98 Polo hb 1.6 Tekleme ve Benzin kokusu sorunu

Kodla Büyü

monerello

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 5 gün oluyor arabayı alalı 2 sorum olacak birincisi ben bu arabayı alırken ustaya gösterdim kendimde sürdüm ne hikmetse hiç soru yokken dün araba düşük viteslerde arasıra tekleme yapıyor ve bu esnada benzin kokusu alıyorum tecrübeli arkadaş bu duruma sebep ne olabilir yaşayan varsa nasıl çözdünüz.
ikinci sorum arabada tüp yok tüp taktırmam mantıklı mı senede en fazla 10.000km yapıyorum 8000 şehir içi trafikte

tekleme genelde lpg li araçlarda oluyor.benzin kelebeği diye bir kısım var orası kirlenmiş olabilir(sorun buysa masraf 20-30 tl).ateşlemede sıkıntı olabilir öncelikle buji bakımı sonra buji kabloları sonra ateşleme bobini kontrolü yapılması gerekir.tabi benzin filtresi tıkanmış olabilir. bi sürü ihtimal.
sorun bujiyse 40-50
bobinse en az 200 gözden çıkar.

verdiğim bilgilerin faydası olur mu bilmem ama enaz masrafla atlatmanıızzı temenni ederim

delphe01 hocam olası problemleri sırayla yazmış. :+1:
Otomobil kulübünde böyle mesajlar görmek şaşırtıcı.

Hocam buyuk ihtimal ateslemededir bujiler buji kablolari bibine baktir buji yataginada baktir.sonucu buraya yazki bikekim.eger atesleme sistemin iyi degilse gonderilen yakit saglikli yanmayacak ve egsozla disari atilacaktir kokuda bundandir
bujier 40 50
kablolar 40 50
bobin olsa olsa 100

monerello' Alıntı:
neden şaşırtıcı yazılım bölümünemi yazsaydık :verymad:

Mesajımın ilk bölümü size, ikinci bölümü bilgi dolu cevap veren arkadaşaydı.
Neye kızdınız anlayamadım. Anlaşılmayan bölüm varsa düzelteyim.

g.cetin.66' Alıntı:
Hocam buyuk ihtimal ateslemededir bujiler buji kablolari bibine baktir buji yataginada baktir.sonucu buraya yazki bikekim.eger atesleme sistemin iyi degilse gonderilen yakit saglikli yanmayacak ve egsozla disari atilacaktir kokuda bundandir
bujier 40 50
kablolar 40 50
bobin olsa olsa 100

aynı fikirdeyim araç çekişten düşmesi ve marşa basınca geç çalışmasıda buji sorunu belirtileridir

arabanın eskiden tüplü olmadığı kesin gibi hocam diğer arkadaşlarında belirttiği gibi bazen geç çalıştığıda oluyor büyük ihtimalle ateşemeden çok teşşekür ederim arkadaşlar

frtmr' Alıntı:
monerello' Alıntı:
neden şaşırtıcı yazılım bölümünemi yazsaydık :verymad:

Mesajımın ilk bölümü size, ikinci bölümü bilgi dolu cevap veren arkadaşaydı.
Neye kızdınız anlayamadım. Anlaşılmayan bölüm varsa düzelteyim.
hocam oldukça gerginim bir ayda iki araç değiştirdim yanlış anlamışım :+1:

bu arada aynı konuyu başka forumlara açtım cvp yok bizimki bigisayar forumu olmasına rağmen anında mantıklı yorumlar aldım bu forumu seviyorum

sağ arka koltuğun altında benzin pompası var hocam, bir de oraya göz atmanı tavsiye ederim.. benzin pompasının borusu (rekoru) çatlamış olabilir.. pololarda kronik sorun..

Hocam ilk önce yapman gereken bahsedilen bu olasılıkların hepsini denemeyecek sana ekstra masraf çıkarmayacak bir usta bulman. Yoksa 50-100 tl tutacak iş çıkar 200-300 e. Benim ilk aracım lpg liydi. Benzin ve lpg problemleri canımı çok sıkıyordu. Artık aldığım araba hangi yakıtsa o yakıtla devam ederim.

Hocam delphe01 hocamın yazdığı 1. nolu problemin bakımı sayesinde benim aracımdaki sorun çözüldü. Kelebeği temizlediler artık tık yok. Bujilere de baktır derim. Bu bakım yeterli olacaktır.

Tuna54^' Alıntı:
Hocam delphe01 hocamın yazdığı 1. nolu problemin bakımı sayesinde benim aracımdaki sorun çözüldü. Kelebeği temizlediler artık tık yok. Bujilere de baktır derim. Bu bakım yeterli olacaktır.
ne zaman ne kadara temizlediler (fazla bilgi göz çıkarmaz) bilmeyen arkadaşlara bujilerin her 10000-15000 de değişmesi gerektiğini unutmamalısınız.merak eden varsa bende bt öğretmeniyim.sadece bu konuda biraz tecrübem var okadar :(

Re: Ynt: 98 Polo hb 1.6 Tekleme ve Benzin kokusu sorunu

delphe01' Alıntı:
Tuna54^' Alıntı:
ne zaman ne kadara temizlediler (fazla bilgi göz çıkarmaz) bilmeyen arkadaşlara bujilerin her 10000-15000 de değişmesi gerektiğini unutmamalısınız.merak eden varsa bende bt öğretmeniyim.sadece bu konuda biraz tecrübem var okadar :(
15 000 de buji mi
Zımpara neyine yetmiyor.
Ben en az en az 30 000 diyorum.
Ama yağa dikkat. Yüksek viskositeli almayın. Magnet yağ vs. bence yıpratır.

fatihinfedaisi' Alıntı:
sağ arka koltuğun altında benzin pompası var hocam, bir de oraya göz atmanı tavsiye ederim.. benzin pompasının borusu (rekoru) çatlamış olabilir.. pololarda kronik sorun..
hocam arabanın kapılarını açıp kapattığımda o dediğiniz yerden motor sesi geliyor o nedir acaba

Hocam sorununuz distribütör.. Değiştirecekseniz orjinali ile değiştiriniz. Bilgilerinize...

BBNET
Geri