share_' Alıntı:yeni nesil dizel bir araca binin, ama turbolu olanından, benzinli araba almazsınız bir daha.
kesinlikle hocam, yokuş canavarları maşallah turbo dizeller.
share_' Alıntı:yeni nesil dizel bir araca binin, ama turbolu olanından, benzinli araba almazsınız bir daha.
ozkansedef' Alıntı:share_' Alıntı:yeni nesil dizel bir araca binin, ama turbolu olanından, benzinli araba almazsınız bir daha.
bindim hocam linea multijet e bindim 6 gün kullandım ama rampalarda hep 3 ten 1 e kadar düşmek zorunda kaldım. Kötü bir izlenim bıraktı dizeller. Zaten motor sesinden de hoşnut değilim.
ozkansedef' Alıntı:bindim hocam linea multijet e bindim 6 gün kullandım ama rampalarda hep 3 ten 1 e kadar düşmek zorunda kaldım. Kötü bir izlenim bıraktı dizeller. Zaten motor sesinden de hoşnut değilim.
the_korsan' Alıntı:share_' Alıntı:yeni nesil dizel bir araca binin, ama turbolu olanından, benzinli araba almazsınız bir daha.
share_' Alıntı:the_korsan' Alıntı:share_' Alıntı:yeni nesil dizel bir araca binin, ama turbolu olanından, benzinli araba almazsınız bir daha.
hocam yokuşun yanında, az yakması, müthiş ara hızlanması süper. benzinliden çok çok daha seriler, yokuşta vites düşürmenin aksine vites artırıyorsunuz, benzinli araçlar arkadan el sallıyor, benim bahsettiğim araç 110 beygir 1.6 focus tdci, focus dizelde çığır açmış valla.
dizel araba ile yokuşta 3 den 1 e düştüğünü söyleyen hocama katılmıyorum, her dizel aynı olmamakla bu söylemde hatalı bir durum olduğunu düşünüyorum...
Bende de 1,3 Multijet Grande Punto var. 2006 Model. Arkadaşım 2010 opel corsa almıştı yine 1,3 ama benzinli. Aynı rampada denedik ikisini de. Hatta şoför farkın olmasın diye ikisini de sen kullan dedi arkadaş. Önce Corsa'ya bindik. Rampaya gelince bastım gaza. 2-3...... eee 4? yemedi. Tekrar 3e düştük.kafkas' Alıntı:ozkansedef' Alıntı:bindim hocam linea multijet e bindim 6 gün kullandım ama rampalarda hep 3 ten 1 e kadar düşmek zorunda kaldım. Kötü bir izlenim bıraktı dizeller. Zaten motor sesinden de hoşnut değilim.
hocam o nasıl rampaymış 3 ten 1 e düşmüşsün?
yeni nesil dizellerdeki tork oranı emin ol bir çok benzinli araçtan daha iyi. atıyorum 100 beygir benzinli arabam olacağına torku daha yüksek 90 beygir dizel arabam olsun daha iyi.
rampalarda benzinli bir araç kullanan biri olarak yeni nesil dizel araçları tek geçerim.
hürmetler
yuzuakyener' Alıntı:Bende de 1,3 Multijet Grande Punto var. 2006 Model. Arkadaşım 2010 opel corsa almıştı yine 1,3 ama benzinli. Aynı rampada denedik ikisini de. Hatta şoför farkın olmasın diye ikisini de sen kullan dedi arkadaş. Önce Corsa'ya bindik. Rampaya gelince bastım gaza. 2-3...... eee 4? yemedi. Tekrar 3e düştük.kafkas' Alıntı:ozkansedef' Alıntı:bindim hocam linea multijet e bindim 6 gün kullandım ama rampalarda hep 3 ten 1 e kadar düşmek zorunda kaldım. Kötü bir izlenim bıraktı dizeller. Zaten motor sesinden de hoşnut değilim.
hocam o nasıl rampaymış 3 ten 1 e düşmüşsün?
yeni nesil dizellerdeki tork oranı emin ol bir çok benzinli araçtan daha iyi. atıyorum 100 beygir benzinli arabam olacağına torku daha yüksek 90 beygir dizel arabam olsun daha iyi.
rampalarda benzinli bir araç kullanan biri olarak yeni nesil dizel araçları tek geçerim.
hürmetler
Sonra döndük geriye benim Puntoyu aldık. 2-3-4 daha gidiyoruz hala hızlanıyo. 5 isteyecekti ki viraja geldik. Arkadaşımın gözleri yuvalarından fırladı. Abi bu ne yaa dedi
Dizelde yeter ki 2000 devirin altına düşmeyin. (Rampada) Çünkü turbo 2000den sonra devreye giriyor.
Por Favor' Alıntı:3000 devirden sonra turboyu acar. 3 . vitesden 4 atarken 3000 devirde degistir..
gurcal' Alıntı:Por Favor' Alıntı:3000 devirden sonra turboyu acar. 3 . vitesden 4 atarken 3000 devirde degistir..
Hocama katılıyorum bende de opel corsa 1.3 cdti var 3000 devirden sonra tiz bir ses duyarsın motordan ve araba aniden ivmelenir ... Aracın vites geçişleri mümkün olduğu kadar 2500 devirde yapılmalı, rampada ise 3000 deviri bulup turboyu devreye sokmalısınız ... Araçtan hem iyi performans hem de düşük yakıt tüketimi elde edersiniz ... Saygılarımla ...
mirayabravci' Alıntı:gurcal' Alıntı:Por Favor' Alıntı:3000 devirden sonra turboyu acar. 3 . vitesden 4 atarken 3000 devirde degistir..
Hocama katılıyorum bende de opel corsa 1.3 cdti var 3000 devirden sonra tiz bir ses duyarsın motordan ve araba aniden ivmelenir ... Aracın vites geçişleri mümkün olduğu kadar 2500 devirde yapılmalı, rampada ise 3000 deviri bulup turboyu devreye sokmalısınız ... Araçtan hem iyi performans hem de düşük yakıt tüketimi elde edersiniz ... Saygılarımla ...
hocam bu turboyu nasıl devreye sokuyoruz. yuvarlak fan düğmelerinin hemen altında 3 tane ufak düğme var. bu düğmelerden üzerinde araba resmi (çizim şeklinde) olan bir düğme var. acaba o mu turbo?
the_korsan' Alıntı:mirayabravci' Alıntı:gurcal' Alıntı:Por Favor' Alıntı:3000 devirden sonra turboyu acar. 3 . vitesden 4 atarken 3000 devirde degistir..
hocam bu turboyu nasıl devreye sokuyoruz. yuvarlak fan düğmelerinin hemen altında 3 tane ufak düğme var. bu düğmelerden üzerinde araba resmi (çizim şeklinde) olan bir düğme var. acaba o mu turbo?
ilahi miray hocamolurmu öyle düğmeyle filan hiç.
http://www.uzmantv.com/araba-motorlarin ... -ise-yarar
http://www.arabamotorlari.com/2009/09/2 ... lisir.html
mirayabravci' Alıntı:the_korsan' Alıntı:mirayabravci' Alıntı:gurcal' Alıntı:Por Favor' Alıntı:3000 devirden sonra turboyu acar. 3 . vitesden 4 atarken 3000 devirde degistir..
ilahi miray hocamolurmu öyle düğmeyle filan hiç.
http://www.uzmantv.com/araba-motorlarin ... -ise-yarar
http://www.arabamotorlari.com/2009/09/2 ... lisir.html
nfs aklıma geldi birden![]()
share_' Alıntı:turbo dizel araçların sevmediğim tek yanı, kalkışta ve turbonun devrede olmadığı zamanlarda hantal olmaları, gaza yükleniyorsunuz araba yavaşca hızlanıyor, 2000 geçince ve turbo devreye girince araba resmen şaha kalkıyor.. İlk başta gitsem mi gitmesem mi diyen araba birden karar değiştiriyor. Yani ivemelenme dengesiz biraz![]()
share hocam bahsettiğiniz sorun biraz profesyonel sürücüler için sorun olmuyor. Kalkıştan önce 2000 devirin üzerinde gaz vererek debriyaj kontrolünde kaldırırsanız oldukça seri kalkıyor. Acemi olanlar için ise iyi oluyor. Kontrolü kaybedip öndeki arabanın bagajına girmeye çalışamıyorlarozkansedef' Alıntı:share_' Alıntı:turbo dizel araçların sevmediğim tek yanı, kalkışta ve turbonun devrede olmadığı zamanlarda hantal olmaları, gaza yükleniyorsunuz araba yavaşca hızlanıyor, 2000 geçince ve turbo devreye girince araba resmen şaha kalkıyor.. İlk başta gitsem mi gitmesem mi diyen araba birden karar değiştiriyor. Yani ivemelenme dengesiz biraz![]()
3000 devirde giriyorsa turbo o zaman şehir içinde çoğu zaman hantal sürüş yapılacak sanırım bu td lerle. Para olacak benzinliyle dolaşcan aslında performans açısından. Zaten kaç tane dik rampayla karşılaşıyoruz ki![]()
yuzuakyener' Alıntı:share hocam bahsettiğiniz sorun biraz profesyonel sürücüler için sorun olmuyor. Kalkıştan önce 2000 devirin üzerinde gaz vererek debriyaj kontrolünde kaldırırsanız oldukça seri kalkıyor. Acemi olanlar için ise iyi oluyor. Kontrolü kaybedip öndeki arabanın bagajına girmeye çalışamıyorlarozkansedef' Alıntı:share_' Alıntı:turbo dizel araçların sevmediğim tek yanı, kalkışta ve turbonun devrede olmadığı zamanlarda hantal olmaları, gaza yükleniyorsunuz araba yavaşca hızlanıyor, 2000 geçince ve turbo devreye girince araba resmen şaha kalkıyor.. İlk başta gitsem mi gitmesem mi diyen araba birden karar değiştiriyor. Yani ivemelenme dengesiz biraz![]()
3000 devirde giriyorsa turbo o zaman şehir içinde çoğu zaman hantal sürüş yapılacak sanırım bu td lerle. Para olacak benzinliyle dolaşcan aslında performans açısından. Zaten kaç tane dik rampayla karşılaşıyoruz ki![]()
![]()
yuzuakyener' Alıntı:Baskı balatanın devirle ne alakası var hocam. Baskı balatayı yıpratan uzun süre yarım debriyaj yapmaktır. Tabi ki yüksek devirde uzun süre debriyaja basılı tutmak düşük devirdekine göre daha fazla yıpranmaya yol açar ama kısa süreli kullanımlardan ciddi bir fark olacağını düşünmüyorum doğrusu. Profesyonel bi sürücü de hangi devirde kaldırırsa kaldırsın kısa sürede debriyajı bırakacaktır zaten.