4006 araştırma projelerimiz paylaşalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bidene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bidene

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhabalar..
bilindiği gibi 4006 fuarında artık araştırma projeleri isteniyor.
bu sene bizim projelerimiz kabul edildi.
araştırma projelerinin 3-4 tanesini ben fen öğretmenlerine önerdim.
bu başlık altında ise kabul edilen projeleri diğer arkadaşlarla paylaşmak istiyorum.
tabi ne kadar çok arkadaş paylaşırsa havuz o kadar genişler.

Proje Amacı: Kızartma yağlarının ve deterjanların toprağa verdiği zararların gözlenmesi.
Proje Özeti: 3 farklı kaba aynı cins toprak konularak birisine deterjan birisine kızartma yağı konulur diğer
kaptaki toprağa bir işlem yapılmaz. 1 ay topraklar bekletildikten sonra her birine aynı cins tohum atılır. 2
aylık süreçte bitkilerin gelişimleri gözlemlenir. Yine 3 aylık dönemde aynı şekilde düzenek oluşturularak
haftalık olarak deterjanlı su, kızartma yağı sürekli eklenerek bunlarında gelişimleri gözlemlenir.

Proje Amacı: Maddelerin geri dönüşümünün zaman içerisinde gözlenmesi
Proje Özeti: Projemizde büyük bir ve geniş bir saksının içine toprak koyarak çeşitli maddeler koyacağız.
Plastik, naylon, demir, meyve, sebze, kağıt, pamuk, cam gibi maddeleri toprağın altına gömerek 3-4 ay
boyunca dışarıda belli aralıklarla sulama işlemi yapacağız. 3-4 ay sonunda maddeleri çıkarıp gözlemleri
yapacağız.

Amaç: asitli içeçeklerin dişlerimiz üzerindeki etkisinin incelenmesi.
Amaç: Asitik değerleri farklı 10 adet kabın içerisine domates, portakal suyu gibi asit değerine sahip
yiyecekler konularak üzerlerine birer adet haşlanmış yumurta konulur. Zaman içerisinde yumurtalardaki
değişim gözlemlenir

Amaç: Tohumların (fasülye, nohut gibi) farklı solüsyonlar içinde tohumlanma sürecinin incelenerek
sonuçların gözlenmesi.
Proje özeti: Projemizde kullanacağımız tohumlar parabenli ıslak mendil, parabensiz ıslak mendil, çeşme
suyu, asitli meşrubat, asitli soda ve meyve suyuyla yetiştirilek tohumların gelişim süreci izlenecektir

roje Amacı: Mevsimsel meyvelerin çürüme süreçlerinin takip edilmesi.
Proje Özeti: Dönem içinde bulunan meyvelerden elma, mandalina, portakal ve muz gibi bazı meyveler ele
alınarak kesilir ve her biri ayrı kaplara yerleştirilir. 3-4 aylık süreç içerisinde her birinin çürüme süreçleri gözlemlenir

ilksms
Geri