7.Sınıflarda 2 saat ders zorunlu olmuş! (?)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SeA_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SeA_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar sabah bir öğretmen arkadaşım haber verdi.

Onların okuluna yazı gelmiş.

Norm kadro güncelleme ile ilgili arkadaşın 4 saat dersi gözükmesi gerekirken 6 görünüyormuş konuyu araştırmak için
daha sonra ilçe mem'i aramışlar gerekli birimlerle görüşmüşler ve
7.sınıflarda 2.saat zorunlu oldu o nedenle öyle görünüyor demişler.

Bizim okulda maillere baktım gelen bir şey yok, yazı yok.

İlçe formatörünü aradım o da müsait değil galiba konuyla alakalı bilgisi olan var mı?

Re: 7.Sınıflarda 2 saat ders zorunlu olmuş!

Kademeli geçiş devam ediyor hocam :) 2014-2015 eğitim öğretim yılında 5-6-7. sınıflarda 2015-2016 eğitim öğretim yılında 5-6-7-8 sınıflarda dersimiz zorunlu olacaktır

Yok öyle bişey malesef hocam. Seçmeli 2 saat 7lerde.

şu anda seçmeli olduğunu bende biliyorum ancak arkadaşa öyle demişler adamlar kafasına göre norm güncelleme yapmaz veya böyle bir açıklama yapmaz herhalde.

İlçe formatörü ile iletişime geçince haberdar ederim umarım doğrudur haber.

İmkanı olanlar okul mail adreslerine gelen-giden yazılara vs bakabilirse sevinirim.

SeA_' Alıntı:
Arkadaşlar sabah bir öğretmen arkadaşım haber verdi.

Onların okuluna yazı gelmiş.

Norm kadro güncelleme ile ilgili arkadaşın 4 saat dersi gözükmesi gerekirken 6 görünüyormuş konuyu araştırmak için
daha sonra ilçe mem'i aramışlar gerekli birimlerle görüşmüşler ve
7.sınıflarda 2.saat zorunlu oldu o nedenle öyle görünüyor demişler.

Bizim okulda maillere baktım gelen bir şey yok, yazı yok.

İlçe formatörünü aradım o da müsait değil galiba konuyla alakalı bilgisi olan var mı?
Onun okulunda her sınıf seviyesinde 1 şube mi var? Mesela bizde 7 lerde 4 şube var eğer zorunlu olursa benim ders saatim 2x4=8 saat artacak demektir. Kademeli geçiş deyince millet kademeli zorunlu olacak sanıyor. Bildiğiniz üzere bu yıl 7 ve 8 lerde eski programa göre seçmeli 1 saat. Eğer yeni bir karar alınmazsa önümüzdeki sene 7 lerde yeni öğretim programına göre 2 saat seçmeli, 8 lerde ise eski programa göre 1 saat seçmeli olacak. Kademeli geçişten kastedilen bu.

asparagas gibi geldi bana malesef normlar yapıldı. Haftaya il içi tayinler açılıyor. Herkes ona göre yer değiştiriyor.

Onun okulunda her sınıf seviyesinde 1 şube mi var? Mesela bizde 7 lerde 4 şube var eğer zorunlu olursa benim ders saatim 2x4=8 saat artacak demektir. Kademeli geçiş deyince millet kademeli zorunlu olacak sanıyor. Bildiğiniz üzere bu yıl 7 ve 8 lerde eski programa göre seçmeli 1 saat. Eğer yeni bir karar alınmazsa önümüzdeki sene 7 lerde yeni öğretim programına göre 2 saat seçmeli, 8 lerde ise eski programa göre 1 saat seçmeli olacak. Kademeli geçişten kastedilen bu.

kademeli geçişle ilgili çok konu açıldı ve çok tartışıldı herkesin görüşü farklı tam bir mutabakat sağlanmış değildi, yukarıdakiler net bir açıklama yapmadığı için. kimi sizin gibi düşünürken kimi ise kademeli geçişten kastın tam olarak zorunlu olacağını düşünüyor.

Evet arkadaşta birer şube varmış

Müdürle görüştüm
norm kadro güncellemesinin anlık olarak yapıldığını geleceğe yönelik olmadığını söyledi.

Durumu anlattım seninde öyle görünüyor çünkü seçmeliler de sayılıyor dedi :(

kademeli geçişi yanlış yorumlamışlar. öyle bir durum yok keşke olsa

kademeli geçiş bütün dersleri kapsadığı için yıldan yıla değişecek.
fakat bilişim dersi 5. ve 6. sınıflarda zorunlu, 7. ve 8. sınıflarda seçmeli okutulmaya devam edebilir. bizim ders için kademeli geçiş 5. ve 6. sınıfa kadar kapsıyor olabilir.
çünkü tasarım dersi sadece 7. ve 8. sınıflarda var artık. yani 5. ve 6. sınıflarda yok. bundan yola çıkarak 7. sınıflarda dersimizin zorunlu olacağını düşünmüyorum. - yanlışım varsa düzeltin...

Misafir arkadaşlara ve forum kullanıcılarımıza açıklama

Şu anda çıkardığımız sonuç
Böyle bir durum söz konusu değil gelişmelerden haberdar edeceğiz.

norm güncellemelerinde seçmeli ders saatleri de sayılıyor diye biliyorum. 7. ve 8. sınıflarda yeni sistemde dersimiz seçmeli olacak diye biliyorum.

Arkadaşlar acil bir cevap istiyorum. Toplantıdayız. gelecek yıl 7. sınıflarda bilişim dersi hiç yok mu? müdür yardımcımız öyle söylüyor. lütfen acil bilgi...

aykutgultekin' Alıntı:
Arkadaşlar acil bir cevap istiyorum. Toplantıdayız. gelecek yıl 7. sınıflarda bilişim dersi hiç yok mu? müdür yardımcımız öyle söylüyor. lütfen acil bilgi...

7. sınıflarda 2 saat seçmeli hocam. Öğrenciler dersi seçtiği müddetçe 7. sınıflarda ders var.

müdür yardımcısı yorum yapıyor ve 7 lerde bilişim dersi seçilemez ve seneye olmayacak diyor. bu işin dayanağı ve aslı astarı nedir???? Bilgisi olan var mı?

Seneye:

5.Sınıflar 2 Ders Zorunlu
6.Sınıflar 2 Ders Zorunlu
7.Sınıflar 2 Ders Seçmeli (Öğrenciler seçecek)
8.Sınıflar 1 Ders Seçmeli (Okul seçecek)

Bilişim Tek. ve Yazılım dersinin 7. sınıflarda 2 saat olduğu söylentisi Bilişim Teknolojileri öğretmenleri arasında kısa süreli paniğe sebep oldu.

aykutgultekin' Alıntı:
gerekçesi şu yazı: http://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... 144008.pdf
burdaki listede bilişim teknolojileri olmadığı için seçmeli ders olarak seçilemezmiş...
Fikriniz?
Hocam müdürünüze söyleyin o yazıda 5 ve 6. sınıflardan bahsediyor. O sınıflarda dersimiz zorunlu olduğu için seçmeli dersler listesinde geçmiyor. Bu da benim yorumum. Bence benim yorumum daha doğru. :)

Eslivya' Alıntı:
aykutgultekin' Alıntı:
burdaki listede bilişim teknolojileri olmadığı için seçmeli ders olarak seçilemezmiş...
Fikriniz?
Hocam müdürünüze söyleyin o yazıda 5 ve 6. sınıflardan bahsediyor. O sınıflarda dersimiz zorunlu olduğu için seçmeli dersler listesinde geçmiyor. Bu da benim yorumum. Bence benim yorumum daha doğru. :)

:alkis:

aykutgultekin' Alıntı:
Fikriniz?
Hocam oradaki dilekçe örneği geçen sene için hazırlanmış bir örnek dilekçe formu. Geçen senede kademeli geçişten dolayı 7. sınıflar yeni sisteme dahil olmadığı için sadece 5 ve 6. sınıflar için hazırlanmış bir dilekçe örneği. Bu sene 7. sınıflar için dersler listesine 7. sınıfların derslerininde eklenmesi gerekiyor ve o listede 2 saat BT ve Yazılım dersi olması gerekiyor seçmeli olarak.

BBNET
Geri