5 AYLIK ARACIMA ÇARPTILAR. DEĞER KAYBI HAKKINDA?

Kodla Büyü

gokselece

Site Gezgini
Sevgili arkadaşlar geçen hafta kırmızı ışıkta beklemekte iken sağ arka tamponuma çarptılar malesef. Tampon, park sensörü, arka çıtalar orjinali ile değişecek serviste. Aracım 2014 1.3 Mjet olup LOUNGE modelidir. Ekstra olarak cam filmi, kaput filmi, boya koruma ve alt kısma da izolasyon yaptırmıştım. 53.750 TL'ye malolmuştu bana. 2015 Ocak trafiğe çıkışlı aracım. Km'si 2900 daha. İlk kazası. Aracımın değer kaybı ne kadardır? Karşı taraftan ne kadarlık bir değer kaybı talep etmem gerekir. Değer kaybı davası hakkında tecrübeli olanlarınızdan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.

Değer kaybı davası olduğunu bilmiyordum. Benim bildiğim karşı tarafın sigortası sizin hasarı karşılar. Hatta emsal olan urun bile kullanabilir sadece orjinal değil.

hocam bildiğim kadarıyla, değer kaybı için dava açmanıza gerek yok. 1 haziran'dan itibaren yasa değişti. Artık değer kayıplarını karşı tarafın trafik sigortası karşılıyor. Zaten o yüzden poliçeler %20 arttı. Bu durumu kendi sigortacınızla bir görüşün...

Tampondan dolayı araç değer kaybetmez. Bu nedenle fiyat kırmaya çalışan olursa da alıcı değil ölücüdür.

Sıkıntı hasar sorgulaması yapınca orada bir tane hasar kaydı görünecek. Belki tutarda yazacak servis sigortadan para aldığı için 5 liralık işi 15 lira yazacak tabi bu da haklı olarak siz satarken alacak kişiyi minicikte olsa huylandıracaktır.

Geçmiş olsun.
Normalde değer kaybetmez ama ülkemizde bi yaşında arabada ne boyası diye yanaşmaktan korkarlar doğrudur.
Yoksa tamponmuş çamurlukmuş nedir yani çoğunda plastik kullanılıyor.

trafikte her zaman olan şeyler..Allah beterinden saklasın..ama arka tampon çıta vs..vs... çokta değeri düşürecek şeyler değil;fotoları çektiyseniz;bide serviste yapılanları içeren iş emrini saklarsanız yarın öbür gün satarken de sıkıntı yaşamazsınız..

Hocam fotoları çekin, yaklaşık hasar değerini öğrenin, kendi sigortacınıza sorun, size yardımcı olacaktır.
Görünüşe göre çok da önemsenecek bir hasar yok ortada, içiniz rahat olsun.

Adı üstünde kaza. Yarın öbür gün sizde 3-5 aylık bir kaç yüz bin liralık bir araca çarpabilirsiniz. Bu kadarıyla geçmiş olsun.

Bu Kadar kıymetli ise malınız bence garajda dursun arabalarınız. Adı üstünde kaza olabilir böyle şeyler kac defa vurdular istanbul trafiğinde aracıma yapacak bişey yok. Siz karşı taraftan bu parayı dava yolu ile alırsanız yarın öbür gün bir porsche'a çarpıp aynı davaya maruz kalırsanız o zaman anlarsınız. Yada hak geçmesin diye kendiniz karşı taraf daha söylemeden değer kaybınızı ödeyeyim derseniz problem yok.
Bu arada sigorta şirketlerine para yatırdığımız için onlardan tahsil edebilirseniz sonuna kadar hakkınızı arayın sonuçta bu gibi kazalar , hasarlar değer kayıpları için para alıyorlar bizden onlara paranızı bırakmayın.

Aracımı aldığım günün gecesi kaza yapmış biri olarak durumu iyi anlıyorum. Benimde kaza anında ilk düşüncem kazadır, cana geleceğine mala gelsin gibiydi. Karşı taraf neyse masrafın ödeyecem polisi bulaştırma falan dediyse de masrafımı ödemeye yanaşmadı daha sonra. Tramer hatayı %100 karşıda buldu, benim sıfır hatam var.Trafik sigortası da ödemeyi yaparken %25 fiyat kırdı ve bu da benden gitti. (Aracımın muadil parçası olmadığından orijinal parça takıldı. Bu yüzden fiyat kırıyormuş trafik sigortası.) 1 ayı buldu parça değişimi parçalar yurt dışından geldi, distribütör de parça yoktu. Aracın sevincini yaşayamadım.

ya siz neden bozuluyorsunuz, kazadır olabilir de sonucuna neden hocam katlansın.. kim yaptıysa o katlansın.. arkadan çarpıyorsan bu kadar dikkatsiz isen değer kaybını da gerekirse cebinden vereceksin, zaten hocam demiş sigorta karşılıyor diye

impetus23' Alıntı:
ya siz neden bozuluyorsunuz, kazadır olabilir de sonucuna neden hocam katlansın.. kim yaptıysa o katlansın.. arkadan çarpıyorsan bu kadar dikkatsiz isen değer kaybını da gerekirse cebinden vereceksin, zaten hocam demiş sigorta karşılıyor diye

Arkadaş değer kaybı göreceli bir kavramdır vurana göre 500 liradır sana göre 2000 liradır. Ben ihtimal vermiyorum sigortanın değer kaybını karşıladığına. Varsa bile tamamen kazazedenin gazını almak için göstermelik verilen küçük bir ücret vardır

Buradan şu sonuç çıkıyor. Çok değerli araba almamak lazım. Bana göre araba yatırım aracı değildir. Değerde kaybedebilir. :)

benimde başıma geldi. 2012 honda civic aracıma seyir halinde arkadan çarptılar. o ana kadar hatasız boyasız idi. kaza sonucu tampon bagaj kapağı ve alt panel değişti arka çamurluk işlem görüp boyandı. aracım kaskolu idi kaskodan yaptırdım ve kaskom karşı tarafın sigortasından aldı parayı. arabayı servisten aldıktan sonra yaklaşık 6000 değer kaybı ile sattım. daha sonra karşı tarafın sigortasına e posta ile değer kaybı talebinde bulundum ve işleme aldılar. şu an değer kaybını belirlemek için eksper görevlendirmişler. son olarak benden kaza resimleri, kesin eksper raporu ve ruhsat fotokopisi istediler bende yolladım. sizde karşı tarafın sigortasını arayarak izlenmesi gereken yol ile ilgili bilgi alın ve başvurunuzu yapın.
yalnız daha önce bu konuda çok araştırma yaptım yani aracın sök tak plastik parçalarında oluşan hasarlar değer kaybına uğratmaz diye hatırlıyorum. yine sizde bir araştırın. geçmiş olsun

Tamponmus citalarmis bunlari birak hocam onlar zaten plastige benzer bir madde kimse alarkende satarkende takmaz.deger kaybi dedigin seyi buyuk olaylarda kullan.arac yeni ya sen ona takilmissin salla gitsin.ilk baslarda bende oyleydim aman surasina bisey olmus o olmus bu olmus.olcak tabi ya birak keyfini sur.

değer kaybı talep edebilirsiniz.hocamın aracının değer kaybı 1000 tl bile olsa neden almasın . ayrıca değer kaybı için eksperin vereceği rapor önemli . parça plastikte olsa tampon değişti deyince. satarken alıcıların %99 u bunu pazarlık mevzusu yapar.

Aynısını gelip biri sizden talep etse idi ne tepki verirdiniz çok merak ettim. Bu arada 8 de 8 karşı taraf mı hatalı çıktı tutanakta?

jandarma' Alıntı:
impetus23' Alıntı:

Arkadaş değer kaybı göreceli bir kavramdır vurana göre 500 liradır sana göre 2000 liradır. Ben ihtimal vermiyorum sigortanın değer kaybını karşıladığına. Varsa bile tamamen kazazedenin gazını almak için göstermelik verilen küçük bir ücret vardır

göreceli değil hocam exper bakıyor bu işlere. senin dediğin gibi olsa adalet de göreceli olur

nosTRa' Alıntı:
Aynısını gelip biri sizden talep etse idi ne tepki verirdiniz çok merak ettim. Bu arada 8 de 8 karşı taraf mı hatalı çıktı tutanakta?

hocam, araç gerçekten bir değer kaybına uğramışsa sanırım önce sigortanın ödemesi için uğraşırdım, olmadı cebimden öderdim.. sonuçta zararın sebebi ben isem, siz ne yapardınız?

öncelikle geçmiş olsun kardeş. fakat bu kadar pinpirikli olmaya ne gerek var. Sonuçta her an trafikteyiz ve hepimizin başına bu tür kaza gelebilir.Allah kimsenin başına vermesin ama oluyor maalesef.Üç beş kuruşun peşinde gitmek yerine şükür etmeniz daha doğru olur. Fani şeylere bu kadar tamah etmeye ne gerek var mübarek gün.
Tam öğretmene yakışan bir kapitalist para peşinde olma psikolojisinden en kısa sürede çıkmanız dileğiyle.
tekrar geçmiş olsun.
saygılar

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Adı üzerinde kaza canınıza zarar gelmesin. Tampon ve çamurluk gibi kazalar pek önemli değildir. Aracın değerine göre ortalama 50.000 liralık araçta 5000 tl ye kadar hasar kaydı hasar bile sayılmaz aracınızda değer kaybetmez. Siz yine satacağınız zaman değerinde satmayı deneyin. Piyasada tamamen orjinal boyasız araçları sıfır fiyatlarının üzerinde satmaya çalışıyorlar. O yüzden içiniz rahat olsun.

Sayın hocam öncelikle geçmiş olsun kaportada hasar oluşmadı ise araçınızda değer kaybı yoktur diyorum. Hiçbir araç alıcısı tampon boyalı diye kafaya takmaz değişmiş diyede takmaz. Takanlar zaten sıfır arabadan başkasını alamaz. Tampon park esnasında kaldırıma sürter diğer araçlara sürter boyanır.Kırılabilir değişir Kafaya takmayın. Çıtalar demişsiniz yapıştırma değiller mi bunlar yapışkanı kalktı yolda düştü yenisini takmayacakmısınız olamazmı. Park sensörü farzedin gözü bozuldu orjinal diye değiştirmeyecekmisiniz. Yine diyorum kaportada hasarınız yoksa hayrına bişeyler dağıtın geçin.

serci2001' Alıntı:
Sayın hocam öncelikle geçmiş olsun kaportada hasar oluşmadı ise araçınızda değer kaybı yoktur diyorum. Hiçbir araç alıcısı tampon boyalı diye kafaya takmaz değişmiş diyede takmaz. Takanlar zaten sıfır arabadan başkasını alamaz. Tampon park esnasında kaldırıma sürter diğer araçlara sürter boyanır.Kırılabilir değişir Kafaya takmayın. Çıtalar demişsiniz yapıştırma değiller mi bunlar yapışkanı kalktı yolda düştü yenisini takmayacakmısınız olamazmı. Park sensörü farzedin gözü bozuldu orjinal diye değiştirmeyecekmisiniz. Yine diyorum kaportada hasarınız yoksa hayrına bişeyler dağıtın geçin.

birde bu dediklerinizi yaptırmayanlar var. her yeri çizik kırık sökük ama onlara göre araçları döküntü değil orijinal oluyor :)

SYSOP' Alıntı:
serci2001' Alıntı:

birde bu dediklerinizi yaptırmayanlar var. her yeri çizik kırık sökük ama onlara göre araçları döküntü değil orijinal oluyor :)

O kadar çok boya takıntısı olan kişi var ki adam satarken uğraşmamak için boyatmıyor ufak tefek çiziklere. Sonuçta tampon surter yerden baska aractan tas seker boyayı kaldırırı bunlar basit seylerki bunlara takmaz kimse ama boya oldu mu acaba neden boyandı dıye ınsanın aklına kurt dusuyor :)

Ne saçma bi forum oldu burası yahu birşey biliyorsanız yazın bilmiyorsanız susun eksper gelir değer kaybını belirler meblağa bakarsınız sigortacınızla görüşün

250.000€ range rover carparsan ayvayı yedin o zaman, bencede bu deger düşmelerinin bedelini sigorta firmaları ödemeleri iyi olmuş.

BBNET
Geri