Ağustos'ta 40 bin öğretmen atanacak

Kodla Büyü

sevdalimhayat

Aktif Üye
Mesajlar
113
Karne gününde Bakan Dinçer'den atama müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Hükümetimiz Milli Eğitim Bakanlığı'na ağustos ayında atanmak üzere, 40 bin yeni kadro veriyor. Daha önce verilen 17 bin kadro ile birlikte bu, Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde verilen en büyük kadro oldu. Müracaat ve atamaların hangi alana, hangi bölgeye yapılacağı ile ilgili sürecin temmuz ayında tamamlanacağını düşünüyorum'' dedi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/7 ... ma-mujdesi
 
Keşke branşımızdan 2005-2006-2007 lerdeki gibi 1000 küsürlü alımlar olsa.

Maalesef ki geçtiğimiz ağustos dönemi alınandan çok fazla olmayacak.

4+4+4 te 2012-2013 için okul listelerinin açıklandığı illere bakarsak çok sayıda okul imam hatip orta okuluna dönüştürülüyor. 40 000 kontenjanın önemli kısmı imam hatip orta okullarındaki meslek öğretmeni açığını gidermek için Din Kültürü-İlahiyat branşlarına ayrılacak. Kalanı da tüm branşlara aşağı yukarı geçen yılki rakamlara yakın dağıtılacak. Okul öncesi ve sınıf öğretmenliği geçmiş yıllara göre daha az alınabilir.
 
Beklenen oldu bence. yuksek sayıda din kültürü öğretmenı alabılmek ıcın alım sayısını yukseltıler. 20 bının 10 dın kulturu alsaydı cok goze batardı.
mılletın ağızına bal caldılar yıne. bu kadar ihtiyac vardı ya da alabılıyordu neden onceden almadılar. bunların yatacak yerı yok
 
Okulların 1 ay içinde belli olması gerekiyor, büyük bir Din Kültürü öğretmeni ihtiyacı doğacaktır. Hem okullardaki seçmeli Kuran dersi hem yeni İmam hatiplerdeki öğretmen ihtiyacını karşılayabilmek için 10 bin civarı Din K. ve ilahiyatçı alırlar.

Olan sınıf öğretmenlerine olacak, 3-4 yıl atama beklemesinler.
 
Geri
Üst