65 Yaşındaki Öğretmen ve Müdürler Emekli Edilecek...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
yashaddi.jpg

Yaş Hadleri
Madde 40 – (Değişik birinci fıkra: 21/4/2005 – 5335/3 md.) İştirakçilerin görevleri ile ilişiklerinin kesilmesini gerektiren yaş haddi 65 yaşını doldurdukları tarihtir. (İptal ikinci cümle: Anayasa Mankemesi’nin 3/4/2007 tarihli ve E: 2005/52, K: 2007/35 sayılı Kararı ile.)Bu görevlere, 65 yaşını dolduranların açıktan veya naklen atamaları yapılamaz.
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?Me ... XmlSearch=

55 yaş üstü öğretmenler emekli edilsin
her-telden-f29/55-yas-ustu-ogretmenler-emekli-edilsin-t70917.html

Re: 65 Yaşındaki Öğretmenler Emekli Edilecek...

65 çok geç.
50-55 yaşlarında emekli edilmesi gerekir. Tabi emeklilik şartları düzenlenirse.

Milli Eğitim müdürleri yada Şube müdürleri vardır. Yoksa 65 üzeri öğretmen olma ihtimalini ben hiç düşünmüyorum

bencede o yaşta öğretmenden çok idareci vardır :+1:

bu zaten vardı. yeni bir uygulama değil ki.

65 yaş ve öğretmenlik yok artık :o

Bizim müdür baş yardımcısı emekli oluyor. Bu yaş meselesinden dolayı.

var var emin olun bir sürü o yaşta idareci var. hatta benim tanıdığım bir tane de öğretmen var öğretmen demeye de bin şahit ister zaten :)
Umarım emeklilik olayı düzenlenir de insanlar emekliliğe teşvik edilir. bu sayede de bekleyen atanamamış arkadaşlarımız atanır.

BT normları yine emeklilikten dolayı boşalmayacak en yaşlımız 35'dir galiba :) (istisnalar hariç)

yaşdan dolayı emekli olmaları gerekir artık ama bizim bt için yararı yok. o kadar yaşlı bt öğretmeni yok :puhaha:

Bunu sanki yeni biri icraatmış gibi göstermenin hangi zihinsel sığlıkla alakası vardır çok merak ediyorum. Bu dediğiniz uygulama taaaaa dedenizin zamanından beri var hani cumhuriyet tarihinin son 10 senesinde değil hayret bişey yaaa vallla hayret...

bizim okulda var...hatta bana kalsa yaşları 70 e yakında tahminimce nüfusta küçük yazıldığı için hala emeklilikleri dolmadı..Adamlar bugüne kadar haftada 10 saat derse girmiş bir de son sınıflara girmişler,yani 2.dönem hiç yok...

benim bir müdürüm vardı zamanında yaşını 2 yaş küçültmüş sırf geç emekli olmak için.

BBNET
Geri