5.sınıf bilgi paylaşım araçları

Kodla Büyü

goksirine

Aktif Üye
5.sınıfların konusunda bilgi paylaşım araçları var, işbirlikli yazarlıkmış, web günceleriymiş... ben bunları kendim tam bilmiyorum ki ne anlatayım çocuklara. internette de yok doğrudürüst bişey. elinde bunlarla ilgili sunu olan var mı acaba?

Hocam 5. sınıflar konusu tam bir işkence, dersleri zar zor işliyoruz. Bu konulara dair hiç bir kaynak yok. Talim terbiye kurulu din ile ilgili dersler, bilim uygulamaları matematik uygulamaları, kürtçe dersleri için öğretim materyali adı altında kitap yayımladı. Ama bizim derslerle ilgili bir şey yok her hafta sonu anlatacağım şeylerle alakalı araştırma yapıyorum o basamağa uygun doğru dürüst bir şey de bulamıyorum. Gönül diyo ki her derste sal çocukları serbest bırak. Vicdan yapıyorum sonra bırakamıyorum:)

Ayrıca önümüzdeki haftanın konularında youtube, facebook twitter gibi konular var , nasıl anlatırsan anlat artık.

Bir an önce bir çözüm bulsak iyi olacak ama ne bulsak.

evet hocam yaa. sadece ben yaşıyorum galiba diyordum bunları, sürekli sunu ara, bulamıyorsun zaten, hazırla. uğraşıp duruyorum yaa. okulda engelli de bu siteler şimdi. gösterelim desek o da yok. ne gıcık, sinir oluyorum...

nasıl yani. plan yaptık tabi. bu sitede bi hocamızın hazırladığı plan vardı onu düzenleyip kullandım ben.

ben 5. sınıflara word ile başladım. Az önce çizgi film kahramanları ekleme, baloncuk ekleyip isimleri yazma,baloncuk boyama, sayfa rengini değiştirmeyi yaptık. Çocuklarda eğleniyor. Deftere planda ne yazıyorsa yazıyorum, fakat işlediğim konular farklı oluyor. Yoksa 5. sınıf konuları biraz sıkıcı

goksirine' Alıntı:
nasıl yani. plan yaptık tabi. bu sitede bi hocamızın hazırladığı plan vardı onu düzenleyip kullandım ben.
Nasıl yanisi şu: 5.sınflar biliyorsunuz seçmeli,MEB herhangi bişey açıklamadı içeriğe dair benim bildiğim. Acaba kaçırdığım bişey mi oldu,yayınlanan plan mı var anlamında....

skolst' Alıntı:
hocam ben eski 5.basamak planını işliyorum gayet de verimli geçiyor..

Boş geçmesindense en doğrusunu yapıyorsun hocam ancak şöyle bir durum var talim terbiyede yayınlanmış bir öğretim planı var. Gıcık müfettişin birisi sen niye plana uymuyorsun der canın sıkılır. Netice de bu plana uymak lazım ama adamlar en azından bir kılavuz kitap yayınlasalar. 6,7,8 lede dersin nasıl geçtiğini anlamıyor altını çiziyorum 8 lerde bile :) etkinliklerleri uygulayıp duruyoruz. Ama 5. sınıflar geleceği zaman sınıftan kaçasım geliyor. Geç meç yayınlasalar da bir şey en azından ikinci dönem rahatlasak.

sdh' Alıntı:
goksirine' Alıntı:
Nasıl yanisi şu: 5.sınflar biliyorsunuz seçmeli,MEB herhangi bişey açıklamadı içeriğe dair benim bildiğim. Acaba kaçırdığım bişey mi oldu,yayınlanan plan mı var anlamında....

İçerik yok öğretim planı ve hazırladığımız yıllık plan var.

Bir de milletin seçmeli dersinde kitap mitap var bizde yok günlük plan hazırlıyoruz onuda unutmuşuz saçma sapan bir şey oluyor :) Müfettiş görsün :)

hocam ben 4. ve 5. basamakları birleştirip öyle ders işliyorum. önceleri öğretim programına göre işleyim dedim. 80 dakika çocuklara işkence gibi geldi tabi bana da. şu an çok iyi gidiyor. hatta bugün çocuklar "hocam bilişim teknolojileri dersi çok eğlenceli" dediler. sevinçten ağlayacaktım :mrgreen:

2 saat dersin birinde planda ne varsa onu anlatıyorum, fazla derine kacmadan, anlayabilecekleri şekilde basit sunu şeklinde genelde izletiyorum kısa acıklamalarla. diger dersimizde de paintten başladık şimdi word gösteriyorum.
müfettiş geldi rehberlik için. herşeyi istiyor. çattım yani birine:( planda ne yazıyorsa defterde o olacak. ama anlattıgın da farklı olmayacak dedi. yarın gelir, sorar çocuklara bunu görmüşsünüz nedir diye, ne cevap vercez yoksa.
8lerde hiç ders işleyemiyorum, notu varmı hocam bu dersin, karnede görünmücek dimi... sinir edip duruyorlar beni. bende html etiketlerini yazdırıyorum defterlerine:( bayılıyorlar:)

BBNET
Geri