4 yıl lise okuyana +1 kademe ilerlemesi hakkında ACİL

Kodla Büyü

coskun1635

Üye
arkadaşlar liseyi 4 yıl olarak teknik lisede okudum. üniversiteyi de eskişehir osmangazi üniversitesi eğitim fakültesi böte de okudum. kademe ilerlemesi alabilir miyim ?

lise diplomasının fotokopisi ile kurumunuza dilekçe vermeniz lazım. ben de liseyi 4 yıl okuduğum,1 kademe aldım.

Alabilirsiniz hocam. Okulunuza dilekçeyle birlikte lise diplomanızı veriyorsunuz. Onlar aslı gibidir yapıp ilçeye gönderiyorlar.

lise diplomanızı bulamıyorsanız lisenizden 4 yıl okuduğunuzu gösteren bir mezuniyet belgesi de alabilirsiniz.

Peki arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Ben hazırlık+3 ten mezun olduktan sonra tekniker ünvanı ve iş yeri açma belgesi için 1 yıl daha okudum.Yani toplamda 5 yıl lise okudum. 657'nin 36. maddesinin ortak hükümler bölümünün A bendinin 6. fıkrasının b bendinde " Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir" diyor. Benim başarılı ve fazladan okuduğum +1 yılıma hazırlık hariç bir kademe daha verilirmi ? Kanun açık verilmesi gerekmiyormu.

Ben liseyi toplamda 5 yıl okumuştum iki kademe birden aldım. Anadolu Teknik Lisesi bölümünden mezun olmuştum. 1 sene hazırlık 4 yıl eğitim gördüm. Madde zaten açık normal eğitim süresinin üzerindeki her başarılı yıl için bir kademe verilir ifadesi var.

bilalca' Alıntı:
Ben liseyi toplamda 5 yıl okumuştum iki kademe birden aldım. Anadolu Teknik Lisesi bölümünden mezun olmuştum. 1 sene hazırlık 4 yıl eğitim gördüm. Madde zaten açık normal eğitim süresinin üzerindeki her başarılı yıl için bir kademe verilir ifadesi var.
Ağrı mem'e anayasayla gitsemde derdimi anlatamayacağım için şüphelerim vardı. Başka örnekler olmasında sevindim hocam. O zaman daha 1. yılım dolasıya 7/1 oluyorum :)

a-anil06' Alıntı:
Kesinlikle 1 kademe alırsınız.Teknik öğretmen olanlar ise 1 derece alır.

Hocam zaten göreve 8/1 den başladım. Hazırlık 8/2 yapacak. Fazladan okuduğum 5. senemse 8/3. Görevde 1 yılımıda doldurduğum için 7/1 olurum diye düşünüyorum kanuna göre.

hocam ben liseyi 4 yıl değilde ingilizce hazırlıkla 4 yıl okuyanlar 1 kademe alıyor diye biliyorum ki ben aldım

Re: Ynt: 4 yıl lise okuyana +1 kademe ilerlemesi hakkında ACİL

bilbil1920' Alıntı:
hocam ben liseyi 4 yıl değilde ingilizce hazırlıkla 4 yıl okuyanlar 1 kademe alıyor diye biliyorum ki ben aldım

Yok hocam yanlış biliyorsun. Ben teknik lise cikisliyim ve aldım

Teknik öğretmen değilim, Anadolu Lisesi ortaokul bölümünde hazırlık okuduğum için başvurdum ve 1 kademe aldım. :++:

burhaneren' Alıntı:
a-anil06' Alıntı:
Kesinlikle 1 kademe alırsınız.Teknik öğretmen olanlar ise 1 derece alır.

Hocam zaten göreve 8/1 den başladım. Hazırlık 8/2 yapacak. Fazladan okuduğum 5. senemse 8/3. Görevde 1 yılımıda doldurduğum için 7/1 olurum diye düşünüyorum kanuna göre.
Tamam doğru.Teknik öğretmensen birde 1 derece alırsın.6/1 olursun[WHITE SMILING FACE]

bilbil1920' Alıntı:
Hazırlıkta olsa teknik lise olarak 4 yılda olsa 1 kademe alır.Fazladan okumuş olduğu o 1 yıl için.

adaylık kalktıktan sonra yapılıyor biliyordum adaylık kalkmadanda alınıyormuş öğrenmiş oldum :+1:

hocam ben Andolu ticaret meslek lisesini okudum 4 yıl boyunca fakat hazırlık olarak değil. Daha bu yıl atandım benim lise teknik lise olmadığı için kademe alamıyor muyum??

Veli33' Alıntı:
hocam ben Andolu ticaret meslek lisesini okudum 4 yıl boyunca fakat hazırlık olarak değil. Daha bu yıl atandım benim lise teknik lise olmadığı için kademe alamıyor muyum??
3+1=4 yıl olduğundan 1 kademe almanız gerekiyor.

Arkadaşlar biraz daha inceleme fırsatım oldu ufak bir sorum daha olacak bu konuda. Anadolu Teknik lise mezunuyum Hazırlık+3 yıl okuduktan sonra iş yeri açma belgesi için +1 yıl daha okudum liseyi.Yani toplamda hazırlık+4 yıl okumuş oldum.657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 36. Maddesi A Bendi 6. fıkrasına göre (Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır.) iki kademe almam gerekmektedir. Lise bitti Teknik Eğitim Fakültesi kazandım,bitirdim ve atandım. Aynı kanunun devam cümlesinde 'Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir.' deniliyor. Kafamı kurcalayan bu nokta oldu.Bu cümleye göre 3 kademe ilerlemesimi almam gerekiyor yani ?

burhaneren' Alıntı:
Arkadaşlar biraz daha inceleme fırsatım oldu ufak bir sorum daha olacak bu konuda. Anadolu Teknik lise mezunuyum Hazırlık+3 yıl okuduktan sonra iş yeri açma belgesi için +1 yıl daha okudum liseyi.Yani toplamda hazırlık+4 yıl okumuş oldum.657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 36. Maddesi A Bendi 6. fıkrasına göre (Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır.) iki kademe almam gerekmektedir. Lise bitti Teknik Eğitim Fakültesi kazandım,bitirdim ve atandım. Aynı kanunun devam cümlesinde 'Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir.' deniliyor. Kafamı kurcalayan bu nokta oldu.Bu cümleye göre 3 kademe ilerlemesimi almam gerekiyor yani ?
Teknik eğitim için 1 derece hazırlık için 1 kademe is yeri belgesi için okuduğun artı1 yıl içinde1 kademe alırsın.yani 1 derece 2 kademe alman gerekir.Bir yanlışım yoksa;)
Yani tek eğit mezunu olup tek öğretmen unvanı alanlar için1 derece..

a-anil06' Alıntı:
burhaneren' Alıntı:
Teknik eğitim için 1 derece hazırlık için 1 kademe is yeri belgesi için okuduğun artı1 yıl içinde1 kademe alırsın.yani 1 derece 2 kademe alman gerekir.Bir yanlışım yoksa;)
Yani tek eğit mezunu olup tek öğretmen unvanı alanlar için1 derece..
Hocam yanlışınız yok. TEF'den dolayı göreve başlarken 8/1 den başladık onun için gidip müracaat falan yapmadım. Kanunda belirttiğim 2. cümlede 'Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir.' ben teknik öğretim mezunuyum ve mesleğimle ilgili görevde çalışıyorum.Bu tanıma göre benim 1 kademe daha alma hakkım var. Derece olayından bahsetmiyor kademe diyor.Dereceyi zaten aldık.

teknik lise mezunuyum. lisenin 3 yıl olduğu zaman. lise diplomamda öğrenim süresi 4 yıl yazıyor.
tef mezunuyum ve bilgisayar öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

ilgili maddeye göre
liseden 1 kademe
üni den 1 derece
kendi mesleğinde çalışmadan dolayı da 1 kademe mi alınması gerekmektedir.

saygılar..

Arkadaşlar, lisede ya da ortaokulda normal öğretim sürelerinden fazla okuduğunuz her yıl için (eski sistem için 3 yılın üzerindeki, yeni sistem için 4 yılın üzerindeki her yıl) bir KADEME alırsınız. Bunun yanında, "Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir." ibaresi için çeşitli yerlerden görüş aldım, ancak bu ibarenin lise mezunu olarak çalışanlar için verileceği bana bir görüş yazısı ile bildirildi. Yanlış hatırlamıyorsam yazı, DPB yazısı idi. Bu ibareden öğretmen olup da kademe artışı alabilen varsa yazarsa biz de faydalanmış oluruz.

Liselerin zorunlu 4 yıl olduğu tarih belli sonuçta. Öyle bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum.

Arkadaşlar "Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir."ibaresi yukarıda hocamızında dediği gibi tekniker yada teknisyen ünvanıyla çalışanlar için. Ben hazırlık+4 yıl okudum liseyi,hazırlık için 1 ve fazladan okuduğum diğer yıl içinde 1 olmak üzere 2 kademe ilerlemesi aldım.@aydınDr hocamın dediği gibi 3+1 yazmasına gerek yok.Normal liselerin 3 yıl olduğu tarihlerde adı ne olursa olsun 4 sene lise okuduğunuzda kademe ilerlemenizi alırsınız.

BBNET
Geri