öncelikle
1-Program ekle kaldır/ Windows bileşenleri / iis ( internet information service) (ayrıntılarına tıkla açılan pencereden ftp nin seçili olmasına dikkat et)
kuracaksın.
2-bilgisayarıma sağ tıka / Yönet / Hizmetler ve uygulamalar/ internet information service / ftp hesapları / varsayılan Ftp sitesi sag tıkla / yeni / sanal dizin/
3-diğer adı yazan yere salla bişey / yol olarak bilgilsayarında kullanıcının girecegi dizini göster yoksa olustur.( dikkat burada olusturdugun dizin adı ile bu dizine ulasacak kullanıcının adı aynı olmalı.) okuma / yazma izinlerini belirle / son
4-bilgisayrıma sag tıkla/ yönet/ Yerel kullanıcılar ve parolalar / users/ sag tıkla yeni kullnıcı (kullanıcı adı yukarda oluşturdugun sanal dizin ile aynı olmalı)ekle ( kullanıcı parolayı değiştiremez, her zaman geçerli olsun seç. ok bitti.
5-daha sonra gurplara gel yeni bir gurup olustur atıyorum ftp diye. olusturdugun bu kullanıcıyı ftp gurubuna ekle users gurubundan cıkart. yoksa windows açılışta olusturdugun kullanıcıyı da görürsün
6-daha sonra bilgisayararına sabip ip ver.(ör: 192.168.1.101) senin bilgisayrına baglanmak isteyen ögrenci explorer ın yada herhangi bir pencerennin adres cubuguna
7-
ftp://192.168.1.101 veya "ftp://bilgisayar adı" yazacak ve karsısına gelen pencereye onun için olusturdugunuz kullanıcı bilgilerini girecek baglanacak. ( burada bağlandıgı yer kullanıcının kendi adı ile sanal dizin oluştur bölümünden oluşturulan dizindir.)
8- bu şekilde ayrı ayrı hesap acarsan ögrencilerine kimse kimsenin klasörüne müdehale edemez böylelikle cocuklar çalışmalarını gelecek hafta için saklama imkanı bulurlar. Ben kullanıyorum bu sistemi çok verimli tavsiye ederim.
çok detaya inmeden genel olarak böyle.