5. ve 6. sınıf uygulama sınavı

Kodla Büyü

cumalisav02

Aktif Üye
Arkadaşlar ben yazılı yerine scratch'ta öğrencilerin hazırladığı projelere not vermek istiyorum. Yazılı sınav zorunlu mu?

Ben ortak sınav yapıyorum. 2.Dönem dersler hep uygulama ama sınav ortak yazılı. Gayet güzel oluyor...

Hem uygulaması hem de notları güzel oluyor. İlçe zümresinde öğretmen şartları uygunsa uygulama sınavı yapabilir diye karar alınmışsa böyle yapmak en iyisi bence. Scratch programında küçük bir oyun tasarlayıp yaptık. Sonra sınavda bu oyunu yapmalarını istedim ve sonuç sınıfın %95i 100 aldı. Kodlama konularında yazılı sınav yapınca düşük alıyorlar bence mümkün oldukça uygulamalı yapmak gerek 👍

Son düzenleme:
Bilişim sınıfı olmayanlarda uygulama yapabilen var mı? Yaptıysa ne tür yöntemler kullandı? Paylaşırsa sevinirim.

uygulama sınavı sıkıntılı bence , ney göre not verdin diye bir cizelge hazırlaman lazım diyorlar, kime kaç puan vereceksin adaletli olabilecek misin vb. onunla uğraşana kadar yazılı okumak daha kolay.

uygulama sınavı sıkıntılı bence , ney göre not verdin diye bir cizelge hazırlaman lazım diyorlar, kime kaç puan vereceksin adaletli olabilecek misin vb. onunla uğraşana kadar yazılı okumak daha kolay.
Dereceli Puanlama Rubrik ölçeği hazırlarsınız. 100 puan üzerinden hangi aşamaya ne kadar puan vereceğinizi belirlersiniz. Blok kodlama için bence en iyi degerlendirme uygulamadır. Yazılı sınavlar kodlama gibi uygulama öğrenme düzeyi için ne kadar geçerli ve güvenli? Uygulama sınavı daha iyi.

Net ifadeler içeren ölçeğiniz olmalı, bastırıp çocuklara dağıtmalısınız ben pc sayısı kadar bastırıyorum bütün sınıflar aynı kağıtları kullanıyor. öğrenci yaptığı çalışmayı portfolyoya belleğine kaydedebilir size dosyaları ağdan gönderebilir ya da ekran görüntüsü alabilirsiniz, öğrenciye hatalarını söyler işaretler notu verip geçersiniz. Bir derste sınav olur ve notu verilir. Sistematik giderseniz yaxılıdan çok daha kolay. Benim önerim sınavdan bir hafta önce bir benzerini çalışma olarak vermek yaptırmak. Ayrıca uygulamalı sınavda kitap defter notlar her şey açık bilgiyi kullanmasını bilsin yeter ki bizim istediğimiz de zaten bu 👍

Son düzenleme:
BBNET
Geri