5.sınıfların ilk dersi

Kodla Büyü

misty

Üye
merhaba. ben aday öğretmenim. pazartesi 5.sınıflardan bir şubenin ilk dersi bilişim. nasıl bi durumda oluyorlar. türkçe, mat, bilişim gibi dersler alacaklarını biliyorlar mı mesela

Sınıf gurupları kurulmadıysa bilemeyebilirler ama emin olun fazlasını da biliyorlar. Bilmiyorsa da okula gidip ders programını eline alınca öğrenirler hocam.

Genelde Ilk dersler, tanışma, defter vs bilgisi verme, sonrasinda ders programi yazdirma ve kitap dagitma derken bitiyor

5.sınıflar her şeye yeni oluyor. 3 aydan fazladır tatildeler, okul kuralları da onlara "yeni" gelecektir.
İlk dersiniz öğrencilerle tanışma, tabi bu annen baban ne iş yapıyor minvalinde değil, bu dersin içeriği, hedefi nedir, okul imkanlarınız nelerdir, sene boyunca neleri hayata geçireceksiniz, lab. var mı yok mu, özel ders kitabı aldıracak mısınız, defter tutacaklar mı, hangi özelliklerde defter istiyorsunuz, gibi genel geçer konularla geçecektir. Bu sırada siz de öğrencilerin bilişim alanındaki hazırbulunuşlukları hakkında bilgi sahibi olmuş olur, ilerki ders planlamalarınızda bu bilgileri kullanırsınız. Öğretim programı bu yıl değiştiği için bir tık fazladan kafanız karışacak ama MEB'de ve branşımızda bunun sonu yok maalesef, hızlı alışırsınız. Meslek hayatınız ve yeni döneminiz hayırlı olsun.

5.sınıflar her şeye yeni oluyor. 3 aydan fazladır tatildeler, okul kuralları da onlara "yeni" gelecektir.
İlk dersiniz öğrencilerle tanışma, tabi bu annen baban ne iş yapıyor minvalinde değil, bu dersin içeriği, hedefi nedir, okul imkanlarınız nelerdir, sene boyunca neleri hayata geçireceksiniz, lab. var mı yok mu, özel ders kitabı aldıracak mısınız, defter tutacaklar mı, hangi özelliklerde defter istiyorsunuz, gibi genel geçer konularla geçecektir. Bu sırada siz de öğrencilerin bilişim alanındaki hazırbulunuşlukları hakkında bilgi sahibi olmuş olur, ilerki ders planlamalarınızda bu bilgileri kullanırsınız. Öğretim programı bu yıl değiştiği için bir tık fazladan kafanız karışacak ama MEB'de ve branşımızda bunun sonu yok maalesef, hızlı alışırsınız. Meslek hayatınız ve yeni döneminiz hayırlı olsun.
Teşekkür ederim hocam sizlerin de yeni dönemi hayırlı olsun. İlk gün ders işlemiyorum yani öyle mi?

Çocuklarla tanışma ailelerine iş yapar
Kim teknoloji ile haşır neşir ne kadar zaman geçirir kimin hangi sosyal medyası var teknoloji bağımlılığı olan var mı kimde PC var yok
BT labiniz varsa oturma planı vs oluşturun
Derken zaman biter

ilksms
Geri