Ağda yazıcı sorunu

Kodla Büyü

gureba

Üye
Arkadaşlar Müdür ve Müdür Yardımıcısı bilgisayarları arasında ağ bağlantısı kurdum yazıcı paylaşımını açtım ağ bağlantısında sorun olmamasına rağmen (pc ler birbirini görüyor) Müdürden Müdür Yrd sına belge gönderiyorum "Hata Belge Yazdırılamadı" diyor daha önceler yazıyordu.
Sorun ne olabilir?

hocam yazıcı sürücülerini tekrar kur, ev ağı kuru ikisi içinde,birde ağ özelliklerinden ipx spx ide kur.. varsayılan yazıcı olarak ata, yazıcın bağlantı noktası bazen lpt oluyor onu usb yap, sorun olmaması gerekir..

Varsayılan yapmışmısınız hocam. Yacının açık olduğundan emin olun eğer açık ise de kapatıp tekrar açın büyük ihtimalle sorun hallolacaktır.

Hocam hatayı hangi bilgisayar veriyor. Belgeyi gönderen mi, alan mı?

Ağdan yazdırma işlemlerinde gönderen bilgisayar bildiğim kadarı ile bir geri bildirim vermez yazdırma işleminin sonucu ile ilgili; yani sadece gönderir ve gerisini alıcı bilgisayara bırakır.

Eğer gönderen bilgisayar bu hatayı veriyorsa doğru yazıcıya gönderdiğinizden emin olun. Yani yazıcının varsayılan olup olmadığını bir kontrol edin. Yazıcıyı sağ tıklayıp "çevrimiçi" olduğundan emin olun.

Eğer alıcı bilgisayar veriyorsa Denetim Masası > Dosya > Sunucu Özellikleri menü seçeneklerinden Sürücüler tabına gelin ve yazıcının sürücüsünü kaldırın, yazıcılar klasöründen yazıcınızı silin. Bilgisayarı yeniden başlatıp, yazıcıyı yeniden yükleyin.

Aslında sorun yokmuş
Belgeyi gönderdiğim pc de aynı yazıcıdan iki tane görünüyormuş ve ben aslında olmayan yazıcıya gönderiyormuşum

Geri