ağ simgesinde ünlem var ağı görüyor ama internet yok

Kodla Büyü

CeM_G

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
497
arkadaşlar şimdi bilgisayara gelen kabloda internet var başka bilgisayarda denedim.fakat bilgisayarda ağ simgesinde ünlem işareti var ağdaki diğer bilgisayarları görmekte yanlız internete girmemekte.elle ip verdim dns leri değiştirdim tekrar tekrar baktım bi çözüm bulamadım.sizin ne gibi önerileriniz olabilir bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
 
ünlem var internet yoksa sorun kesin modemden.modemi aç kapa yap..(yani kapat aç)
 
şimdi şöyle bir durum var biraz daha açık yazayım.başka bir okula taşımalı gittik.oranın modeminden bizim modeme bir porttan interneti dağıttık.yani bizim modemi switch gibi kullanmaktayız.bizim modeme 3 pc bağlı, ikisi çok rahat internete girerken bir tanesi bu şekilde bir hata vermekte.anlayamadım bir türlü sorunu.
 
aynı kabloyu iki farklı bilgisayara takıyorum diğeri internete girerken diğeri girmemekte fakat ağı görebilmekte.hatta kurum nete bile ağ üzerinden bağlanabilmekte.
 
pc ye format attım her şey temiz ve sıfır,kabloyu ise başka bir bilgisayara takıtığımda internete rahatlıkla girebiliyorum kabloda sorun olsa ordada girmez diye tahmin ediyorum.eski okuldayken pc internete girebiliyordu.fakat yukarıda anlattığım gibi bağlantı kurduktan sonra 2 pc giriyor bu girmiyor.elle ip verdim dns lerle oynadım yine olmuyor.başke birşeyde aklıma gelmedi.hatta bizim modeme yani switche gelen internet kablosunu direk modeme takmadan pc ye taktım yine bağlanamadım.başka ne ihtimal olabilirki?
 
say48' Alıntı:
ıp4 den dns i 208.67.220.220
208.67.222.222 yap hocam
onu denemedim artık yarın denedim okulda.ama çok garibime gitti yaw.bağlanan iki bilgisayrda vista yüklü bağlanmayan bilgisayar windows 7.acaba win7 denmi kaynaklanıyor dedim,7 yüklü bir laptop a bağladım ondada çalıştı.ne iş anlamadım.
 
arkadaşlar sanırımki anakarttaki ethernet girişi arızalı.dün giderken bir tane ethernet kartı almıştım denemek için ve şimdi taktım internete girmeye hemen başladı.sorun ethernet kartıymış yani.bunuda öğrenmiş olduk bu vesile ile :D
 
Bu sorun bonjour servisinden (itunes yazılımı) kaynaklanıyormuş. Ben de yaşamıştım bu sorunu.. :)
ÇÖZÜM:
başlat - (çalıştır) services.msc - enter
Hizmetler penceresi açılacak
Hizmetlerden (büyük ihtimalle en üstteki) Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B87 9762 benzeri karışık bir değer göreceksiniz.
buna sağ tıklayıp durdur'u seçin.
bilgisayarı yeniden başlatın, işlem tamam
bu id servis sizde görünmüyorsa bonjour (itunesin bir yazılımı) isimli bir servis bulabilirseniz onu devre dışı bırakın
 
Geri
Üst