi vatanseverlere ihtiyaç var.

nato nun libya ile ilgili bu kararı aldığı toplantının
açılış konuşmasını dışişleri bakanımız yapmıştır.

barthez' Alıntı:
Sana lanet olmasın Srebrenitsa hocam, Lanet okunacak o kadar çok insan varki memlekette. Senin gibi vatanseverlere ihtiyaç var.

Allah'ın izniyle gerçek vatanseverlerin zamanı da gelecek. Bu karanlık kıyamete kadar sürmeyecek.

Taşeronlar yine savaş davullarını çalıyorlar. Bizdeki laf var ya hani ne güzel söylenmiş "Davulun sesi uzaktan hoş gelir" diye. Bırakın artık şu "onun dini bu, şunun mezhebi" bu değerlendirmelerini. Suriyeyle savaşmak bize bişi kazandıracak mı? Uzun vade de devletimizin çıkarına olacaksa savaşalım. LAAAKİİİNNN yakın geçmiş tarihimiz gösteriyor ve oradan hareket ettiğimizde natonun ve abdnin kucağında kucak dansı yaptıkça bir karış yol alamayız. Bize yarar değil bolbol zarar getirir. Millet olarak kıl-tüy muhabbeti yaptıkçada başımızı doğrultamayız...

PKK’yla savaşmamıza izin vermeyip Suriye’yle savaşmamız için gaz veren dostumuz, müttefikimiz, stratejik ortağımız, canımız, ciğerimiz, biricik ABD’miz Akdeniz’de uçağımızın düşürülmesinden gizli bir memnuniyet duymuş olabilir mi?
Haldun?Ertem
http://gundem.milliyet.com.tr/onursuz-o ... efault.htm

ilon' Alıntı:

ne alaka? asıl siz gelinde burada hatayda nusayrilerin içinde yaşayın. doldurma bilgilerler cahilce açıklamalar yapmayın.

on yıllardır suriyeliler gelip gider buraya ve kimse ne şiddet ne de başka bir konuda tek şey söylemezdi. akrabalarımız bile var orada. yani bir sorun yoktu. akpye muhalifim hemde sonuna kadar. çünkü taşeron. çünkü kendi halkına protesto hakkı bile vermezken suriye halkını düşündüğünü(!) söylüyor. içimizdeki pkk sorunu varken bir de tutup suriyeye dikleniyor. ne ilgimiz var bizim bunlarla?

akp ve onu bütün bunları bile bile destekleyenleri allah affetmeyecek.

ilon' Alıntı:
Nusayrilikle müslümanlığın aynı olduğunu mu sanıyorsun :oops:

yahu arkadaşım El-insaf yani. Müslüman olsa ne olur, olmasa ne olur? Elma ile armudu karşılaştırıyorsun kanımca. Ki hak olan insanlıktır ve hangi taraftan olursa olsun insanlığını kaybedenler her zaman olmuştur. Bu nedenle genellememelisin.

ilon' Alıntı:

Yahu zaten benim verdiğim linklerdeki videolar uluslararası kanallarda yayınlanan haberler. El Cezire'de yayınlanan videoların en azından bir kısmının düzmece olduğunu söylüyor.

CNN international'da adam İTİRAF EDİYOR YAPTIĞI SAHTEKARLIKLARI, sahte videoları.

Adamlar yaralı taklidi yapıyor, Suriye askeri gibi rol yapıyor, ölü sayılarını kafadan atıyor, çocuklara nasıl konuşacağını ezberlettiriyor, çatışma varmış gibi gösteriyor vs. vs.

Suriye'de hiçbirşey olmuyor denilemez. İktidar ve halk birbirine girmiş durumda. Ama Arap Baharını ülkelerine taşımak isteyen erken öten horozlar böyle bir savaşın sürmesini istiyorlar ki Esad'ı indirebilsinler. Yani iktidarı indirmek için memlekette fitne çıkarılıyor. Suriye'deki durum budur. İktidarı indirmek isteyenler iktidara karşı ayaklanıyor, iktidar sert tepki gösteriyor. Olan millete oluyor. Ve iktidarı indirmek istemeyenler kah gerçek videolarla kah çakma senaryolarla, yalan ve abartılı haberlerle şiddetin sürmesini, insanların ölmesini, Esad'ın daha fazla kan dökmesini canı gönülden istiyorlar.

Türkiye'deki iktidar da haddinden fazla ortalıkta açıklama yapıyor. Gereksiz açıklamalar yapıyor. Kim sürüyor bizi ileri bilmiyorum.

Suriye'deki olayların bitmesi için birşeyler yapmak isteyebilir Türkiye'deki iktidar. Anlarım. Ama ortalıkta bu kadar açıklama yapılması yanlış. Şov kokan hareketlere devam. Türkiye zarar görürmüş, iktidarın derdi değil.

...

Adam CNN international'da İTİRAF EDİYOR sahte videolar çektiklerini

sen hala uluslararası kanallardan kanıt göster diyorsun.

CNN international, İTİRAF, ÇAKMA VİDEO, Suriyeliler yazmış oynamış senaryolar

Daha nasıl bir kanıt istiyorsun arkadaşım?

Gözleri vaaar görmeeez, kulakları vaaar işitmeeez olmuşsunuz,

Kaz çobanlığı yapamayacak adamlar da iktidarda, dış işlerimize yön vermeye çalışıyorlar, pardon bize yön veriyor birileri...

upburak' Alıntı:
ilon' Alıntı:
Nusayrilikle müslümanlığın aynı olduğunu mu sanıyorsun :oops:

yahu arkadaşım El-insaf yani. Müslüman olsa ne olur, olmasa ne olur? Elma ile armudu karşılaştırıyorsun kanımca. Ki hak olan insanlıktır ve hangi taraftan olursa olsun insanlığını kaybedenler her zaman olmuştur. Bu nedenle genellememelisin.
:+1:

Ben de tam onu yazacaktım....Amacım nusayriliği kötülemek değil ülkemizde yaşayan vatanına devletine bağlı insanlara nusayride olsa ermeni hrıstiyan daolsa lafım yok....Fakat suriye de nusayrilik adına (ki buna bazı nusayrilerde isyan ediyor) insanlık dışı uygulamalar yapılıyor muhaliflere...İran da sözde islamcı ama en azındna kendi islamcılığıyla zıt olan nusayrilerle dayanışma içinde...Yani mezhepçilik kullanılarak bir iktidar (esed demiyorum) sürdürülmek isteniyor...Sunnilik adına baasçılık yapan saddam vardı bir zamanlarda.

obsearchver' Alıntı:
ilon' Alıntı:

Yahu zaten benim verdiğim linklerdeki videolar uluslararası kanallarda yayınlanan haberler. El Cezire'de yayınlanan videoların en azından bir kısmının düzmece olduğunu söylüyor.

CNN international'da adam İTİRAF EDİYOR YAPTIĞI SAHTEKARLIKLARI, sahte videoları.
evet aylar öncesinin haberi biliyoruz onu.....bende diyorum ki cezirenin haberleri yok sadece esed resijiminin yaptıklarıyla ilgili...başka bir çok kanalda rejim tarafından hergün 50 60 kişinin öldürüldüğü haberleri geliyor
cezireye gönderilen haber sahte ve onlarda sazan gibi atlamışlar olabilir...ama bu sahteliği yapanların suriye devleti olmadığı ne malum?
Diğer kanallardaki haberlere ne diyeceğiz?

ilon' Alıntı:
Ben de tam onu yazacaktım....Amacım nusayriliği kötülemek değil ülkemizde yaşayan vatanına devletine bağlı insanlara nusayride olsa ermeni hrıstiyan daolsa lafım yok....Fakat suriye de nusayrilik adına (ki buna bazı nusayrilerde isyan ediyor) insanlık dışı uygulamalar yapılıyor muhaliflere...İran da sözde islamcı ama en azındna kendi islamcılığıyla zıt olan nusayrilerle dayanışma içinde...Yani mezhepçilik kullanılarak bir iktidar (esed demiyorum) sürdürülmek isteniyor...Sunnilik adına baasçılık yapan saddam vardı bir zamanlarda.

eyvallah diyorum ozaman...
sadece şuna dikkat çekmek isterim. verdiğin örnekteki gibi uygulamalar farkında mıyız, bilmiyorum ama islam coğrafyasında okadar çokki. Bunun en büyük sebebi olarakta islamiyetin dogmatik bir inanç sistemi gibi görülmesinden kaynaklandığını düşünüyürum. Bilimden uzak, araşatırmayan, sorgulamayan ve en önemlisi okumayan milletler yetiştiriyor islam coğrafyası. Tabi yetiştiriyor ve yetiştirtiyorlar diyede düşünebiliriz bu konuyu. Ki zati yetiştirtiyorlarsada döngü başa dünüyor yine geliyor cehalete...

Onedenledir ki herdefasında söylmekten dilimde tüy bitecek, Müslüman olmak bir kimlik haline getirildiği için (kültürel, etnik kimlikler gibi) gerçeği görmek mümkün olmuyor. Herdefasında yanlış sql sorgusu yada yanlış bir for döngüsü gibi amaca yani gerçeğe ulaşmaya çalışırken önümüze ket vuruyor bu MÜslüman olma kimliği.

Yani doğru bir cevap almak istiyorsak, soruyu doğru sormak gerekiyor..
Saygılar..

ilon' Alıntı:
obsearchver' Alıntı:
ilon' Alıntı:

evet aylar öncesinin haberi biliyoruz onu.....bende diyorum ki cezirenin haberleri yok sadece esed resijiminin yaptıklarıyla ilgili...başka bir çok kanalda rejim tarafından hergün 50 60 kişinin öldürüldüğü haberleri geliyor
cezireye gönderilen haber sahte ve onlarda sazan gibi atlamışlar olabilir...ama bu sahteliği yapanların suriye devleti olmadığı ne malum?

Hocam olay 80 dönemindeki sağ sol olayı bana göre... Aynı silahtan ateş eden birileri var ve iki yarafta aynı silahla öldürülüyor... Sonra ilk o vurdu, yok onlar saldırdı modu... Kimse kendini kandırmasın bu halk ayaklanması falan değildir ve devlet kendi varlığını korumakla mükelleftir... Esad'ın krallığından vs yakınan kişiler Arap kralıyla aynı bayrağı sallıyorsa bir sıkıntı var demektir...

Bugün bizde aynı ayaklanma çıksa ve onlar kürt diye öldürüldü deseler biz ne diyeceğiz? Şimdiye kadar öldürmediler ama demokrasi istedi diye öldürülüyorlar palavrası inandırıcı değil... Üstelik Suriye tarihi boyunca en demokrat ve ilerici döneme girildiği bir aşamada "Esad çıldırdı ve halkını katlediyor"a kimseyi inandıramazsınız...

Bizdeki terör farklı ama velev ki aynı olsa bile biz insanlık dışı yönetemler uygulamıyoruz teröristin ailesini yakınlarını yakmıyoruz....

ırakta saddam kötü adam oldu. bize öyle anlatıldı. bizde zulme dur demek için abd den yana tavır aldık destek verdik. sonuç saddamdan sonra 3 milyon müslüman öldürüldü. yüzbinlerce kadın abd askeleri tarafında tecavüze uğradı.

kaddafi kötü adam dedik. onu yıkmak için yine abd den yana tavır aldık savaş gemileri gönderdik. direnişçilere 300 milyon para yardımı yaptık. kaddafiden sonra libyada sular durulmuyor halk perişan ve libyanın petrollerine ol konuldu.

hüsnü mübarekde zulum yapıyor dedik karşı çıktık abd ye destek olduk. ve mısır yıkıldı başbakanımız mısra gidip islami rejmi bırakın laik olun demez mi? ama mısıdrdada binler ölü ve hergün tahrir meydanında insalar eylem yapıyor.

daha düne kadar esed le kol kola gezen ülkemizin başbakanı sınrıalrı kaldırmış hatta ortak bakanlar kurulu bile yapmayı düşünüyordu ki bu esed çok kötü adammışda haberimiz yok muş.

birileri tarihi önceden yazdı birileride kukla gibi oynuyor. sizde uyuyun

Son zamanlarda kendimizi dev aynasında görmeye başladık.. Birilerinin de gaza getirmesiyle, taraf olarak her olaya balıklama atlıyoruz.. Umarım uzun vadede büyük sıkıntılar yaşamayız.. Çünkü, bugün biz nasıl başka ülkelerin iç işlerine bu kadar rahat karışıyorsak, yarında onlar bizim iç işlerimize karışacaktır Türk-Kürt benzeri bir iç çatışma çıkarsa..
Bu arada Amerika'nın Irak işgalinde, İsrail'in Lübnan işgalinde sesimizin bugünkü kadar gür çıkmaması da çok düşündürücü.. Demek ki dışarıdan birileri isteyince, Müslümanların yaşama hakkı bizim için bu kadar önemli oluyor.. Allah sonumuzu hayretsin..

Atatürk'ün dış politikası:

1. Başka devletlerin iç işlerine karışmamak ve onları kendi iç işlerimize hiç bir suretle karıştırmamak.

2. İç işlerimize karışma dıştan yardım istemenin sonucu olduğuna göre böyle bir yardıma muhtaç duruma düşmemek.

3. Dış borçlanmayı zorunluluk haline getiren bütçe açıklarına meydan vermemek.

4. Dış politikada millî çıkarlarımızın emrettiği yolu seçmek, hiçbir suretle macera yolunu tutmamak, mümkün olduğu kadar çıkar gruplarının etkisini yurttan uzak tutmak. (1)

5. Daima barıştan yana olmak. Bütün dünyanın huzur ve sosyal adalet içinde olması görüşünü ön planda tutmak. “Yurtta barış, Cihanda barış”

6. Dogmatik değil gerçekçi olmak. Sabit fikirlere göre hareket etmemek, daima gerçeği aramak.

7. Dış politikada kalıcı başarılar elde etmek için ülkeyi ticarî ekonomik ve askerî bakımdan güçlü bir hale getirmek.

8- Modern batının gelişmişliğini örnek alarak, akılcı bir politika gütmek

ilon' Alıntı:
obsearchver' Alıntı:
ilon' Alıntı:

Ne malum; bildiğiniz birşey varsa buyrun siz de paylaşın. Ama paylaştığınız şeyi muhaliflerin çekmediği ne malum?

Ortada birşey yok demiyorum, ortada bir durum var, ama bu savaşın sürmesini isteyenler Suriye rejimi değil, Suriye'deki rejimi yıkmak isteyenler, bu olayları da dünya kamuoyunu kışkırtmak için kullanmak isteyenler.

Arap Baharını Suriye'ye taşımak isteyen muhalifler rejimi çileden çıkarıp ölümlerin olmasını canı gönülden istiyorlar.

Bir diktatörü devirmenin yolu bu değildir. Iraklılar bunu yaptı da ne oldu? Libya yaptı da ne oldu?

Osmanlı bunu yaşadı. Atan bunu yaşadı. Atana bunu yaşattılar.

Osmanlı Araplara onları sömüren bir devlet, egemenliklerini hükümranlığı altında tutan bir devlet gibi gösterildi, Arap isyancılar devletlerine(Osmanlı'ya) karşı isyan ettiler. Muhalif oldular. Batıdan medet umdular, buldular. Osmanlı'yı başlarından atıp "bahar"a kavuştular.

Mı acaba?

Soru bu?

Bu yol, yol değil.

Ayrıca bir değil, birçok sahte, düzmece, senaryo görüntü ve videodan bahsediyor haberde, o hergün gelen 50 60 kişinin öldüğü haberleri gibi.

NATO'nun Rusya'nın Suriye'ye yeni kurduğu hava savunma sistemini test etmek için Türk uçağını yem olarak kullandığı tezi bu bağlamda medyada yeralan senaryolar arasında en sağlam tezlerden biri olarak dikkat çekmektedir.

Bu durumda; NATO'dan destek değil, tazminat istenmesi gerekir.

Bir de Batı'nın Suriye projesinde gelinen nokta açısından dikkate alınması gereken bir olasılık daha var.

O da Rusya ile "Batı"'nın Esad'ın devrilmesi konusunda anlaşmış olma olasılığıdır.
http://www.acikistihbarat.com/haberdetay.aspx?id=10087

Serhat Ahmet Tan'ın 2012 ve sonrası Türkiye ve İsrail ile ilgili yazılarına bakın arkadaşlar. Fikir verme açısından, olur veya olmaz Alah bilir.

BBNET
Geri