562 TL Tablet Arızasını Kim Ödemiş?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ok@n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ok@n

Site Gezgini
Okulumuzdan servise 4 tane tablet gönderdim. 2 tanesi garantiye dahil, diğerleri ise garanti harici. 562 tl servis ücreti olan tabletin herhangi bir ücret ödenmemesine rağmen "ödeme alındı" diyor. Diğer tablet ise ödeme bekliyor.
Soru 1: Şarj soketi kırık bir tabletin 562 TL servis ücreti normal mi?
Soru 2: 562 TL nasıl ödendi?
Soru 3: 200 TL'yi de ödenmiş gösterecekler mi?
Soru 4: Servise giden tabletler yaptırmadan almak mümkün mü?
Soru 5: Eğer 200 TL'lik arızayı yaptırmak istemezsek bizden herhangi bir ücret talep edecekler mi? (Kargo ücreti)

Not: 200 TL'lik arıza "ekran kırık" arızasıdır.

Konuyla ilgili bilgisi olan hocalarımın yardımlarını bekliyorum.

Ekli dosyalar

• servis.jpg
    servis.jpg
    13.8 KB · Görüntüleme: 1,588
Ne demek hayırlı işler hocam. Adam gibi soru sorduk. Biliyorsan cevapla bilmiyorsan da kafa bulandırma.

Sabahtan beri servise ulaşmaya çalışıyordum nihayet görüştüm. Size de belki yardımcı olur. Sorularımı cevaplıyorum.
Cevap 1: 562 TL'yi yanlış yazmışlar. 56 TL imiş normal fiyatı.
Cevap 2: Servisteki yetkilinin dediğine göre yapılan yanlışlıktan dolayı ücretsiz yapılacakmış.
Cevap 3: Garanti dışı arızaları öğrenciler ödeyecekler.
Cevap 4: Evet mümkün
Cevap 5: Herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Hocam gerçekten bu tamir işleri ile her ne kadar elimize tornavida lehim alıp biz yapmasakta ne kadar saçma bi öğretmen için. Yani hocam tabletim bozuk diye gelen bi öğrencinin bu sorusuna maruz kalmak bi öğretmen olarak ne kadar sinir bozucu değil mi? Yani öğretmen adı üstünde öğretmendir. Tabletin bozuk olması arıza vermesinden bize ne ki. Neden ben bu sorulara maruz kalmak zorundayım ki.

ok@n' Alıntı:
Okulumuzdan servise 4 tane tablet gönderdim. 2 tanesi garantiye dahil, diğerleri ise garanti harici. 562 tl servis ücreti olan tabletin herhangi bir ücret ödenmemesine rağmen "ödeme alındı" diyor. Diğer tablet ise ödeme bekliyor.
Soru 5: Eğer 200 TL'lik arızayı yaptırmak istemezsek bizden herhangi bir ücret talep edecekler mi? (Kargo ücreti)

sayın hocam 562 tl değil o yanlış yazılmıştır. Bizim öğrenci de bozdu şarj soketini 56,2 tl yatıracak ptt aracılığı ile telpaya

öğrenci yaptırmak zorunda mı peki? sen çocuğa zorla tablet veriyorsun, yanlışlıkla mini usb yi bozduğu için veya yanlışlıkla düşürdüğü için yaptırmak zorunda mı kalıyor?

karacan81' Alıntı:
Hocam gerçekten bu tamir işleri ile her ne kadar elimize tornavida lehim alıp biz yapmasakta ne kadar saçma bi öğretmen için. Yani hocam tabletim bozuk diye gelen bi öğrencinin bu sorusuna maruz kalmak bi öğretmen olarak ne kadar sinir bozucu değil mi? Yani öğretmen adı üstünde öğretmendir. Tabletin bozuk olması arıza vermesinden bize ne ki. Neden ben bu sorulara maruz kalmak zorundayım ki.

Aynen katılıyorum hocam, Eğitim fakültesini boşuna okuduk. Birileri öğrencilere tablet dağıttık diyebilmek için işin ameleliğini yapıyoruz.

egitimci.' Alıntı:
öğrenci yaptırmak zorunda mı peki? sen çocuğa zorla tablet veriyorsun, yanlışlıkla mini usb yi bozduğu için veya yanlışlıkla düşürdüğü için yaptırmak zorunda mı kalıyor?
Çocuk yaptırmak zorunda değil. Öğretmen de onun arızasıyla uğraşmak zorunda değil. Çözüm her il ve ilçede tablet arızalarıyla ilgilenecek teknik noktalar oluşturmaktan geçiyor. Tablet eğitim öğretimde kullanılacak ama arızasının kaydı teslimi proseduru bilmem nesi okulu meşgul etmeyecek. Hepimizin telefonu var arıza durumunda nereye gidiyoruz? Öğretmenimize mi gidelim?

titan1905' Alıntı:
ok@n' Alıntı:

sayın hocam 562 tl değil o yanlış yazılmıştır. Bizim öğrenci de bozdu şarj soketini 56,2 tl yatıracak ptt aracılığı ile telpaya

bende yanlış yazıldığını düşünmekteyim ben aradığımda telpa temsilcisi 62 tl mi ne dedi soru olarak sordum gerçi ama daha bunla ilgili bir adet tablet gönderdim dün bakalım tam fiyatı göreceğiz

Hocam MNG yi aras :mrgreen: in idare MNG gelip alsin yada öğrenciyi mngye yonlendirin niçin siz ugrasiyorsunuz. Sinif ogretmenleri yonlendirsin yada.sonuçta rehberlik gorevi

Ekranı kırılan tablet için bizden 275 tl talep edildi 200 yine iyiymiş. Fiyat farkı nerden kaynaklanıyor acaba :shock:

Hocam şarj girişi artık telpa tarafından onarılıyor.Zaten kronikbir sorun.Bizede maliyet çkardılar sormadan tamir etmişler.Tabletlerde geldi ne para isteyen oldu nede soran.Zaten kafalarına göre tamir edip 200 tl ücret çıkaramazlar.Önce arayıp onay almak zorundalar.Bizde gidip tamirciye bile yaptıranlar var.Hatta bir öğrencim reset attırmaya 30 tl vermiş:)Herhalde bazende yanımıza gelmeye korkuyorlar bozduk diye.

BBNET
Geri