5 bin lira maaş alan hakem kurulu üyeleri, memurun halinden

Kodla Büyü

Metehan

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,356
Kurul üyeleri, milyonlarca kişinin yanı sıra kendi zamlarını da belirleyecek.

Memurun ilk toplu sözleşme maratonu anlaşmazlıkla bitti. Hükümet’in teklif ettiği yüzde 3,5+4’lük zammı düşük bulan memur şimdi tamamı memurlardan oluşan Hakem Kurulu’ndan çıkacak zammı bekliyor


Hükümetle memur sendikaları arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden memurun beklediği zam çıkmadı. Hükümet 2012 için yüzde 3,5+4’lük zam teklifini artırmayacağını bildirdi. Memur-Sen de masadan kalktı ve dün uyuşmazlık zaptı imzaladı. Örgüt yarın Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na resmen başvuru yapacak. Kurul, tamamen memur ve memur kökenli sendikacılardan oluşuyor. Dolayısıyla memurun zammını yine memurlar belirleyecek.

Denge 6’ya 5 görünüyor

Toplam 11 üyeden oluşan Hakem Kurulu’nun 4 üyesi kamuyu, 4 üyesi de memuru temsil ediyor. İki üye üniversitelerden bağımsız olarak katılırken kurula Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlık ediyor. Atama ve temsil itibariyle bakıldığında kağıt üstünde Kurul’da hükümetin 6’ya karşı 5 ağırlığı bulunuyor.



Eli en sıkı bürokratlar

Memurun zam kaderini belirleyecek Kurul’un Hükümet tarafından atanan üyeleri, temsil ettikleri kurumları itibariyle eli en sıkı bürokratlar olarak biliniyorlar. İşte o üyeler:

* İlhan Hatipoğlu (Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü): Türkiye’nin bütçesi Hatipoğlu’na emanet. Ödenek dışı harcamalara görevi gereği sıcak bakmıyor.

* Cavit Dağdaş (Hazine Müsteşar Yardımcısı): Bütçe ödeneğinin üzerinde yapılan her harcama, Hazine için ilave borçlanma anlamına geliyor. Personel ödeneğini aşacak zamlara olumlu yaklaşmıyor.

* Erhan Usta (Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı): Görevi, bütçeden yapılacak kamu harcamalarını daha bütçe oluşmadan orta vadeli programa uygun olarak planlamak.

* Şaban Talaş (Devlet Personel Başkan Yardımcısı): Pazarlık masasında sendikalara teklif edilen zammın çok üzerinde yeni bir zam rakamına olur vermesi beklenmiyor.

Memurun 4 temsilcisi

Memuru, Memur-Sen adına Hacı Bayram Tonbul ile H.Rahmi Akyüz, Kamu-Sen adına İsmail Koncuk, KESK adına da Ali Kılıç olmak üzere toplam 4 üye temsil ediyor. Onlar zammı en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 10,26’ya yükseltmek için mücadele edecek.


İki akademisyen var

İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sedat Murat, hükümet tarafından seçildi. Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aydın Başbuğ ise sendikaların sunduğu öğretim üyeleri arasından yine hükümet tarafından seçildi.

İşte üyeler ve maaşları

4 sendikacı dışındaki bürokrat ile öğretim üyelerin isimleri ve ilavesiz çıplak maaşları şöyle:

Recai Akyel: Sayıştay Başkanı (7 bin 478 TL)

İlhan Hatipoğlu:Genel Müdür (5 bin 678)

Erhan Usta: Müsteşar Yardımcısı (5 bin 678)

Cavit Dağdaş:Müsteşar Yardımcısı (5 bin 678)

Şaban Talaş:Başkan Yardımcısı (4 bin 813)

Prof. Sedat Murat: (3 bin 808)

Doç.Aydın Başbuğ:(2 bin 624).

(*) Tahmini. (**) Ders+Yönetim görevi+ Döner Sermaye ve diğer katkılar hariç. Not: Bürokratların maaşları, yönetim kurulu üyeliklerinden aldıkları ilave ücretler hariç, vergiden arındırılmış net mayıs ayı maaşlarıdır. Sendika yöneticilerinin sendikalardan aldıkları yönetici maaşları dahil değildir


http://www.memurlar.net/haber/233394/
 
onu bunu bilmem hakem heyeti de fiyasko ile sonuçlanır , hazretleri böyle buyur du çünkü...3,5 atar dururuz artık!
 
Hakem heyetine getirilen zat-ı şahanelerin çıplak maaşları bu kadar. Makam aracı-şoförü lojmanı hesaba katılmamış. Normal memurun hayat şartlarını bilmelerine imkan yok.
3,5 un üstüne sadece buçuk da bunlar ekler. Manalı 4+4 e talim.
 
2 prof olması iyi en azından eğitimciler. onlarada ek ödeme verilmemişti.. bunu mutlaka konuşacaklardır kurulda.. aldıkları maaşlara bak ikiside en az alanlardan biri prof diğeri docent..
 
bu işte fonksiyonu en fazla olan 2 kişi üniversite hocaları onlar memurdan yana tavır korlarsa ortaya bir şey çıkar yoksa hükümetin dediği olur. hükümetin dediği olursa referandumdaki evetin bir anlamı kalmaz
 
hocam siz zannediyormusunuzki hükümete karşı çıkacak sanki bu 2 kişi....hala bu hükümetin polıtıkasını anlamamışsanız daha çoookk %50 alır bunlar...
 
Geri
Üst