7000 TL lik hasar kaydına nekadar Değer kaybı talep edilmeli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mirasuc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mirasuc

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar.
Aracıma arkadan çarpmışlardı. aracım 1 aylık sıfır arabaydı. serviste yaptırdım. ve 6900 küsür lira bir onarım yapıldı. karşı tarafın sigorta şirketini aradım talep ettiğiniz bedeli bize mail ile bildirin dedi. Bilirkişiden mi soracağım nasıl olacak dedim yok dedi tahmini bir şeyi siz talep edin zaten bizde değerlendirip ona göre işlem yapacağı dedi.

Acaba ne kadar bir talepte bulunmalıyım fikirlerinizi alabilir miyim.

Aracım ford courier titanyum + paket ticari araç.

Hocam internette hesaplama yöntemi vardı. Ben miktar belirtmeden istemiştim. 2009 model megane 100.000 km de 1700 tl verdiler. Sizin ki en az 5000 tl olmalı. Dilekçenize miktar yazarsanız "fazlası saklı kalmak kaydıyla" ifadesini yazın.

Re: Ynt: 7000 TL lik hasar kaydına nekadar Değer kaybı talep edi

Hocam 1 aylık araç ve üzücü bir durum.
Hele ki sizin aracınızı sigorta eden şirketin sizi sahiplenmeyip, karşı sigorta şirketi ile muhatap etmesi daha da kötü.Parayı alırken güzel, lakin sonrası ne halin varsa...
BENCE BİR BİLEN GALERİCİYE DANIŞIN VE YENİ DEĞER İLE SIFIR DEĞER İLE ARASINDAKİ FARKI TALEP EDİN.

Birde ayrı bir konuyu bu başlıkta soracağım.
Benim anlamadığım;
Diyelim ki bir araca çarptım ve 8/8 suçluyum.
Karşı tarafın Sigorta şirketi zaten çarptığım aracın sahibinden kasko bedeli diye bir ücret almış.
Kazanın hasarını neden bana rücu ettirtir?
Tamir bedelini zaten ben ödeyeceksem, kimse kasko yaptırmasın.

7000 tl lik değer kaybına,

750 tl deger kaybi verdiler.

% de 100 hatasız oldugum halde

hocam değer kaybı hesaplanırken birçok duruma bakılıyor; modeli, daha önce kazası var mı, parçası değişti mi, araç değeri gibi.

internetten kazalı arabalara bakıp değer kaybını ortalama olarak söyleyebilirsiniz.

benimde bir sorum olacak, değer kaybına başvururken ekspere başvurmamız gerektiğini ve harç ödememiz gerektiğini söylediler doğru mu?

Bilgiler için sağolun arkadaşlar. Değer kaybı için bende siteden bir arkadaşın tavsiyesiyle öğrendim. Hiçbir yere gitmeye gerek yok. Karşı tarafın sigortasını arayıp durumu anlatıyorsunuz. Onlar mail olarak tamir faturası onarım resimleri km si gibi bilgileri isteyip değerlendiriyorlarmış. En azıdan bana böyle söylediler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BBNET
Geri