50 bin teknik öğretmene YÖK umudu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
kızmayın arkadaşlar o zamanlar hakkımız yenmişti..şimdi alıyoruz

Bu konuda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı şüpheli. Yapılsa bile teknik öğretmenlere direk mühendis ünvanı verilmeyecek. :!: Öncelikle fark derslerini alıp o derslerden başarılı olmaları gerekecek. Dersler hangi üniversitelerde verilir, öğretim üyeleri ne tür sınavlar yapar muamma.
Benzer çalışma ile 1992 yılında 3795 sayılı kanun çıkartılmış , 2002 yılına kadar geçen 10 yılda ancak 100 kadar teknik öğretmen bu kanundan faydalanarak mühendis ünvanı olabilmiş. 2002 yılından itibaren ise yeterli talep olmasına rağmen, YÖK öğretim elemanı ve yer yetersizliği gibi nedenlerle ilgili kanunu uygulamamıştır. Kanun geçse bile yine YÖK benzer katakullilerle engeller. Öğrencilerine okulu uzattırmakla övünen, sınav okurken öğrenci kağıdı sanıp değerlendirdiği kendi cevap anahtarına bile 70 veren seçme öğretim üyelerine bu dersleri verdirir. Çok az kişi başarılı olur.

Normal ÖSS-YGS puanı ile devlet üniversitesindeki Metal Öğretmenliği-Su Ürünleri-Ziraat Mühendisliği gibi bölümlere bile giremeyen vatandaşlar KKTC deki üniversitelerde Bilgisayar Mühendisliği okuyup mezun olabiliyor. Bu kişilerin yeterliklerini sorgulayan yok.

bilisim-tef' Alıntı:
bötecilerin zoruna gitmiş :P

hocamın biri yazmış senle aynı forumu kullanıyorum diye utanıyorum demiş.. ben sende insansın ben de insanım diye bile utanıyorum yazıklar olsun senin gibi adama benzeyen şeye... o dili sen daha uygun şekilde kullan git...

sezginozturk' Alıntı:
Böte ye de istiyoruz mühendislik ünvanını. Hatta 2 yıllık bilgisayar önlisans mezunlarına ve hatta meslek lisesi mezunlarına istiyoruz mühendislik ünvanını. Nede olsa 28 şubat olmasaydı. Tüm bu mezunlar mühendsilik okuyabilecekti.
Belkide 28 şubat olmasaydı tüm lise mezunları mühendis olabilecekti.
İstisnalar var tabi anadolu lisesi okuyupta böte okuyan arkadaşlar istisna sayılır onlara verilmesin mühendislik. Nede olsa istese mühendisliği yazabilirdi.
:D
Hey Allahım ya. dünyanın sonu gelse 28 şubattan ve Ordudan bilecekler.

bende türkiye de ilk 500 e girerek öğretmenliğe gitmek zorunda kaldım. sen olsan bunu nasıl telafi edersin. ben lisesi başladığım da önümüz açıkdı. lise 2 de kapandı. sen kendi aklınla telafi et bakalım mağduriyetimi!!!!

Kardeşim kıskançlık yapmayın.Üniversitede okuduğumuz dersleri biz biliyoruz sizde biliyorsunuz.Mühendislik derslerini okuduk.Sadece unvanımız yoktu.Birçok arkadasım mühendislikte okuyan öğrencilerden daha iyiydi.Mühendisleri öğretmen yapıyorlarda bizim hakkımız olan ünvanı bize neden vermiyorlar.KISKANÇLIĞA gerek yok.Hakkımız olanı alacağız.

Burada ne kavgalar çıkmış .Bence hiç gerek yok arkadaşlar.Ben düz lise mezunu olup tef bilgisayar mezunuyum.Yüksek lisansımı bı üniversitenin mühendisliğnde başladım 1 yıl bilimsel hazırlık okuttular.Bu dersler genelde fark dersler ama zor oluyor yanı dersler.Bence okuyabılen olursa verılsın ünvan ne var bunda.Kimsenın zoruna gıtmesin.Çalışıp, uğraşan, kendini geliştiren alsın her türlü ünvanı.Ama Bötelileri anlamıyorum gerçekten lisans dersleriniz bizimkine göre hafifti o yüzden bu kadar problem yaratmayın.

mühendislere sanki her yerde iş var. Bugün özel şirkette bir mühendis teknik öğretmen kadar maaş alamıyor bile.. teknik öğretmen ek dersiyle birlikte iyi bir şirkette ki mühendis kadar alabiliyor.
(bilkent burslu mühendislikten mezun birisi istanbulda iyi bir şirkette 2.5 milyarla başlayabiliyor, düşünün bu insan Türkiye derecesi yapmış, bir tanıdığım da normal bir üni. makine müh. mezun oldu 900 tl ye başladı :? konya da.)

sorun atanamamış teknik öğretmenlerin fark derslerini verip, öğretmen olamıyoruz bari mühendis olalım derdin de olması. Onlarda atanabilseydi bence mühendis olmak için uğraşan çok fazla teknik öğretmen olmayacaktı.

BBNET
Geri