5 ve 6'lar için 2.Sınav

Kodla Büyü
Öğretmenim yayınevi adına ben özür dilerim. Bu bağlantıdan indirebilirsiniz : https://www.kisa.link/EBiCv
"Görsel düzenleme" konusunda belirlenen zaman dilimi içerisinde; hem görsel dosya uzantılarını, hem bitmap-vektörel varkını kavrayan, üstüne paint, canva ve tinkercad işleyebilen öğrenci var mı vatan topraklarında? Örnek çalışma sorularında bu konuların tamamına yer verilmiş de, merak ettim doğrusu...

"Görsel düzenleme" konusunda belirlenen zaman dilimi içerisinde; hem görsel dosya uzantılarını, hem bitmap-vektörel varkını kavrayan, üstüne paint, canva ve tinkercad işleyebilen öğrenci var mı vatan topraklarında? Örnek çalışma sorularında bu konuların tamamına yer verilmiş de, merak ettim doğrusu...
Kazanım - ders saati ilişkilendirmesine bakarsak bu süreler içerisinde bunları kavrayan paralel evren de dahi yoktur diye düşünüyorum. Anlatmak istesen 8 hafta sürer en az.

Öğretmenim, çok haklısınız. Biz maalesef müfredata göre soru üretiyoruz. Ben kendi 5. Sınıflarıma da tinkercad göstermedim örneğin. Ayrıca hemen hemen her sene konular 2-3 hafta geriden gelir. Ben çocuğun öğrenmesine bakarım. Öğrenmeyip geçtikten sonra ben anlatsam ne anlatmasam ne. Bu sebeple şuanda da gerideyim. Ama çocuklar canvayı öğrendiler örneğin. Bir görselin arka planını temizlemeyi, iki görseli istediği ölçülerde birleştirmeyi öğrendiler.
Birde hem hazırladığımız kitap hem hazırladığımız sorular farklı seviyelerde öğrencilerin hepsine hitap etmesi gerektiği için farklı bileşenler içeriyor. Kitabı özel okulda kullanıyor, köy okulu da, sosyoekonomik seviyesi yüksek bir mahalledeki bilgisayar laboratuvarı olan okulda kullanıyor sınıfları 40 kişi üstü olan laboratuvarı bulunmayan okulda. Bu sebeple herkes bir şekilde aradığını bulmalı.

ilksms
Geri