5ler için yıllık plan hazırladım

Kodla Büyü

blackpeace123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
923
bende kendime göre plan hazırladım. isteyen değiştirip kullansın.başlıkta 5 ler yazılı ama 6lar içinde kullanacağım. seneye de programlamayı anlatırım artık.
 

Ekli dosyalar

  • 2013 2014 5-6LAR PLAN.rar
    10 KB · Görüntüleme: 752
pasha16' Alıntı:
5 ve 6 larda aynı planı mı kullanıyor herkes?

hocam açıkcası gecen seneki beşler şimdiki 6lara pek bir sey anlatmamıştım. anlattıklarımı da unutmuşlardır zaten. :D tekrardan anlatırsam anca anlarlar.5 ve 6lara aynı plan yaptım siz beğenirseniz sadece 5lere uygularsınız.
 
hocam ellerin dert görmesin öncelikle sizi tenzih ederek;
bunu her yere yazacağım, bu çocuklar yada hepinizin öğrenciler klavye tuşlarını iyi kullanıyor word konusunda iyiler de benimkiler mi kötü sadece,
bakıyorum etkinliklere çocukların bilgisayar kullanmasına özellikle 1 dönem için gerek bile yok, hatta bilgisayarı görmese birşey kaçırmaz bile. ben mi eski kafalıyım, bir excel'e girmedikten bir etkinlik yapmadıktan sonra ders boş geçmiş oluyor o çocuk o bilgisayarı 80 dakika dolu dolu kullanmalı, 2-3 haftada bir de bu konular anlatılmalı, böylece dinlenme haftası da olmuş olur çocuklar için.

Geçen sene ki 5'leri bunalıma soktum neredeyse, önce internet diye girdim, word'e 8.sınıflar kadar hakim oldular, powerpoint de işlerini fazlası ile görüyorlardı, donanımı da anlattım bilgisayar dergileri de okuttum hatta okul gazetesi diye gaz verip çalışma da yaptırdım ama bu sene bunların yarısı bile yok, öncelik eksikleri kapatmak olmalı. ttkb ye bakıyorum içim kalkıyor, 80 dakikaya yazık olacak diye bunalıyorum.

İçimi döktüm kusura bakmayın, benim için bilgisayar dersi yukarıda yazdığım gibi, 5 lerde ofis-internet,karşılaştığı soruna çözüm bulabilme veya yorum yapabilmesine yetecek kadar donanım, 6 larda PS, web tasarım veya bu düzeyde ne varsa, 7 lerde makrolar, sök-tak, formatından detay işlere kadar diye bir seviyede gitmesini isterdim. yani yarın lisede işine yarayacak meslek lisesine gittiğinde bu ne demeyeceği şeyler olmasını istiyorken saşma sapan konular, etik diye bir konu var mesela Allah rızası için bunu ödev ver, öğrensin, 40 dakika için yazık değilmi? yok yok şimdi bir çıkacak o yüzden bu haldeyiz diyecek bende ne halde olduğumuz anlatırım gibi geliyor ona göre gelsin birisi :mrgreen:
 
Geri
Üst