55 bine bu araba(symbol) alınır mı?

Kodla Büyü

Phascolarctos cinereus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Merhaba,
Bugün "tohatli" nickli arkadaşımla araç ararken renault(bayii) a gittik. Hemen hemen çoğu aracın sıfır fiyatını donanımları vs iyi bilirim sayılır. Ancak symbolün fiyatına bakma gereği hissetmemiştim hiç. orda görünce çok şaşırdım bildiğin symbol full + full + full + kuşu olsa bile 55.000 nedir diye çok şaşırdım. Tamam fiyatlar çok arttı onuda kabul ediyorum. Dedim ki hani acaba öyle yazıp fiyatı mı indirip satıyorlar çünkü bir iki yerde olmuş bak bunu yazıyoruz ama fiyat bu değil indirimi var kampanyası var tarzında birşey bekliyorum. Satış danışmanına ciddi ciddi sordum, o kuş beyinlide dalga geçti :) sonra linea fiyatlarını biliyormusun diye atarlandı. dedim bu araba linea sınıfında mı :D, Aaaaaaaaa rica ederim lütfen tabiki linea sınıfında falan dedi. bende symbol albea sınıfında değil mi diyorum hala. neyse dedim benim için gelmedik sustum. sonra çıkarken çok sinir oldum nedense. Adam zaten galerici ağızlı bir elemandı, patron falan değildi. konuya geleyim burası hikaye :)

Mümkün olduğunca rasyonel düşünen bir insanım yada olmaya çalışıyorum. Ne siyasette ne futbolda ne de araba fanatizmle alakam yok :D Amacım araç veya marka aşağılamakta değil. dedim bizim forumdakiler aydınlatsın beni. clio symbol ün 1.2 - 1.4 - 1.5 benzinli tüplü dizel hemen hepsini kullanmışlığımda var.

55.000 tl niz olsa 2004 kasa symbolün üstüne bir kaç elektronik oyuncak eklenmiş ve hafif makyajlanmış, dizel dahi olsa bu arabayı alır mıydınız? Ya da bana bu arabayı almak için mantıklı bir sebep söyleyebilir misiniz? Birde linea kıyaslaması (bence yanlış bi kıyas) sizce ne kadar doğrudur? Eleştirin lütfen

Elemanın ağzının üstüne banyo terliği ile iki tane yapıştırsaydın onunda aklı başına gelirdi :D :puhaha:

Hocam genelde fiyatı uygundur diye yada az yakar diye alınır bu araç. Başka sebep bilmem :)

vallahi neyini eleştirecen hocam. bende jazz'ımı sattım araç bakıyordum. renault bayisine girdim edc şanjıman 1.5 dizel clio'ya 60 bin lira istediler :) 54 bin tl'ye 27 bin de honda civic elegance lpg otomatik vites aldım :)
para vardır alırsın ama sıfır araba almak bence gereksiz.

Hocam sadece şirket arabası olarak alırım bunu. Vergi indiriminden faydalanmak için 2 yaşında bir araç almak yerine 0 km araba alırım. Çalışanlar gavur malına biner gibi bindikleri için de ya dacia, ya reno ya da fiat grubundan araç tercih ederim. Bu durum haricinde de 55 bin tl'yi bu araca vermem, vereni de odunla döverim :D

almam

ama en yeni clio eskilerine (kendi zamanlarındaki) nazaran çok şık hani polodan bile şık.
sahil şeridi beşiktaş bakırköy üsküdarda parasal kalbur üstü bayanlar tuttu bunu. bakırköy sahilde yada beykozda dolanın çok bayan kırmızı clio biniyo harbiden

Eğer bir kıyaslama yapacaksanız Peugeot 301 ve citroen c elysee ile yapın.
Symbol dizel 52 - Astra dizel 73 bin liradan başlıyor. Arada kalan 20 bin lira acaba değer mi? Birazda buradan bakarsanız daha faydalı olabilir tartışma..

Yeni clio hb ler tasarım olarak çok güzel ama bence sadece VASITA :) Yani bin git... Keza B sınıfı araçların hepsi öyle. Clio, Polo, Palio, 208 vsvs.

Zevk, ihtiyaç, maddiyat falan hepsi önemli ama benim 55 bin liram olsa giderim oturaklı bir D sınıfı alırdım. :idea:

Renault yıllardır oluşmuş marka algısını kullanıyor. Aynı şeyi vw ve opel de yapıyor. Bunun sonucunda kağıt gibi denilen clioya inanılmaz paralar isteniyor.
Ne kadar şık olursa olsun aracın malzeme kalitesi ve güvenlik çözümleri ön planda olmalı. Çoğumuz eşimiz çocuğumuzla araçlarımızı kullanıyoruz. 55bine yakışıklı ve donanımlı clio yerine, daha sağlam baz model bir araca binmek daha güvende hissettirir.

Kesinlikle o parayı clioya vermezdim. Daha iyi araçları aynı fiyata rahatlıkla bulabilirsiniz(marka takınıtınız yoksa). Linea ile karşılaştıran elemana gülüp geçilmeli, araç sınıfı-segmenti tabirinden haberi yok galiba.

Velhasıl kelam parçası ucuz az yakan araçların ne amaçla kullanıldığı ortada. Tercih meselesidir tabii saygı duyarım fakat ailemi bindireceğim araba öncelikle güvenli olmalı. Clio bu sınıf araçlardan değil hele de bu fiyata...

oracle' Alıntı:
Eğer bir kıyaslama yapacaksanız Peugeot 301 ve citroen c elysee ile yapın.
Symbol dizel 52 - Astra dizel 73 bin liradan başlıyor. Arada kalan 20 bin lira acaba değer mi? Birazda buradan bakarsanız daha faydalı olabilir tartışma..

kesinlikle. symbol full e 55 dediler. 301 in dizel full une 50 veya 52 demişti. liste fiyatları farklı ama dün aldığımız fiyatlar. octavia veya rapid sedanlarda 1.2 olanları o fiyat donanım olarakda çok farkı yoktur. en fazla navigasyon yoktur. hem vergisi düşük. hemde 1.2 tsi ler dizel gibi yakıyor.
------------

birde clio ile symbol farklı artık. benim bahsettiğim araç bu

Ekli dosyalar

• 1aed8f86-c971-43e2-9437-e1d3980e1d40_symbol.jpg
    1aed8f86-c971-43e2-9437-e1d3980e1d40_symbol.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 1,770
Aynı şey benim de başıma geldi bir yıl önce. En full ü 51 bin dedi. Ben de dedim ki: Herşey güzel ama arabanın üstünde "clio" yazıyor almam dedim. :D

Arkadaşlar az çok malzeme ve işçilik nedir hepimiz biliyoruz. Clionun; konsol, kapı içi, havalandırma ızgaraları ve direksiyon altı plastik kalitesine bir bakın derim. Elinizle bastırın, esnetin, açıp kapatın. Ve bunları karşılaştırdığınız diğer araçlarda da yapın. İnanılmaz bir fark olduğunu göreceksiniz. 55lik clio ile 40lık sandero arasında 1 gram malzeme farkı olmaz mı? Ben aradaki 15bin TL farkı donanımdı, tasarımdı falan vermem verene de engel olurum. Dacia alırım daha iyi, cebimde kalan parayı yakıta harcarım...

Az yakan 1.5 dci motoru ve sorunsuz şanzumanı elbette göz ardı edilmez ama geri kalan kısmı verilen paraya değmez. He illaki "renault olsun" diyen, "param var" diyen varsa o başka.

tamamen tüketim toplumu olup çıktık tüm olay bu. üzerine üstlük insanlar bu paraları biriktirip de vermiyor genel olarak krediyle alıyorlar. sonra ödenen faizler falan fistan. ha ben çok mu farklıyım para birikmediği için ben de ev alırken ev fiyatının 5/1 i civarında kredi çektim ama faizle beraber ödüyor olduğum çektiğim kredinin yarısı ediyor neredeyse. ama araç için bu kadar yüksek fiyatları üstelik de sırf göze güzel görünüyor diye vermek mantıklı gelmiyor. ikinci el qashqai o fiayata almak daha mantıklı değil mi?

Bahsedildiği kadar kötü ve yerden yere vurulacak bir araç değil clio. Güvenlik konusunda ise güvenliği zayıf bir araç olduğunu düşünmüyorum.

Arac fyaylari cok yuksek. Sifir araba istiyorsaniz ucuz olmasi algisini unutun. Kucucuk hyundai i10 bile 40 bin tl nin uzerinde.

Yakın zamanda skodaya gittim. rapid spaceback diye bir modele baktım. 53bin, dizel ve gayet güzel, özellikli bir araba. clioya 5 basar.
skoda-rapid-spaceback-au-salon-de-francfort-2013-05-10989679iurkh_2038.jpg

ilk arabam brodway 2. arabam 2008 clio symbol

2 arabamdan da memnunum. çünkü alma sebebim belliydi. ayağımı yerden kesecek, masrafı olmayacak, az yakacak, parçası ucuz, kendisi ucuz ve satması kolay

konfor derseniz yok, güvenlik derseniz çok zayıf, malzeme kalitesi hem kaportada hem iç donanımda yerlerde

bundan sonra alacağım araba ford,honca,vw ya da skoda olacak

55 bin lira para sıfır symbole verilmez. + full +full nedir ki symbolde.

4 Yıldır 2010 model 1.5dci symbol kullanıyorum. aldığımda 5200 km idi ikinci el almıştım. Şu anda 125.000 km de :) Sürekli uzun yoldayım. Sonuçta symbol eğer aracın başka bir sıkıntısı yok ise 130 km hıza kadar hissetmezseniz. Kimse abartmasın. Ancak 140'dan sonra direksiyonda titreşimler başlıyor. Ben bu araçla 200'ü gördüğümde direksiyon titreşimleri 140-150 seviyesi arası gibiydi. (Hava çok güzel ve rüzgar yoktu. Lütfen denemeyin!!) Ancak güven verdimi tabiki de hayır. Bu aile aracı az yaksın ben uzun yolda 130-140 bandını geçmem diyorsanız bu aracın ikinci elini alabilirsiniz. Sıfırdan zarar edersiniz. Aracın içi modern yani orta halli bir aile için çift hava yastığı klima abs yeterli diye düşünüyorum. Symbolü kim alır? Ben doğan şahin tipo uno binmem, 2010'dan eski arabaya binmem az yaksın beni götürsün parçası bakımı ucuz olsun diyen alır. Yani araba bu. Yol tutuş konusunda bir çok araç kullandım kötüden iyiye doğru sıralayayım. Symbol 2010< Linea 2012<Accent Era 2011<Kia Rio 2009 Bu gruptan bağımsız yol tutuş olarak Skoda<Opel<Wolksvagen<Audi=BMW diyebilirim :) Mercedesin eski modelleri kullandım ama yeni kasalardan nasip olmadı o yüzden yargısız infaz olmasın.

Hocam 3 ay önce 0 dacia duster aldık, aracı alırken renault diğer arabalarını da araştırmış buludum. Bir kere symbol ile clio yu karıştırmamak lazım, 2 si ayrı araçlar. Eskiden clio sembol diye üretiyorlardı artık sembol ayrı clio ayrı. Gelelim asıl meseleye sembol dacia logan sedan kasaların reno markası ile piyasaya sürülmüş şekli tamamen algı ile oynanmak için yapılmış bir hareket. Bilen bilir reno dacia markasını solenzo ve logan ile piyasaya soktu. Fakat ciddi kalite problemleri edeni ile açıkçası solenzo zaten hiç tutmadı logan biraz sattı ama piyasada hep dandik araba olarak bilindi. Dacia sonradan özellikle duster ve loggy ile piyasada ciddi yer aldı, kaliteyi de çok ciddi oranda arttırdılar ama lodan ın kötü namı hep zihinlerde kaldı. Bu yüzden loganın sedan modelini reno markası altında sembol olarak değiştirdiler, lodan ise sadece mcw modeli ile geniş büyük araç olarak piyasada bir kaç yıldır.

Biraz araştırırsanız aynı model logan mcw ile aynı model sembollerin ön konsollarının bile hemen hemen aynı olduğunu görürsünüz.

O para verilir mi meselesine gelince kesinlikle verilmez. Aynı aracın dacia markalı logan mcw si bile daha geniş ve daha oturaklı olmasına rağmen 0 ı 44 falan

benim aracım yok ama 55 binim olsa symbol yerine gider
2005-2006 BMV 316i-320i
Honda civic 2010-2012 elegance
volkswagen jetta 1.6 TDİ 2011 ve üstü yeni kasa
gibi sağlam güvenilir 4-5 yaşında araba alırım arabaya biniyorum derim :D

renoyu ne kadar aşağılasanız bile her zaman en çok satan arabadır bilader. 1.5 dci motor sorunsuz, performanslı oluşu ve az yakmasıyla efsane olmuş durumda. bakımları ve parçaları opel honda wv gibi araçlara göre hesaplı. şehir içinde ford, honda, fiat gibi araçlara göre süspansiyonu daha yumuşak. 110 km hızla yaptığın kazada altında volvo bile olsa kurtulma şansın zayıf.

55 bine 0 symbol almazdım 2013-14 megane 3 alıdrım 105 lik. ki benim megane da 10 hava yastığı abs esp şğp kos dık fdü .... cart curt

alanı ben dövücem. teneke 55 bin ise honda Toyota kim bilir kaç para eder.. şerefsizler milleti söğüşlemek iin bu tür saçma arabaları millete fahiş fiyata satıyorlar....

2008 reno clio symbol marka arabanın motoru nissan kaşkai de

yani gerçekten renoyu bu kadar aşağılamayın. illaki bir yerlerden kısıyorlar. kaporta ince mesela ama mitsubushi asx inde kaportası ince. ona göre fiyatı var

herkes ister güzel sağlam arabalara binmeyi. ben şimdi dizel vw golf istiyorum ama 70 den başlıyor

BBNET
Geri