4 yaşındaki aracın servis bakımı

Kodla Büyü

Recep.Hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar, aracım 63binde yağ bakımı yapılacak, ford servis 250 tl diyor, fakat orjinal yağ ve parçalar internette 100 tl alırım ve ustam ücretsiz değiştirir. 4 yaşındaki araç için servise gitmenin bi hikayesi var mı? fikirlerinizi almak istedim.

hocam bence servise git arabanın heryeri kontrol ediyorlar bilgisayara takıp sıkıntı var mı ? yok mu bakıyorlar
birde satarken servis kayıtlı arabayı satmak daha kolay oluyor.

hocam her defasında servise fazla ücret vermek çok mantıksız. sıfır alıpta garanti olayına birşey diyemiyorum. garanti bittikten sonra sallayın gitsin. yağ değişmine 250 tl istemişler dışarıda maksimum işçilikle beraber 120-130 arası hallolur. ne gerek var fazladan 120 tl vermeye. her serviste 120-130 tl kar etseniz hepsini toplayın acayip bir rakam ediyor. satarkende bu karı düşüp en kötü ihtimalle satar geçersiniz. satılık araçların kaç tanesi servis kayıtlı. bende de var ford focus 2004 benden önceki servise gitmiş sürekli ben gitmiyorum.. yeterki ustan iyi olsun.. saygılar..

hocam 250 iyiymiş ben aydın Hyundai ye 2011 İ20 45000 Km bakımını sordum 640 TL ama indrim yaparız dedi.Aynı değişecek parçaları dışardan tanıdık bir ustaya sordum 150 ye hallederiz dedi.ben anlamadım bu servis işini.Sanırım normal ustaya gideceğim varsın servis kayıtlı gözükmesin

bence gitmelisin, eğer baskı balata, disklerin durumunu biliyor isen yağ değişimini iyi bir oto serviste yaptırabilirsin. Fakat ben 1 kere yaptırdım, klima filtresine 15 tl verdim serviste 20 tl idi ama 15 aldığım çok dandikti, yağ ise çok adi bir yağ koydu sonradan anladım tabiki bunu, hava filtresi de çok kötü idi ve adam epey uğraşmıştı takmak için o an anladım bir araç iyice elden ayaktan düşmeden sanayi esnafına gelmiyor, garibim motoru bile açıp bakınca ağzı 1 karış açık, ilk defa görüyor bir çoğu.

bilisimci_009' Alıntı:
hocam 250 iyiymiş ben aydın Hyundai ye 2011 İ20 45000 Km bakımını sordum 640 TL ama indrim yaparız dedi.Aynı değişecek parçaları dışardan tanıdık bir ustaya sordum 150 ye hallederiz dedi.ben anlamadım bu servis işini.Sanırım normal ustaya gideceğim varsın servis kayıtlı gözükmesin
hocam bana da servis fiyatı uygun geldi, bende geçen hafta aydın hyundai aradım 33000km 2009 era için 450tl dediler, indirimle 400 olur diyor. japon otoya sordum 180 tl bende japon otoya gidecem önümüzdeki haftalarda.

Sadece yağ, filtre, silgeç, polen vb. gibi şeyler için gideceksen gitme hocam.

Ama genel kontrol, disk, balata, süspansiyon gibi parçaları da arada serviste detaylı kontrol ettirmek şart diye düşünüyorum.

Kul yapısıdır, ömrü biter tehlike yaratmasın.

bizede 2009 İ30 için 790 istediler.şimdiye kadar hep servise götürdük.ama bu sene çok geldi bize hepsinin internetten orjinalini alıp bildiğimiz bir ustaya yaptırcaz.hemde verdikleri fiyatın yarısından da az fiyata.

BBNET
Geri