4 yaşındaki oğlumda göz tembelliği çıktı:((

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasgül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasgül

Aktif Üye
Dünden beri canım çok sıkkın oğlumun sağ gözü neredeyse hiç görmüyormuş göz tembelliğinden ve doğuştan astigmatı varmış.Üç yıldır gittiği kreşlerde kliniğe götürülerek göz muayenesi yaptırıldığı için biz ayrıca doktora götürmemiştik.Nasıl göz muayenesiymiş hepsi hiç bir problem yok demişti orası ayrı bir durum. Ama son günlerde çok şikayet ediyordu gözüm ağrıyo göremiyorum diye ben de dün götürdüm.Sonuç gözlük ve tembellik için kapatma tedavisi.4 yaşındaki çocuğun gözünü hergün 2 saat kapatmamız ve kapalı iken kesme boyama gibi gözü çalıştıracak faaliyetler yapmamız gerekiyormuş.
Yakınlarında varmı böyle bir rahatsızlığı olan ya da tedavi işe yarıyor mu??

geçmiş olsun hocam, Allah beterinden korusun astiğmatı bilemem ama göz tembelliğinin kapatma ile geçtiğini öğrencimizde görmüştüm. acil şifalar dileim.

yeğenim de göz kayması var ve 1 yaşındayken 5 numara gözlük takıyordu şimdi 3.5 numara takıyor, gözlük taktığı için tembellik olmadı ama kayma var. Allah kolaylık versin.
Çalışmaları mutlaka yaptırın, eğer şimdi yaptırmazsanız ileri de düzelmiyor bir daha

dayımın oğlunun 7 yaşında farkedildi
6-7 numara gözlük ve kapatma tedavisi ile
zaman içinde 2 numaraya kadar geriledi diye biliyorum
Allah şifa versin

HASGUL' Alıntı:
Dünden beri canım çok sıkkın oğlumun sağ gözü neredeyse hiç görmüyormuş göz tembelliğinden ve doğuştan astigmatı varmış.Üç yıldır gittiği kreşlerde kliniğe götürülerek göz muayenesi yaptırıldığı için biz ayrıca doktora götürmemiştik.Nasıl göz muayenesiymiş hepsi hiç bir problem yok demişti orası ayrı bir durum. Ama son günlerde çok şikayet ediyordu gözüm ağrıyo göremiyorum diye ben de dün götürdüm.Sonuç gözlük ve tembellik için kapatma tedavisi.4 yaşındaki çocuğun gözünü hergün 2 saat kapatmamız ve kapalı iken kesme boyama gibi gözü çalıştıracak faaliyetler yapmamız gerekiyormuş.

Hocam babam küçüklüğünde bu hastalığı geçirmiş. Tabi ki şu anda gözü pek iyi göremiyor. Tedavi için bir çok merkeze gittik ama bu hastalığın tedavisinin en geç 6 yaşına kadar yapılabileceği söylendi.
Yapılması gerekenler sağlam gözü kapatıp, göz tembelliği olan tarafı sürekli çalıştırmak. Bilgisayarda oyun oynatabilirsiniz örneğin. Onunda ilgisini çekebilir. Tedavi işe yarıyor ama her gün bunu uygulamanız lazım.

geçmiş olsun hocam, inşallah düzelir yavaş yavaş.. Keşke 6 aydan sonraki göz kontrollerini yaptırsaydınız ama neyseki yine erken yaşta farketmişsiniz. Göz tembelliğinin genetik olma ihtimali varmış. Eşimde göz tembelliği olduğu için biz de kızımın kontrollerini sıkı tutuyoruz. Şu an bir yaşında, çok belirgin bir sorun yok ama doktorun söylediğine göre 2 yaşından sonra anlaşılabiliyormuş net olarak. İnşallah biz de aynı sorun olmaz.Çok uzun süre sonra farkedildiğinde tedavi şansı kalmıyor ama oğlunuzun yaşı küçük olduğu için öyle bir sorunu olmaz. Zaten tedavi şansı olmasaydı doktorunuz söylerdi, canınızı sıkmayın..

göz tembelliğinin erken yaşlarda tedavisi var. Bende var olan bir hastalık erken yaşlarda doktora gitmeme rağmen teşhis konulamamış geçiştirilmiş, şimdi sol gözümde %80 görme kaybı var gittiğim doktorlar tıpta tedavisi yok dediler...canınızı sıkmayın Allahtan erken farkına varılmış,tedavi sonunda hiçbir sıkıntısı kalmayacaktır. Geçmiş olsun..

bizim bi arkadaşın oğlundada okulda yapılan kontrollerde çıkmış aynı şeyleri onada söylemişler. Çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin hocam

Hocam büyük geçmiş olsun. Allah başka sıkıntı vermesin Prensine. Gönlünü ferah tut. Yakışıklıyla biraz daha fazla zaman geçirip egzersizleri yapınca eminim gelişme sağlanacaktır.

geçmiş olsun..
Allah şifa versin tez zamanda inşallah..
aynı rahatsızlığı ben çekiyorum yıllardır..
bende küçüklükten beri olmasına rağmen ancak ortaokulda gözlük aldım.. ilk aldığımda 7 numaraydı. doktorun ifadesi 6-7 yaşına kadar gelseydiniz tedavi edebilirdik gibi birşeydi..
ne kadar doğru olur bilmem ama erken öğrendiğiniz için şanslısınız diyeblirim..
derdi veren Allah inşallah dermanını da verir..

Merak etmeyin hocam, tedavi için geçmiş bir şey yok. 7 yaş ve sonrası için sıkıntı bildiğim kadarıyla.

Benim oğlumun da gözünün birinde hafif kayma var, farklı açılarla bakıyormuş gibi geliyor bana.

Doktora götürdüm, bu yaşlarda normal, 3 yaşına kadar düzelmezse getirin dedi.

Araştırmalarıma göre ise göz kayması ilerde göz tembelliğine neden olabiliyormuş.

uzman tv'de bu konuda çok video var. onları bir inceleyin, fazla da endişeye kapılmadan iyi bir göz hastanesine daha gösterin.

Allah şifa versin.

allah şifalar versin hocam. yaşı küçük olduğundan tedavisi de olur umarım.

1981 yılı doğumluyum o tarihlerde yetişmiş doktor olmadığı için ailem beni Ankara'ya kadar götürmüş. göz tembelliği tedavisi olmuşum. hipermetrop ve astiğmatım var. 15 yaşında gözlüğü üniversiteye başlarken atarsın demişlerdi ama halen gözlük kullanıyorum. şimdiki tedavi yöntemleriyle bir çok tanıdığım bu rahatsızlıktan kurtuldu. endişe etmeyin çocuğunuzu işin ehli doktorlara götürün. tıp fakültelerini tavsiye ederim.

allah şifa versin hocam. öncelikle üzülmeyin. tedavisi olan bir durum. sadece biraz sabır ve dikkat gerektiriyor. günümüzde çeşitli nedenlerden gözlük takmayan yok nerdeyse. gözlük konusuda canınız sıkılmasın. kaldı ki sizinki erken teşhis edilmiş. mutlaka büyük oranda gerileyecektir okula başlayana kadar. bir de tek doktora inanmayın derim. birkaç doktora daha götürmenizde fayda var.

geçmiş olsun Allah şifa versin, şükürler olsun ki erken teşhis olmuş, küçük paşa da sabırla şifaya ulaşır inşaallah...

Kızım doğuştan hipermetrop. Başlangıçta derecesi de baya yüksekti. 6 aylıktan beri gözlük kullanıyor ve hergün en az iki saat kapama yapıyoruz. Şu an 4.5 yaşında yarı yarıya derecede gerileme var. Doktor kapama yapmanın ve sürekli gözlük kullanmanın çok büyük bir faydası olduğunu söyledi bizde devam ediyoruz.
Erken teşhis böyle durumlarda çok önemli. Biz 6 aylık olduğundan bu yana gözlük kullandığımız için her kontrolde doktor bize erken teşhisin önemini vurguluyor. Öte yandan doktor doktor gezmenize gerek yok hocam. Bu iş büyük bir sabır ve sebat işi. Başlarda benimde çok moralim bozulmuştu ama işin içine girince olayı daha net görüyor ve değerlendirme yapabiliyorsunuz.
Size naçizane tavsiyem ne şart olursa olsun hergün en az iki saat kapama yaptırmanız ve sürekli olarak gözlüğü takmasını sağlamanız.

hocam benim oğlum da 3 yasında, 1,5 yasından beri sürekli gözlük kullanıyor, ama iki göz arasında derece farkı oldugundan tembellik olmaması için kapatma yapmamız gerekiyor, yalnız kapattırmak pek mümkün olmuyor... ilk başlarda ben de çok üzülmüştüm ama Allah dermansız dert vermesin, çözümü var cok şükür...

İnanın hocam, ne diyeceğimi bilemiyorum, gerçekten çok çok geçmiş olsun. Dualarımız sizlerle.

benim kızımda sol gozünü ara ara tv izlerken kısıyor göz doktoruna götürdüm iki seferde cıngar cikardi muayene ettirmedi kendini. göz tembelliginden süpheleniyorum. acaba siz nasil fark ettiniz. kısma felan yapiyormuydu tek gözünde. gözcülerdeki cihazdan korkuyur diye bir türlü muayene ettiremiyorum

ALLAH acil şifalar versin hocam.
Herkesin bir imtihanı var bu dünyada Sabredin. İnşallah Netice Hayr olur.

çocuklarımız, cennet çiçeklerimiz :)

hocam, en kötü sorununuz böyle olsun....sıkmayın canınızı...Allah başka dert vermesin....

Eşimin yeğeni de aynı durumda...(8-9 yaşlarında...)

her gün bir gözünü pamuk-bant vs... ile kapatıp diğer gözü ile yaklaşık 1 saat kadar bilgisayar oyunu oynuyor...(doktor tavsiyesi)

şimdi çok iyi, düzeliyor....

üzülmeyin...

Allah acil şifalar versin hocam. Allah unutturacak dert vermesin çok şükür tedavisi varmış.

HASGUL' Alıntı:

VAR. çalışan gözü ne kadar fazla kapatırsanız o kadar çok iyileşme olur.

çok geçmiş olsun hcm, sıkmayın canınızı moralinizi bozmayın , tavsiyeleri dinleyin, dua edelim. inş. düzelir bi an önce rabbim cümlemizin yardımcısı olsun....

ÇOK geçmiş olsun hocam. büyütecek bir şey yok canınızı sıkmayın bende varmış 30 yaşında öğrendim . 10 yaşına kadar tedavi kapatma tedavisi işe yarıyor. bence iyiki şimdiöğrenilmiş ya benim gibi okunsa benim şimdi tedavim yok malesef. ACİL ŞİFALAR

Tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Üç gündür oğlumla uğraşmaktan hiç giremedim foruma.Hem gözlüğe alışmak hem de kapamaya başlamak oğlumu çok zorluyor.Her saniye yanında olmamız gerekiyor biz yanından ayrıldığımız an gözlüğü de göz bandını da çıkarı veriyor.Şu an için tek kozumuz gözü kapalıyken bilgisayarda oyun oynamasına izin vermemiz.(Oyun oynamasını iyi ki çok önceden yasaklamışım o yüzden şu an çok cazip geliyor ona)İşimiz çok zor,sizlerinde yazdığı gibi bizim çok sabırlı olmamız gerekiyor..

BBNET
Geri