60-Hata: MessageM>failed to conneto to

Kodla Büyü

linuxx

Üye
okulumuza gelen öğretmen tabletlerinin aktivasyonunu sorunsuz bir şekilde yapıp dağıttım. fakat bir tanesinde "60-Hata: MessageM>failed to conneto to" uyarısı vermektedir. defalarca denememe rağmen aynı uyarı devam etmekte. okulun mail adresi ile tablet@eba.gov.tr adresine sorunu yazdım ama cevap bile vermediler. sizce ne yapmam lazım. bu arda tablet pybs.eba da kayıtlı olmadığı için arıza kaydını oluşturup gönderemiyorum da.

Aynı şey bizde de oldu, pybs.eba dan arıza kaydı oluşturup gönderdim, servisten çıkmış yakında gelir. Okulunuza gelen her tablet pybs de kayıtlı zaten hocam, seri numarasını yazarak tableti bulabilirsiniz, birisinin üzerine kayıtlı olmasına gerek yok.

ozge_bahar' Alıntı:
Aynı şey bizde de oldu, pybs.eba dan arıza kaydı oluşturup gönderdim, servisten çıkmış yakında gelir. Okulunuza gelen her tablet pybs de kayıtlı zaten hocam, seri numarasını yazarak tableti bulabilirsiniz, birisinin üzerine kayıtlı olmasına gerek yok.

hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. bizde yeni gelen tabletlerin hiçbiri pybs.eba da kayıtlı değil. o yüzden arıza kaydını oluşturup gönderemiyorum. e-tab4 'lerde bir sıkıntı yok, onlar kayıtlı olduğu için arıza kaydını oluşturup gönderebiliyorum.

Bizim okulumuzda da sadece bir öğretmen tabletinde aynı hata kodu var ayrica hata kodu 017 kullanici adi kimlik numarasi daha once kayitli hatasinida veriyor bazen mdm@eba.gov.tr ye de kaç defa mail attım garantiye de gönderdim ama çözüm olmadı sorununuzu cozerseniz paylaşın lütfen :)

sinem kasapoğlu' Alıntı:
Bizim okulumuzda da sadece bir öğretmen tabletinde aynı hata kodu var ayrica hata kodu 017 kullanici adi kimlik numarasi daha once kayitli hatasinida veriyor bazen mdm@eba.gov.tr ye de kaç defa mail attım garantiye de gönderdim ama çözüm olmadı sorununuzu cozerseniz paylaşın lütfen :)

Hocam sizin durumun aynısı bende de var.Bir öğretmen arkadaşta bu tc yada seri no kayıtlı hatası alıyorum.mdm@eba.gov.tr ye mail attım 1 aydan fazla oldu dönüş yapmadılar.telefonla ulaşmak istediğimde cevap vermediler.eğer bir çözüm bulabilirseniz paylaşmayı unutmayın lütfen.Ben de garantiye göndermeyi düşünüyordum ,siz garantiden de sonuç alamadığınıza göre benim aynı şeye şeyi yaşama ihtimalim yüksek

mdm@eba ya tutanak tutulmamış durumları mail atmayın işlem yapmıyorlar.
tablet sıfır ise öğretmen daha önce tablet almış demektir. yok öğretmen tableti almış ama iade etmişse tutanağı ebaya mail atın aktivasyon eşleşmenin kaldırılması diye.

ademola' Alıntı:
mdm@eba ya tutanak tutulmamış durumları mail atmayın işlem yapmıyorlar.
tablet sıfır ise öğretmen daha önce tablet almış demektir. yok öğretmen tableti almış ama iade etmişse tutanağı ebaya mail atın aktivasyon eşleşmenin kaldırılması diye.

hocam bu öğretmenimiz göreve bu yıl başladı. adına herhangi bir tablet'de kayıtlı değil

o zaman tablet sıfır değil :) hocam tespit ettiğiniz bu durumu tutanak altına alın müdür bey imzalayıp mühürlesin, mdm ye mail atın çözerler.

ademola' Alıntı:
o zaman tablet sıfır değil :) hocam tespit ettiğiniz bu durumu tutanak altına alın müdür bey imzalayıp mühürlesin, mdm ye mail atın çözerler.

Hocam bende ki durum şöyle;öğretmen tableti e tab 4 .daha önceki okulunda almış.PYBS den baktığımda tablet ile öğretmen eşleşmiş gözüküyor.Ayrıca tablete reset atıp wifi ye bağlanınca tablet aktif oluyur,öğretmen ve okul isimleri doğru şekilde gözüküyor.TC ve Eba şifre ekranına bilgiler giriş yapınca ' bu tc yada seri no kayıtlı diyor' .Tableti kapatmak istediğimde tablet kapanırken hoşgeldiniz ekranı çıkıyor ama tablet kapanıyor.tekrar açılınca yine tc ve eba şifre ekranı geliyor.Birde pybs de aynı öğretmenin 2. bir kaydı daha gözüküyor ama orada tablet eşleşmesi yapılmamış.Bu durumu izah edecek veya çözüm getirecek hiç kimseye ulaşamadım.İl kordinatörü mdm ye mail atın diyor,mdm ye 1 ay önce mail attım cevap gelmedi,15 gün önce bir mail daha attım yine cevap yok,geçen hafta bir mail daha attım yine cevap yok.Servisi aradım bu hatanın çözümü bizimle ilgili değil boşuna göndermeyin diyorlar.Artık çaresiz öylece kaldık bu nasıl iştir anlamadım gitti :verymad:

linuxx' Alıntı:
okulumuza gelen öğretmen tabletlerinin aktivasyonunu sorunsuz bir şekilde yapıp dağıttım. fakat bir tanesinde "60-Hata: MessageM>failed to conneto to" uyarısı vermektedir. defalarca denememe rağmen aynı uyarı devam etmekte. okulun mail adresi ile tablet@eba.gov.tr adresine sorunu yazdım ama cevap bile vermediler. sizce ne yapmam lazım. bu arda tablet pybs.eba da kayıtlı olmadığı için arıza kaydını oluşturup gönderemiyorum da.
bizde de bir tablette bu sorun oldu hocam. ben fabrika ayarına geri döndürdüm ve telefonumun internetine bağlandım. sonra tableti kapatıp açtım ve aktive edebildim.

sinem kasapoğlu' Alıntı:

Hocam sorunu çözdünüz mü bilmiyorum ama bende de böyle bir sorun vardı;maillere cevap gelmiyordu. Bende telefon yoluyla ulaştım. 03122969400 numarasından 9502 dahiliye bağladılar ve öğretmenin tc sini söyledim ve onlarda tablet le öğretmenin ilişiğini kestiler ve tablet şu an sorunsuz olarak kullanılmaktadır.Maillere cevap verememelerinin sebebi olarak mek k12 tr de sorunlar olduğunu belirttiler.okul kodu,tablet seri no,öğretmen tc no ve mail gönderip göndermediğinizi soruyor ve ona göre işlem yapıyorlar.oldukça kibar bir görevliye denk geldim 1 saat içinde sorun çözüldü.

Pazartesi deneyeceğim hemen. hocam sağolun umarım çözülür 2 ay oldu neredeyse çözüm bulamadım. tablette sıfır öğretmende daha önce tablet almadı durum tutanak olarak da atıldı mdm@eba ya ama umarım bu sefer çözülür

BBNET
Geri