66 aylık civarı çocuklar okula gitmeli mi?

Kodla Büyü

sguner_23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Nasip olursa eğer kızım eylül ayında 67 aylık olacak.Okula başlamasının ciddi dezavantajları olur mu?
Bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

Sayın Hocam,

Bir sınıf öğretmeni ve veli olarak şunu söyleyebilirim.

1. Öncelikli olarak çocuğunuz anaokulu veya kreş tarzı bir yere gitti mi?

Evet ise en azından okul fobisini üzerinden atmıştır.

Hayır ise okul fobisi ve adaptasyon süreci sizin için biraz sıkıntı olabilir.

2. Çocuğunuzun fiziksel gelişimi nasıl? Akranlarına uygun ise karşılaştırmalardan dolayı sorun yaşamazsınız.

3. Çocuğunuzun el kasları gelişmiş mi? Yani çocuğunuz doğru bir şekilde kalem tutup bir şeyler yazabiliyor mu?

Evet ise harf, hece ve kelime yazmada sıkıntı olmayacağı için rahat edersiniz.

Hayır ise öğrenci harf, hece ve kelime yazmada zorlanacağı için kısa sürede sıkılma olur ve ilerleyen zamanlarda öğrenci okula gitmek istemeyecektir.

4. Çocuğunuzun gideceği sınıfın seviyesi de çok önemli (Tabi bu sizin elinizde olan bir durum değil). Yukarıda saydığım özellikleri taşıyan bir sınıf olur ise ve sizin çocuğunuz da ortalama aynı seviyede ise sıkıntı yaşamazsınız. Sınıfa göre çocuğunuzun seviyesi yüksek veya düşük olursa sorun yaşayabilirsiniz.

Aklıma gelen şimdilik bu kadar. Farklı şeyler olursa eklerim.

İyi çalışmalar.

Kendinden 6 ay ve daha buyuk cocuklarla ayni sinifta olacak yani %10 daha buyuk bu yaslarda bir ay bile farkeder gozlemledigim ilk bir iki yil cok problem olmasada sonraki yillarda mantiksal konularda geri kalabiliyor anlayamadigi icin okuldan soğuyor
bence ilerleyen senelerde mantik gerektiren zor konularda henuz yasi anlama seviyesine gelmedigi icin sıkıntı yasayabilir
Diye dusunuyorum ama olmaya bilirde
iki yigenim biri 65 aylik biri67 aylik gitti okula ikiside suan ikinci sinif gozlemliyorum

Çocuğunuzun gelişimi önemli. En iyi de siz bilirsiniz. Gelişimi iyiyse verebilirsiniz. Anaokuluna gitti mi?

çocuğu olan arkadaşlar daha iyi yorumlayacaklardır ama habib hocamın söylediklerine aynen katılıyorum. çocuğunuzu iyi gözlemleyin, sizde öğretmensiniz sanırım, bu yaştaki çocuğa neler lazım bilirsiniz, kalem tutuyor mu, zeka seviyesi, algılaması nasıl, evdeyken kitaplara ilgisi varmı vb. bir sürü sorulara veridğiniz cevaplar önemli. Çocuğunuzu okulda neler bekllediğinizi biliyorsunuz, yazı yazma okumayı sökme ilk yılın müfredatı. şahsi fikrim hazır olduğunu düşünüyorsanız çocuk vakit kaybetmesin. ana okuluna gittiyse biraz daha hazırlanmıştır tabi, o faktör çok önemli.

bende sınıf öğretmeniyim benim sınıfım bu sene 2 seçmece sınıf açıldı küçük öğrencileri bana verdiler benim öğrencilerin diğer şubelere göre gerideler rahat gözlemleyebiliyorum ve büyük gitmesi taraftarıyım..

bu sene oğlum eylül başı 68 aylık olacak bu demek oluyor ki 5 buçuk yaşında yani hala oyun çağında olan bir çocuğu alıp okula vermek kişinin çocukluğundan bir yıl çalmak oluyor bence ve nasıl olsa yaşlanana kadar çalışmıcak mı ama bir daha çocuk olmayacak bir de okula başladımı başarısız olsa bile geri dönüşü yok ben okuldan alayım diye 1,2,3,4,5 diye devam edecek bu sadece okuma yazma değilki 2.sınıfta neler var neler benim komşumun kızı 2. sınıfta problemlerine bakıyorum valla 3. ve 4. sınıf seviyesine göre bunları anlamada zorluk çekecek biz 6 buçuk 7 yaşında başladık ne oldu bişeymi kaybettik yoooo
oğlumu başlatmıcam kısacası

ha bu arada geçen sene ablamın oğlu başladı da 68 aylıktı çocuk çok hazırdı 3 ve 4 rakamlı sayıları okuyor toplama-çıkarma yapıyor harfleri yazabiliyor bütün harfleri biliyor bu arada kuranı hatim etmişti anaokulunda fiziksel olarak da boyu ve kilosu yaşıtlarına göre yüksekti ama çocuğa ödev yaptırmakta çok zorlandı ablam ...

Öncelikle değerleri yorumlarınız için teşekkür ederim.Birkaç arkadaş sormuş cevaplayayım.
1-Bende Bilişim tek. öğretmeniyim
2-Çocuk bu sene ana okuluna gitti.
3-Boy ve kilo olarak akranlarının biraz üzerinde.
4-Harf,hece,kelime yazma konusunda pek zorlanmıyor.

sguner_23' Alıntı:
Öncelikle değerleri yorumlarınız için teşekkür ederim.Birkaç arkadaş sormuş cevaplayayım.
1-Bende Bilişim tek. öğretmeniyim
2-Çocuk bu sene ana okuluna gitti.
3-Boy ve kilo olarak akranlarının biraz üzerinde.
4-Harf,hece,kelime yazma konusunda pek zorlanmıyor.

Söylediğiniz özelliklere göre 1. sınıfa başlamasında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor.

Çocuğunuzun özelliklerini en iyi siz bildiğiniz için son karar sizin.

Benim kızımda 66 aylık oluyor. 15 aylıktan beri kreşte. 3 yıldırda bağımsız anaokuluna gidiyor. Öğretmeni becerilerinin yaşıtlarından önde olduğunu söyledi. Ama ben göndermeyi düşünmüyorum. Bir sene daha genç göndericeğim. Çünkü ilkokul anaokulu gibi değil. Tenefüslerde büyük çocuklarla kaynaşıcaklar. Şu anki gibi korunaklı bir ortamda olmayacak. O yüzden bir sene daha bekliyceğim. Sınıftakilerden küçük olacağına büyük olsun. Oğlum bu sene başladı tam 72 aylık gitti. Ama onu bile büyük sınıflar kandırıp elinden herşeyi alıyorlar.

benim oğlum geçen sene eylül ayında 68 aylıktı. Göndermedim. Çok güvendiğim 5-6 sınıf öğretmeni ile uzun uzun görüştüm. Hepsi büyük göndermenin daha iyi o0lduğunu ,sistemin değiştiğini ama müfredatın değişmediğini, büyük çocukların sınıfta her zaman lider olduğunu söylediler. Bu arada oğlumu fiziksel gelişimide, bilişsel gelişimide gayet iyi . Çocuk erken okula başlayınca ,1,2,3. sınıflarda kas gelişimi iyi ise zorlanmaz. Çocuklar geçte olsa okuma yazmayı öğrenir. Ama zaman ilerleyince soyut kavramlar ortaya çıkınca (mat ematik fen gibi derslerde ) çocuk olayı kavrayamaz. 1,,2,3 sınıflarda zorlanmasada ilerideki eğitiminde başarısız olma ihtimali yüksek. Yapamıyorum kaygısı ile kendine güveni azalır. Bu nedenlerle ben oğlumu göndermedim. Bu sene 80 aylık başlayacağız 1. sınıfa..:)

fatihtasoz' Alıntı:
bende sınıf öğretmeniyim benim sınıfım bu sene 2 seçmece sınıf açıldı küçük öğrencileri bana verdiler benim öğrencilerin diğer şubelere göre gerideler rahat gözlemleyebiliyorum ve büyük gitmesi taraftarıyım..
arkadaslarimdan duyduguma göre hocama katiliyorum

sguner_23' Alıntı:
Peki 2 yıl üst üste ana okuluna gitmenin olumsuz yanları var mıdır?
Benim çocuklarımın her ikiside 3 yaşından sonra bağımsız anaokulundaydı. Sıkılır diyenler olabiliyor. Ben öyle birşey gözlemlemedim. Hatta yaz tatilinde okulu özlüyorlar. Bağımsız anaokullarında ilkokul gibi farklı yaş grupları olduğu için yapılan etkinliklerde yaş gruplarına göre değişiyor. Ama sizin çocuğunuz ilkokul bünyesindeki bir anaokuluna gitti ise öğretmenini değiştirirseniz en azından farklı şarkılar, farklı oyunlar öğrenir farklı etkinlikler yapar. Çünkü diğer türlü bu sene yaptıklarını tekrar edecek. 23 nisan da 3 sene aynı gösteriyi çıkartan öğretmen biliyorum.

edersoy ve brcdmr hocalarıma aynen katılıyorum küçük göndermenin dezavantaj ama büyük göndermenin ise avantaj olacağını düşünüyorum büyük olanlar her zaman için daha lider konumununda oluyorlar ezilme oranı hem de daha düşük oğlum aralık sonu doğumlumart nisan mayıs doğumlularla yanı gittiğinde aralarında 7-8 ay gibi fark olacak bu da oku löncesi çocuğu için önemli bir fark bizim anaokulu öğretmenimiz okul öncesi dönemdeki çocuklarda bir ayın bile farkı oluyor dedi oğlumun öğretmeni okula hazır olması demesine rağmen bu sene göndermicez birkaç sene üstüste ana sınıfanına gitmesinde bir sakınca olmadığını düşünüyorum hem bağımsız anaokulları yaş gruplarına göre sınıf oluşturdukları için daha faydalı olacaktır çocuğunuza...

bende aynı zamanda tecrübeli sınıf öğretmeni akrabalarımla görüştüm geçen sene 1. sınıfı okutuyordu küçük yaştaki çocuklarda bir sıkıntı yaşamadığını söyledi şimdi 2. sınıfı okutuyor özellikle matematik dersinde küçük çocukların zorlandığını ve geride kaldığını söyledi ...

benim oğlum 70 aylık ben göndermiyorum eğer 2. 3. kez gide3cekse anaokuluna öğretmen değiştirin veye okul daha iyi olacaktır

Arkadaşlar benim de kafam çok karışmış durumda,kızım eylül ayında 71 aylık olacak,okula gönderip gondermeme konusunda ciddi kararsızlık yaşıyorum,bir sene sonra gondersem 83 aylık olacak bu da çok fazla değil mi sizce? Bu sene anaokuluna giderse 3.senesi olacak okul öncesinde.sizce ne yapmalıyım.bu arada göndermek istedigim okulda hiçbir birinci sınıf öğretmeni belli değil.

Re: Ynt: 66 aylık civarı çocuklar okula gitmeli mi?

Ben meb bakanı olursam, veli çocuğuna öğretmen seçemeyecek.

Birinci sınıfa gidecek öğrencileri yetenek ve becerilerine göre eylül ayı seminer döneminde, öğretmenlerin kendisi seçecek.

tylnr09' Alıntı:
Arkadaşlar benim de kafam çok karışmış durumda,kızım eylül ayında 71 aylık olacak,okula gönderip gondermeme konusunda ciddi kararsızlık yaşıyorum,bir sene sonra gondersem 83 aylık olacak bu da çok fazla değil mi sizce? Bu sene anaokuluna giderse 3.senesi olacak okul öncesinde.sizce ne yapmalıyım.bu arada göndermek istedigim okulda hiçbir birinci sınıf öğretmeni belli değil.
bendee aynı durumdayım bugün anaokuluna kaydını yaptırdım benim oğlan 29 kasım doğumlu 3. kez anasınıfına gidecek öğretmen mümkünse okul değiştirin ama 1 e göndermeyin şu dönem gönderirseniz sınıfın küçüklerinden olacak
tabi burda çocuğunuzun hazırbulunuşluluğu da önemli

BBNET
Geri