600 liraya kadar fotoğraf makinası önerisi rica ediyorum

Kodla Büyü

sanalomer

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Özellikle objektif zoom'u motorla değil de elle olan tiplerden olursa iyi olur.
Önerileriniz nedir arkadaşlar? Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam zoom motoru elle olsun dediğinize göre SLR lazım size, hiç öyle bir kompakta rastlamadım.

ne amaçla kulanılacak..

Amatör kullanılacak. Elle zoom olanı istememizin sebebi, şarjı daha tasarruflu kullanması. Motorlu olunca zoom kullanınca, pil çok daha çabuk bitiyor.

Fuji film'in vardı ama hangi modeldi bilmiyorum.

Hocam eğer dijital istiyorsanız Sony den şaşmayın. Samsung, fujifilm ve nikon un bir kaç senelik dijital fotoğ makinelerini kullandım ama arkadaşın kaç yıllık 4 MP Sony makinesi kadar kalite fotoğraf çekemedim.

sanalomer' Alıntı:
Amatör kullanılacak. Elle zoom olanı istememizin sebebi, şarjı daha tasarruflu kullanması. Motorlu olunca zoom kullanınca, pil çok daha çabuk bitiyor.

Fuji film'in vardı ama hangi modeldi bilmiyorum.

anladım hocam, yalnız sadece pil kaygısıyla böyle bir tercih yapmak çok akıllıca olmayabilir..en kötü ihtimalle yedek pil alırsınız..

sanırım sizin aradıklarınız Fujifilm HS serileri hs 20 , hs 28

canon compak 14x yada daha fazla olan makinelerini tavsiye ederim ben kullanıyorum çok memnunum.. SLR de kullandım ama bu fiyatlara alacağınız SLR makinelerden kaliteli çekimler yapamazsınız ve optik zoom kullanışlı olmuyor.. SLR alacaksanız fiyatı birkaç kat artırmanız gerekir :)

sizin sözlediğiniz dslr cihazlardır ki biraz pahalıdır.

600 tl gibi bir rakama ancak 2. el bulabilirsiniz.

canon eos 450d 500d gibi bir model bulursanız alın.

eğer

paranız azsa
amatörün iyi bir modelini alın
bu Canon powershot sx150, sx140, sx40 ,sx30 gibi modeller olacaktır harika cihazlardır.
http://www.parkvitrin.com adresinden bakabilirsiniz

size fiyat konusunda yardımcı olabilirim

http://www.hepsiburada.com/liste/fujifi ... w%3dlister

Paraya kıy bunu al tarayıcı olarak bile kullanırsın :) fiyatı 800 TL

Camera_1512730.jpg

Sony Nex serisini tavsiye edebilirim ben size bu arada. Bilmem kaç X zoom yapıp çekeceğinize, Nex ile zoomsuz çekip crop yapın aynı yere varırsınız :)

Üstteki fujinin sensörü yaklaşık 6.4 x 4.8 mm iken nex'lerde bunun 3 katı büyüklüğünde apsc sensör var..

edit:

Dslr veya üstteki boyuttaki makinalar belirli bir yerden sonra taşıma sıkıntısı yaratıyor, ayrıca elinizde gören de yaratık görmüş gibi bakıyor..

BBNET
Geri