97 toyota corolla gli 13000 tl önerileriniz

Kodla Büyü

pardus63

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocam arabadan hiç anlamayan biri olarak 97 model toyota corolla 1.6 gli klimalı beyaz renkli 4 çamurluğunda boya olan bir araba sizce 13000 eder mi bu modelden niye az var piyasada diğerlerine göre onu anlayamadım ben acaba sorunlu bir model mi ? yardımcı olursanız sevinirim

BU ARABANIN tıpkısının aynısı ama yeşil renklisiden kullanan biri olarak al derim kardeş :))
bu formda bi arkadaş benimle polemiğe girmişti 13 yaşındaki arabaya bu kadar para verilirmi diye de :|
bu araba ile 210 km hız yaptım otobanda, yerli arabalar ile karıştırılmasın, japon arabası bu :)

kardeş bu araba lpg li ise ve 4 boya olduğuna göre12-13 eder doğrudur.
eğer batı illerinde ise bu araç 12nin üzerine al, doğuda ise 12 den fazla verme.

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Araba bir zevk işidir. Ben olsam toyota corolla. Hele Gli ise güzel olur. full araba.
Fakaat almadan önce motorunu mutlaka göster servise. Test ettirin arabayı :-1:

hocam bende 14000 tl ye 98 honda civic 1.4 is lpg + klima aldım çok memnunum japondan vazgeçme..

arabam 12 yaşında ön konsolda döşemelerde hiç bir kabarma eskime deforme yok. Arkadaşda 2004 megane 2 var ön konsoldaki, pencere kenarlarındaki plastikleri hep soyuldu.

97 model arabaya 13 ben vermem..
ama zevk meselesi..
ben de 97 tipoyla otobanda 202 gördüm..
ama arabanın iyisi hız yaparken değil, o hızda dururken veya Allah korusun vururken belli olur..
abs, hava yastığı olmayan araba almayın derim ben..

hocam yorumlarınız için teşekkürler genelde olumlu yönde anladığım kadarı ile km sini bende bilmiyorum öğleden sonra gidip bakacağım canlı canlı ama motoru çok iyi imiş konyanın ereğli ilçesinden bu araba ve buradan hiç dışarı çıkmamış ev kızı gibi birşey :) benim canımı sıkan 13 yaşında olması 12500 e kadar indirebilirsem alırım siz yoksa almam beklerim mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

Arabanın temizliğine bakar Hocam fiyatı. Genelde o modeller sorunsuzluğu ile bilinir, hatta sanayi düşmanı felan da diyorlardı galiba...

bende sorunsuz birşey istiyorum hocam çünkü kendim başlı başına bir sorunum arabayı param parça edip tekrar birleştirme gibi bir düşüncem var

hocam GLİ o modellerin full olanı. 4 cam otomatik klimalı falan vs. ancak fikrimi sorarsan servise göster. Artı 97 model 13 etmez hocam. 99 falan olsa tamam derim ama arkadaşların dediği gibi kilometresi önemli. 100.000 in altındaysa temiz ise araç eder hocam. ancak temiz olup olmadığını dıştan bakarak anlayamazsın. ben de buldum bir tane 98 model alacaktım? araba pırıl pırıl gri renkli o kadar temiz görünüyor ki koltuklar falan temiz iç döşeme dersen öyle. Çok heyecanlandım dedim şansa bak aradığımı buldum. fiyatta uygundu. Pazarlığı yaptım, ancak içim rahat etsin dedim adama servise göstermek istiyorum. Ne gerek var dedi. 50 ile 100 lira arası para alıyorlar gerek yok daha yeni servisten çıktı dedi. olsun dedim ben yinede göstereceğim. araca bindik servise giderken araçtan yolda önce bir ses geldi. tır tır tır diye noluyor dedim bişey yok dedi adam biraz daha gittik yine aynı ses araba stop etti. adam yok bişey benden oldu dedi. Servise gittik tam iki saat serviste kaldı araç. Her yerine bakmışlar. Motordan kaportaya ıcığını cıcığını taramışlar. Adamın tuvalete gittiği bir anda servis müdürü beni çağırdı raporu gösterdi. 2 sayfalık bir rapor. arabanın neredeyse değişmeyen yeri kalmamış. servis müdürü bize göre bu araç yaramaz dedi. Yine karar sizin dedi. Tabiiki arabayı almadım. Olan bizim servise verilen para ve 20 liralık benzin almıştım ona oldu. Tabii ki bu olayı İstanbul'da yaşadım. Ereğli araç alınabilecek en ideal yerlerden biri. Rutubet nem olmayan bir şehir, yolları düz ve geniş. kullanıcısı da iyi ise kilometre de uygunsa yine de servise göster derim ama Ereğli'de Toyata servisi yok. En fazla sanayide tanıdık bir ustaya gösterebilirsin yada Konya'ya servise. Nasip hocam hayırlısı olsun.

97 XEİ kullanıyorum 2004 ten beri bende. motor yağı ve cam suyu :) haricinde masraf olmadı çok şükür.

aracım aldıgımda 60 000 de idi şimdi 160 000 km de. abimde de 96 gli var 250 000 km yi geçti lpg li ve daha tık yok servis aracın motoru için bir 250 000 km daha rahat gider diyor.

şimdi geleyim lafın kısasına;

aracın boyalı kısımlarının boyanış sebebini öğren canını sıkan durum yoksa kesinlikle tavsiye ederim. bu fiyata alabileceğin en kaliteli sağlam ve konforlu araç. clio vs. bu araca ne yolda yetişebilir ne de kalitede. onun için bu araçla clioyu kıyaslamayı şahsen doğru buluyorum. sınıf bile farklı zaten.

10 yıldır toyota kullanan birisi olarak sana aracın eksiklerini söyleyeyim;

-ABS
-hava yastığı
(bana göre bu paraya alabileceğin araçların ABS ve hava yastıklarının kalitesini sıfır olarak görüyorum. tek hava yastığı olsa ne olur olmasa ne olur veya fiat marea, clio, hundai gibi yerden 2 karış yüksek, kasa dengesi sıfır olan bir aracın abs si olsa ne olur olmasa ne olur)

en ciddi sorunu yere yakınlığı ve yol sesini içeriye alması. bu eksiği eksik olarak kabul etmez benim için sorun olmaz dersen kaçırma.

Corolla hocam ölüsü bile para eder herzaman. Ben bu akdar sağlam bir motor görmedim . Toyotanın motoru servisine götürdük arkadaşın 250bin kilometredeydi tık yoktu. 97 modelin az olmasının sebebide son serileriinn olması hocam. 13 fiyat iyi ama biraz daha düşürebilirsiniz ve bu arabayı aldığınızda memnun kalırsınız eminim. 15 gün kadar önce okuldan bir arkadaş aldı 94 model xli en düz modlei ama klimalı orjinal japon 9,500 liraa aldı. sizinkinin fiyatı iyi bende. biraz daha zorlayın düşürmek için.

Hacker' Alıntı:
97 XEİ kullanıyorum 2004 ten beri bende. motor yağı ve cam suyu :) haricinde masraf olmadı çok şükür.

aracım aldıgımda 60 000 de idi şimdi 160 000 km de. abimde de 96 gli var 250 000 km yi geçti lpg li ve daha tık yok servis aracın motoru için bir 250 000 km daha rahat gider diyor.

şimdi geleyim lafın kısasına;

aracın boyalı kısımlarının boyanış sebebini öğren canını sıkan durum yoksa kesinlikle tavsiye ederim. bu fiyata alabileceğin en kaliteli sağlam ve konforlu araç. clio vs. bu araca ne yolda yetişebilir ne de kalitede. onun için bu araçla clioyu kıyaslamayı şahsen doğru buluyorum. sınıf bile farklı zaten.

10 yıldır toyota kullanan birisi olarak sana aracın eksiklerini söyleyeyim;

-ABS
-hava yastığı
(bana göre bu paraya alabileceğin araçların ABS ve hava yastıklarının kalitesini sıfır olarak görüyorum. tek hava yastığı olsa ne olur olmasa ne olur veya fiat marea, clio, hundai gibi yerden 2 karış yüksek, kasa dengesi sıfır olan bir aracın abs si olsa ne olur olmasa ne olur)

en ciddi sorunu yere yakınlığı ve yol sesini içeriye alması. bu eksiği eksik olarak kabul etmez benim için sorun olmaz dersen kaçırma.

absnin kazalarda ne kadar can kurtarıcı olduğunu biliyosunuzdur umarım..
arkadaşımda 94 model corolla vardı.. gebze dönüşü hortumu çatlamış, hararet yapmış araba.. o da su koyup devam etmiş yola..
sonuç : sanayiye gittiğinde silindirlerin ve silindir yuvalarının eridiğini gözlerimle gördüm.. yaklaşık 2,5 milyar masraf yapmıştı.. bundan 4 sene önce..
eski arabanın hortumları her zaman çatalayabilir arkadaşlar unutmayın.. ve en sık görülen hararet problemi hortum çatlamalarından olur..

öğretmenlerim değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim arabaya gidip baktım gayet güzel ve temiz bir araba km si 174 binde ama içi falan çok temiz binip şöyle bir tur attık arabada tık yok yola yakın olduğu için ses demiş bir hocamız adam onun için arabanın alt kısmına keçe döşemiş öyle bir sorun da yok yol tutuşu gerçekten çok güzel ama galiba ben alamayacağım çünkü çok kararsız biriyim gören herkes kaçırma diyor ama bence biraz daha beklemek iyi olacak galiba

her ne kadar o arabanın motoru 300bine kadar gitse de bence kilometresi yüksek. bende de 95 modeli var uzun yolda yormaz, inmeden 8-9 saat gidebiliyorum ancak o kadar yüksek kilometreli bir araba tavsiye etmem şahsen.

umaykut' Alıntı:
97 model mercedeste olup da şimdiki arabalarda olmayan özellik neymiş çok merak ettim.. :)

dört cam elektrik, abs, esp, asr daha yazsam bir sürü çıkar şuanda hyundai,fiat,kia gibi firmalar bu özellikleri standart bile koymuyor hele fiat var ki elektrikli camı olmayan araç satıyor. hocam mercedes bulur diğerleri yıllar sonra uygular en basitinden common rail dizel motor teknolojisini bulan mercedes dir.

hocam para fazla gibi dursada bu aracların piyasası budur.cevrede kullanıpta sikayetci olan duymadım ben corrolla dan genede hayırlısı olsun

Bu arada aynı fiyat aralığında 96-98 Astra bakmanızı da öneririm. Km bana da yüksek gibi geldi.

BBNET
Geri