4.Sınıf Çocuğuma Bilinçli Sınıf Tekrarı

Kodla Büyü

H_M

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar
Çocuğum eylül sonu doğumlu o yüzden sınıfın en küçüğü, yapı olarak da minyon. Eşimle ortaokula göndermek istemedik bu yıl ve veli isteği ile sınıf tekrarı kararı aldık. Çocuğumuza da uygun dille anlattık ve kabul etti. Sınıf öğretmenimiz desteklemedi, akademik olarak ihtiyacı yok diye. Biz hayatı boyunca 1 yaş büyüklerinde yarışmak zorunda kalmasın istiyoruz. Köy okulunda çalışıyorum büyük ihtimalle benim yanımda 1 yıl okuyacak, gideceği öğretmen ve sınıf da iyi. Mevcut az.
Var mı bizim gibi düşünüp böyle bir yol izleyen arkadaşımız acaba, merak ettim.

İşin içinde olan Sınıf Öğretmeni olduğu için bence de yapmayın. Ayrıca sicilinde sınıf tekrarı görünmemesi daha iyi olur. Belki ileride bazı kurallar değişebilir ve sınıf tekrarını dezavantaj olarak değerlendirebilirler.

Ben olsam çocuğu buradan sonra engellemezdim. Sizi şimdi kabul eder gibi ama psikolojik olarak etkilenebilir. Seneye gelen sınıfta arkadaşlarından bir laf duyabilir. Sonraki senelerde ilk sınıf arkadaşları hep bir üstünde olacak. Yeni tanıştığı herkes bunu soracaktır.

Yaş farkı ilkokulda kendini hissettiriyor ama aile ilgiliyse ortaokulda bu fark kapanıyor. Öğretmeni de o şekilde açıklama yaptığına göre boşuna 1 yılını yemeyin çocuğun. Evde yeterli vakti ayırın yeter.

Sınıf tekrarı yaptırmayın.Ilkokul 2.sinif okutuyorum 8-9 yaş var sınıfta.7 yaşındakiler daha zeki.Minicikler ufaciklar ama bilgisiyle eziyorlar üstleri.Yani gerek yok belki ilerde özel okula gönderirsiniz.

Hocam böyle bir uygulama eğitim hayatımda hiç görmedim. Yani 1. Sınıfa geç gönderilebilir veya 1in tekrarı olabilir ama bana bu çok sağlıklı gelmedi.

Hiç mantıklı değil. Çünkü seneye çocuğa sınıfta kalmış muamelesi yapacak belki arkadaşları. Çocuk bu kez kötü etkilenecek.

Akademik olarakta yazık çocuğa. Seneye zaten biliyorum bunları diyerek okuldan bile soğuyabilir. Onu en başta göndermeyerek yapmanız mantıklı olurdu ama şimdi çocuğa yazık.

Fiziki olarak küçük öğrencilerim vardı 9. Sınıfta şimdi çocuk benden uzun ve yapılı. Kısa da değilim 177 boyum var. Çocuk yanımda dev gibi maşallah. Sizin çocukta birden boy atacaktır.

hocam çocuğunuzun fiziksel olarak küçük olması, bir iki sene sonra ortadan kalkmış olacak, orta okulda çok hızlı büyüyorlar, 5.sınıfta anne kız, baba oğul gibi görünen çocuklar bile çok iyi anlaşıyor ve aradaki fark kısa sürede kapanıyor, bence sınıf tekrarı yaptırmayın, ilerde pişman olacağınıza eminim.

4. sınıfta tekrar yaptım ben de aynı sorundan dolayı. 1. sınıfa geç başlatmak daha doğru yöntem ama bazı sorunlar olduğundan başlamıştı. Pandemi dönemiydi. O yüzden 4. sınıfta tekrar yaptığını hissetmedi bile. Şu an bulunduğum ilin en iyi okulunda. Yaptığı sınıf tekrarını bile unuttu. Hatırlamıyor yani. Tekrar yapmasaydım sonunda pişman olacaktım. İyi ki de yaptık. Sınıf öğretmenine bakmayın. Ben de sınıf öğretmeniyim. Keşke kendim okutsaymışım diyorum. :) Çocuğun yaşı küçükse her zaman zorlanacağının siz de farkındasınız. Özellikle matematik derslerinde geriden gelecektir. Matematik dersinin önemini de iyi bilirsiniz zaten.
Fazla söze gerek yok. Çocuğun faydasına olacağını düşünüyorsanız onun bunun söylediğine bakmayın. Ne düşünüyorsanız çocuğunuz için hayırlı olsun.

Merhabalar
Çocuğum eylül sonu doğumlu o yüzden sınıfın en küçüğü, yapı olarak da minyon. Eşimle ortaokula göndermek istemedik bu yıl ve veli isteği ile sınıf tekrarı kararı aldık. Çocuğumuza da uygun dille anlattık ve kabul etti. Sınıf öğretmenimiz desteklemedi, akademik olarak ihtiyacı yok diye. Biz hayatı boyunca 1 yaş büyüklerinde yarışmak zorunda kalmasın istiyoruz. Köy okulunda çalışıyorum büyük ihtimalle benim yanımda 1 yıl okuyacak, gideceği öğretmen ve sınıf da iyi. Mevcut az.
Hiç düşünme derim hocam. İleride aldığınız bu karardan emin olun pişman olmazsınız. Bizde aynı durumdayız ve keşke diyoruz şu an 6. sınıfa geçti. Çocuk kendine gelsin hocam. Hem zihinsel hem fiziksel biraz toparlasın. Bir adım arkadan geleceğine bir adım önden gitsin hocam. Ufak bir tavsiye bu tekrar 4. sınıfta elinden geldiği kadar kelime daracığını geliştirmesi için bol bol kitap okutun.

Hiç düşünme derim hocam. İleride aldığınız bu karardan emin olun pişman olmazsınız. Bizde aynı durumdayız ve keşke diyoruz şu an 6. sınıfa geçti. Çocuk kendine gelsin hocam. Hem zihinsel hem fiziksel biraz toparlasın. Bir adım arkadan geleceğine bir adım önden gitsin hocam. Ufak bir tavsiye bu tekrar 4. sınıfta elinden geldiği kadar kelime daracığını geliştirmesi için bol bol kitap okutun.
Kitap okuma tavsiyesini şiddetle tavsiye ediyorum. Bizim de kusurumuz bu oldu. Kitap okumayan yada kafasını vererek okumayan öğrenci ortaokulda soruları okusa da anlayamayabiliyor. Konuyu biliyor ama eksik okuduğu için veya istenilen detay ifadeyi yakalayamadığı için cevabı yanlış veriyor. İlkokulda ve hatta 5. sınıfta çok okumalı hatta daha önemlisi okuduğunu anlamalı. Bizimki kitap okuyor ama 10 dakika sonra soru sorsak kafada birşey kalmamış oluyor :) Kelimeleri söylemenin, kitap okumak olduğunu zannediyorlar maalesef.

Hocam burada herkes konuşmuş yazmış. Bakın Ben de halen aktif çalışan sınıf öğretmeniyim ve benim oldukça iyi ama gerçekten oldukça iyi çocuğum vardı. Üç yaşından bu yana okuma yazmayı öğrenmiştir. altı yaşında ilk bilgisayar programını yapınca biz de onu erken yazdırdık. İlkokul ikinci sınıfta tüm logaritma denklemlerini yapıyordu . İlkokul beşinci sınıfta türev sorularını çözüyordu. Okul hayatı akademik olarak ve dersleri çok başarılı geçti eğitim hayatı şu anda bitti ama halen bize kızgın.
Küçük yaş, Lise ve üniversite hayatında da problem yaratıyormuş. kendisi anlattı. Bu problemleri ben burada yazmak istemiyorum.
En kısa yoldan Dönerseniz kardır. Karar sizin.

Çocuk için üzüldüm okuyunca konuyu. Git diyorlar gidiyor, kal diyorlar kalıyor, tekrar oku diyorlar okuyor. Keşke 1. sinifa geç verseydiniz. Şahsen şu saatten sonra o değişimi yapamazdım sanırım.

Sınıfımdan bahsedeyim...
4. sınıf öğrencilerimin çoğu 5 tane 4. sınıf öğrencileriyle kıyaslandığında yaklaşık yarısı kadarı 12 aylarda. Yani benim öğrencilerimin çoğu 3. sınıf öğrencisi gibi diyebiliriz. Diğer sınıflara baktığımda tam tersine 5. sınıf yaşına yakın çocuklar çok fazla. Bunun sıkıntısını 4 yıldır çekiyorum. Çocuklar aile desteği de fazla görmedikleri için hep konuları anlamakta zorlandılar. Konuları çok fazla tekrar ve detaylıca anlatmak zorunda kaldım. Normal öğrencinin 1 defada anlayacağı şeyleri 3-4 defada anlattım yani. Özellikle matematik konuları çok baskın geliyor bunda. Bu sene proje okullarının sınavına girdiler. Haliyle çok zorlandılar. Hiç okutmadığım halde kitap okuttuğum halde seviyelerini fazla yükseltemedim. Sadece kitap okumak yetmez tabi ki sadece kitap da okutmadım :) Bilim merkezine gezi yaptık. 2 sınıf yanyana geldi. Sizler nasıl 4. sınıfsınız dedi bir sınıf diğer sınıfın yanında zürafaa gibi kalıyor. Yeni gelen müdür yardımcısı evladım niye okuldasınız öğleden sonra gelsenize 1-2. sınıflar öğlenci diye. :) Kısaca bunlar benim küçük yaş öğrenci tecrübelerimden bazıları. Bu çocuklardan bir tanesi de sizinki olacaktır. Ne kadar yok deseniz de soyut dönem falan filan derken o fark ve seviyeye uyum sağlayamama gibi problemler hep olacaktır.
Ayrıca sınıf tekrarı yapan çocuk zekasıyla diğerlerini sollarsa diğerleri sen sınıfta mı kaldın diyemez! Yani sosyal ve zihinsel ağırlığını ilk andan itibaren göstermesi iyi olur çocuk için.

Kağıt üstünde iyi karar fakat psikolojik olarak kesinlikle yanlış karar. Keşke çocuğunuz açısından da düşünseydiniz. Hayırlısı olsun artık, ne diyelim.

Çocuk yapı olarak minyon olması dışında bir eksiği yok denmiş, kolaya kaçıp sınıfta bırakmak yerine çocuğun geride kalmaması için önplana çıkabileceği hobiler edinmesi olabilirdi. Böylelikle sınıfta geri kalmazdı. Zaten akademik sorun yok denmiş. Bilemedim.

Bence sınıf öğretmeninizin akademik olarak iyi dediği çocuğunuzun başarısını, sınıfta kalmanın vereceği baskı ve ruh haliyle kaybedebilirsiniz, tekrar düşünmenizi tavsiye ederim, Sınıf öğretmeniniz gerekli görse zaten sizi desteklerdi diye düşünüyorum.

1. sınıfta geç verseydiniz diyenler için bir ayrıntı eylül doğumlularda heyet raporu almak gerekiyor, onu da zor veriyorlar artık. Ekim doğumlu olsa raporsuz 1 yıl erteleyebilir.
bir oğlum ekim doğumlu idi hiç sorunsuz 1 yıl erteledik, diğer oğlum eylül doğumlu idi fakülteden heyet raporu aldık onu da 1 yıl erteledik. ikisi de göndersen sınıftakilerden neredeyse 1 yaş küçük olacaktı. Şu an ikisi de sınıfın en büyüğü ve bunun da çok faydasını gördük. Bunları neden yazdım bu şekilde durumda olup da bu bilgilere ihtiyacı olan olursa en azından kulaktan dolma değil durumu yaşamış birinden duyup ona göre karar verirler diye yazdım.
şimdi hocam sizin durum artık geçmiş, çocuk yolunu almış. asıl zor zamanlarını atlatmış. Bu saatten sonra 4. sınıfta tekrar artıdan çok ekside getirebilir. çocuklar ilkokulda çok acımasız, akran zorbalığının en üst düzeyde olduğu dönemler. çünkü farkında değil çoğu yaptığının. çocuğunuza mutlaka sınıfta kalma ile ilgili zorbalık yapacaklar. sınıf öğretmenini dinlemek en faydalı. gerek yok demişse bence en uygunu odur. ben sınıf öğretmenlerinin öğrenci hakkındaki yorumlarına her zaman güvenirim. ilkokulda çocuğu çok iyi tanıyorlar. yolu açık olsun, inşallah hakkında en doğru kararı verirsiniz

bu konuda en doğru kararı onu okutan sınıf öğretmeni verir ben olsam onun dediğine kulak verirdim. ekim doğumlu kızımı biz de erken gönderdik yaşıtlarından fizik olarak daha zayıf evet ama zihinsel olarak sıkıntı yaşamadık biz ben kendi çocuğum özelinde verdiğim karardan pişman olmadım açıkcası. evladınız için en iyisi neyse o olmasını dilerim

ben olsam sınıf tekrarı yaptırmam. Zaten öğretmeni de söylemiş. Çocuğun minyon tipli olması bence sıkıntı değil

Benim babam annem öğretmendi. Köyde birleştirilmiş sınıfta yaşıtlarımdan 1 yaş küçükken okula gitmeye başlamışım ama babam beni 1. sınıftayken kayıt yaptırmamış. 1. 2. 3. sınıf derken kendimden 1 yaş büyüklerle aynı sınıfta devam ediyordum. Babam ne yapsak da bu çocuğu kendi yaşıtlarının arasına alsak diye düşünürken sınıfta duygusal bir anda babam(öğretmenim) 1 soru sordu ve yapabileceğim halde bilmiyorum yapamıyorum gibi cevap vermiştim. Öğretmenim(babam) da geç o zaman 2. sınıfların yanına deyip beni ondan sonra orada devam ettirmişti. Ben 3. sınıftan 2. sınıfa düşünce ben bunları zaten biliyorum şeklinde düşünerek hiç bir şekilde derslere gerekli özen ve hassasiyeti göstermemiştim. Her zaman gerektiği kadar çalıştım ve asla kendimi zorlama gereği hissetmedim. // Benim hikayeme benzer bir hikaye yaşayabilir çocuk. Alışageldiği akranlarından ayırmanın bir çok psikolojik sorunu olabilir. Boyunun kısa olmasına alışabilir ama kendisini eksik ve zayıf hissettirmeye alışmanın zararı daha büyük olacaktır. Öğretmeninin söylediklerini dikkate almanızı öneririm.

Merhabalar
Arkadaşların mesajlarını okuduğumda bu saatten sonra sınıf tekrarının zarar verebileceğini düşünmüştüm ama mesajınızı tekrar okuyunca köy okulunda, az öğrenciyle sizin de desteğinizle sanki psikolojik açıdan çok da zararı olmazmış gibi geldi. Şehirde kalabalık sınıflarda arkadaşlar gibi kötü etkileneceğini düşünmüştüm ama daha yalıtılmış bir ortamda sizin kontrolünüzde iyi de olabilir.

BBNET
Geri